وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) نخعی‌راد: کسی نمی‌تواند بدون قانونِ مجلس، تغییر ساعت رسمی کشور را اجرا کند وزارت خارجه چین: آمریکا نمی‌تواند هم به‌دنبال توافق باشد و هم اعمال فشار کند مراسم سالگرد شهادت سپهبد قرنی در تهران برگزار شد رئیس‌جمهور ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ به باکو می‌رود یک عضو کنگره آمریکا: جولانی از بهبود روابط با اسرائیل استقبال کرده است سخنگوی وزارت خارجه: تحریم‌های آمریکا علیه ایران در تناقض صریح با ادعا برای گفت‌و‌گو و مذاکره است پروژه میانکاله مازندران با دستور رئیس جمهور متوقف شد
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است

  • کد خبر: ۳۱۸۱۷۶
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: موعظه حسنه، کلید زنده‌کردن دل‌ها و گرایش قلب‌ها به‌سوی خداوند است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در سومین نشست طرح بصیرت‌افزایی سپاه پاسداران که در دفتر نماینده ولی‌فقیه خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بحث ما در مورد تفسیر سخنان امام علی (ع) در وصیت به فرزندشان امام مجتبی (ع) بود.

وی بابیان اینکه امروز در مورد کلمه «موعظه» صحبت و بحث خواهیم کرد، افزود: حضرت امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند «أَحْیِ قَلْبَکَ بِالْمَوْعِظَةِ»؛ مقصود از این موعظه چیست که اسباب و ابزار زنده کردن دِل است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: خداوند متعال در سوره مبارکه نحل به پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید «ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ»، «ای پیغمبر، مردم را به راه پروردگارت دعوت کن به سبب حکمت و موعظه حسنه»؛ در عربی منظور از سبیل، راه همواری است که به سهولت در آن طی مسیر می‌شود.

وی راهی که به‌طرف خداوند هست، بسیار سهل و آسان است، عنوان کرد: با یک گرایش دل به خداوند، انسان پروردگار خود را درک می‌کند.

علم‌الهدی با اشاره به اینکه موعظه‌ای که حضرت علی (ع) خطاب به امام حسن (ع) می‌فرمایند دقیقاً همین موعظه حسنه در آیه شریفه سوره نحل است، تصریح کرد: نخستین منظوری که از موعظه به ذهن متبادر می‌شود پند و اندرز دادن است که گاهی این پند و اندرز نتیجه معکوس روی فرد دارد و او را در مسیر انحرافی ثابت‌قدم می‌کند؛ لذا خداوند می‌فرماید این موعظه باید حَسنه باشد.

وی بابیان اینکه موعظه حسنه تحریک خواسته‌ها به سمت خدا است، گفت: شیطان با زینت و آرایش کردن مسیر انحرافی مانند قدرت‌یابی، ثروت‌اندوزی و ... انسان را گمراه می‌کند؛ لذا شیطان علاوه بر خواسته سازی برای انسان آن را زینت نیز می‌دهد تا او را تحریک کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری موعظه حسنه را راهی مقابل با وسوسه‌های شیطانی معرفی کرد و افزود: برادران و خواهران اگر خواستید فرزند یا عزیز خود را نصیحت کنید باید ابتدا برای او خواسته سازی کنید و سپس بابیان عنایات حق، زیبایی حق، قدرت حق و ... این خواسته را زینت دهید تا دِل او به سمت خداوند متعال جذب شود، این را موعظه حسنه می‌گویند.

وی تأکید کرد: به همین منظور امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند با موعظه برای خود خواسته‌سازی کن و سپس آن را زینت بده؛ این را بدانید که ما در مقام عبادت و تقوا هر چه به خود تلقین کنیم، امکان دارد یک نقطه‌ای خسته می‌شویم، اما اگر عشق به خداوند را در خود تلقین کردید، دیگر تمام کار‌ها و عبادت‌ها برای انسان لذت‌بخش می‌شود.

علم‌الهدی ابراز کرد: برادران و خواهران ما اگر بخواهیم با خداوند متعال صمیمی بشویم باید از خودش بشویم؛ باید در زندگی انسان با موعظه حسنه تمام گرایش‌های خود را به خدا متوجه کند و به خداخواهی برسد، به خداوند اتصال پیدا می‌کند.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) تصریح کرد: ایشان فرمودند «بهترین آدم‌ها کسی است که عاشق عبادت شود که با عبادت گلاویز می‌شود، با تمام اعضا و جوارح خود عبادت را لمس می‌کند»؛ عشق از ماده عشقه در زبان عربی است، این گیاه کنار ساقه‌های گل و نهال می‌روید و او را خشک می‌کند، حال اگر انسان عاشق خدا شد، این عشق تمام خواسته‌های نفسانی و مادی را در او می‌خشکاند.

امام‌جمعه مشهد مقدس بیان کرد: برادران و خواهران اتصال به خداوند کار سختی نیست، اگر با دِل خدا را شناختید و درک کردید، همان موعظه‌ای است که امیرالمؤمنین فرمودند «أَحْیِ قَلْبَکَ بِالْمَوْعِظَةِ».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->