ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند چگونه هوش مصنوعی ورزش تنیس را متحول می‌کند؟
سرخط خبرها

اثرات مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از چندسالگی آشکار می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۲۹۱۱۱
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹
اثرات مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از چندسالگی آشکار می‌شود؟
شروع آثار مخرب رفتارهای ناسالمی مانند سیگارکشیدن، نوشیدن الکل و کم‌تحرکی از چندسالگی بر جسم و روان آشکار می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشمندان در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند اثرات منفی رفتار‌های ناسالمی، چون سیگارکشیدن، نوشیدن الکل به میزان زیاد و کمبود فعالیت بدنی می‌تواند از ۳۶ سالگی سلامت جسمی و روانی افراد را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد. نتایج این پژوهش اهمیت تغییر سبک زندگی از اوایل بزرگسالی و میانسالی را برجسته می‌کند.

در این تحقیق محققان ۳۲۶ نفر را ۳۰ سال بررسی کرده‌اند. وضعیت سلامت این افراد از ۲۷ سالگی بررسی شد و در سنین ۳۶، ۴۲، ۵۰ و درنهایت ۶۱ سالگی مجدد پیگیری شد. در پایان، ۲۰۶ نفر همچنان در مطالعه حضور داشتند.

در این بررسی، سلامت روانی و جسمانی افراد ارزیابی شد. شرکت‌کنندگان باید به پرسشنامه‌هایی درباره علائم افسردگی و رفاه روانی خود پاسخ می‌دادند و سلامت جسمانی آنها از طریق شاخص ریسک متابولیک که شامل عواملی مانند فشار خون، دور کمر، قند خون، کلسترول و چربی‌های خون می‌شود، سنجیده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که در مقاطع مختلف زمانی هر ۳ رفتار پرخطر، سیگارکشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و کم‌تحرکی، را داشتند، از نظر سلامت جسمی و روانی نسبت به سایرین وضعیت بدتری دارند. نتایج دقیق‌تر نشان می‌دهد علائم افسردگی آنها ۰.۱ واحد و امتیاز ریسک متابولیک ۰.۵۳ واحد افزایش پیدا کرد و به‌همین‌صورت نرخ رفاه روانی در آنها ۰.۱ واحد و ارزیابی سلامت خوداظهاری ۰.۴۵ واحد کاهش یافت.

علاوه‌براین، افرادی که این رفتار‌های ناسالم را مدتی طولانی انجام داده بودند، با پیامد‌های شدیدتری روبه‌رو شدند. در این گروه، علائم افسردگی ۰.۳۸ واحد افزایش، ریسک متابولیک ۱.۴۹ واحد افزایش، رفاه روانی ۰.۱۴ واحد کاهش و ارزیابی سلامت خوداظهاری ۰.۴۵ واحد کاهش یافت.

دکتر «تیا ککالاینن»، یکی از پژوهشگران این پژوهش، می‌گوید:

«بیماری‌های غیرواگیردار مانند بیماری‌های قلبی و سرطان عامل تقریباً سه‌چهارم مرگ‌ومیر‌های جهانی هستند. بااین‌حال، افراد می‌توانند با سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهند و شانس مرگ زودرس را کمتر کنند. یافته‌های ما اهمیت مقابله با رفتار‌های پرخطر را از سنین پایین‌تر نشان می‌دهد، اما حتی تغییر به رفتار‌های سالم‌تر در میانسالی نیز می‌تواند فواید قابل‌توجهی در سنین بالاتر داشته باشد.»

پژوهشگران در پایان تأکید کردند اثرات رفتار‌های ناسالم از ۳۶ سالگی نمایان می‌شود و تجمع این آسیب‌ها در ادامه زندگی می‌تواند به سلامت جسمی و روانی فرد لطمه جدی وارد کند.

جزئیات این تحقیق در نشریه Annals of Medicine منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->