تاریخچه تصویری پیوند عضو | هدیه زندگی واکنش وزیر ارتباطات به تصمیم اپراتورها برای گران‌کردن اینترنت چرا زمان قطع برق، اینترنت هم قطع می‌شود؟ واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان
سرخط خبرها

اثرات مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از چندسالگی آشکار می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۲۹۱۱۱
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹
اثرات مخرب رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن از چندسالگی آشکار می‌شود؟
شروع آثار مخرب رفتارهای ناسالمی مانند سیگارکشیدن، نوشیدن الکل و کم‌تحرکی از چندسالگی بر جسم و روان آشکار می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشمندان در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند اثرات منفی رفتار‌های ناسالمی، چون سیگارکشیدن، نوشیدن الکل به میزان زیاد و کمبود فعالیت بدنی می‌تواند از ۳۶ سالگی سلامت جسمی و روانی افراد را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد. نتایج این پژوهش اهمیت تغییر سبک زندگی از اوایل بزرگسالی و میانسالی را برجسته می‌کند.

در این تحقیق محققان ۳۲۶ نفر را ۳۰ سال بررسی کرده‌اند. وضعیت سلامت این افراد از ۲۷ سالگی بررسی شد و در سنین ۳۶، ۴۲، ۵۰ و درنهایت ۶۱ سالگی مجدد پیگیری شد. در پایان، ۲۰۶ نفر همچنان در مطالعه حضور داشتند.

در این بررسی، سلامت روانی و جسمانی افراد ارزیابی شد. شرکت‌کنندگان باید به پرسشنامه‌هایی درباره علائم افسردگی و رفاه روانی خود پاسخ می‌دادند و سلامت جسمانی آنها از طریق شاخص ریسک متابولیک که شامل عواملی مانند فشار خون، دور کمر، قند خون، کلسترول و چربی‌های خون می‌شود، سنجیده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که در مقاطع مختلف زمانی هر ۳ رفتار پرخطر، سیگارکشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و کم‌تحرکی، را داشتند، از نظر سلامت جسمی و روانی نسبت به سایرین وضعیت بدتری دارند. نتایج دقیق‌تر نشان می‌دهد علائم افسردگی آنها ۰.۱ واحد و امتیاز ریسک متابولیک ۰.۵۳ واحد افزایش پیدا کرد و به‌همین‌صورت نرخ رفاه روانی در آنها ۰.۱ واحد و ارزیابی سلامت خوداظهاری ۰.۴۵ واحد کاهش یافت.

علاوه‌براین، افرادی که این رفتار‌های ناسالم را مدتی طولانی انجام داده بودند، با پیامد‌های شدیدتری روبه‌رو شدند. در این گروه، علائم افسردگی ۰.۳۸ واحد افزایش، ریسک متابولیک ۱.۴۹ واحد افزایش، رفاه روانی ۰.۱۴ واحد کاهش و ارزیابی سلامت خوداظهاری ۰.۴۵ واحد کاهش یافت.

دکتر «تیا ککالاینن»، یکی از پژوهشگران این پژوهش، می‌گوید:

«بیماری‌های غیرواگیردار مانند بیماری‌های قلبی و سرطان عامل تقریباً سه‌چهارم مرگ‌ومیر‌های جهانی هستند. بااین‌حال، افراد می‌توانند با سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهند و شانس مرگ زودرس را کمتر کنند. یافته‌های ما اهمیت مقابله با رفتار‌های پرخطر را از سنین پایین‌تر نشان می‌دهد، اما حتی تغییر به رفتار‌های سالم‌تر در میانسالی نیز می‌تواند فواید قابل‌توجهی در سنین بالاتر داشته باشد.»

پژوهشگران در پایان تأکید کردند اثرات رفتار‌های ناسالم از ۳۶ سالگی نمایان می‌شود و تجمع این آسیب‌ها در ادامه زندگی می‌تواند به سلامت جسمی و روانی فرد لطمه جدی وارد کند.

جزئیات این تحقیق در نشریه Annals of Medicine منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->