کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت برگزیدگان خود را شناخت وزیر فرهنگ: اقدامات خوبی در حوزه چاپ کتاب‌های دفاع مقدس صورت گرفته است پیکر شهید زیدآبادی، مدافع امنیت در جیرفت تشییع شد ۴۰۰ گروه دانشجویی ایده‌های خود را به رویداد ملی «قرآن و دانشگاه» ارسال کردند کاهش مصرف انرژی در بخش‌های اداری و خدمت‌رسانی حرم امام‌رضا(ع) جشن‌ تکلیف دختران مدارس استثنایی در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد گردشگری دینی ویژه ماه رمضان ۱۴۰۳ برای زیارت از عتبات عالیات بزرگداشت سالروز وفات حضرت خدیجه (س) در مراکز استان‌ها + جزئیات آمادگی مشهدالرضا(ع) برای استقبال از زائران ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ مروری بر خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم آیت‌الله عبادی، امام‌جمعه فقید مشهد؛ مردی از تبار فرزانگان + فیلم کتاب موج بلند منتشر شد | روایتی از سفر تاریخی ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران به دور دنیا همکاری بیش از ۴۰ نهاد دولتی و ۶۰ مجموعه مردمی در نهضت ملی زندگی با آیه‌ها وقف عبای شهید سیدحسن نصرالله و پیراهن امام‌خمینی(ره) برای حمایت از جبهه مقاومت ضرورت توجه به آموزش‌های قرآنی در مناطق عشایری بیستمین فراخوان ملی آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان منتشر شد+ جزئیات رونمایی از ۸۰ جلد تفسیر تسنیم آیت الله جوادی آملی بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی درباره تشییع باشکوه پیکر شهید سیدحسن نصرالله آیت‌الله جاودان، استاد اخلاق، در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد آیت الله مصباح یزدی تحولی عظیم در جریان تفسیری حوزه علمیه قم ایجاد کرد
سرخط خبرها

مروری بر خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم آیت‌الله عبادی، امام‌جمعه فقید مشهد؛ مردی از تبار فرزانگان + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۸۵۵۷
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
مروری بر خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم آیت‌الله عبادی، امام‌جمعه فقید مشهد؛ مردی از تبار فرزانگان + فیلم
آیت‌الله سیدمهدی عبادی، امام‌جمعه فقید مشهد، از شخصیت‌های کم‌نظیر خراسان بود که در طول زندگی پربرکتش قلب‌های بسیاری را به یکدیگر نزدیک کرد و خدمات فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای را انجام داد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیدمهدی عبادی از شخصیت‌های کم‌نظیر خراسان بود که در طول زندگی پربرکتش قلب‌های بسیاری را به یکدیگر نزدیک کرد؛ همو که مردم‌داری‌اش زبانزد بود و این ارتباط نزدیک با مردم سبب شد به‌عنوان نماینده مشهد در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شود و پس از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی دومین فردی بود که در آن سال آرای مردمی زیادی در استان خراسان داشت.

وی در سال ۱۳۱۵ در روستای «خوسف» در شهرستان بیرجند در خانواده‌ای مذهبی از اولاد پیغمبر و از نسل زهرا طاهره (س) چشم به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی را در نزد پدرش «سید حیدر عبادی» به همراه برادرانش سید احمد و سید علیرضا تلمذ کرد.

آیت‌الله سید مهدی عبادی پس از طی مراحل تحصیل در حوزه‌های علمیه مشهد، قم و نجف، به امر تبلیغ در مناطق مختلف ایران و کشور‌های خارجی همچون کویت پرداخت. در این دوران، علاوه بر تبیین معارف دینی، به تدریس در حوزه‌های علمیه سه‌گانه کویت نیز اشتغال داشت و تا پیروزی انقلاب اسلامی به این فعالیت‌ها ادامه داد.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به فرمان حضرت امام خمینی (ره) به عنوان نماینده ایشان در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان منصوب شد. با رحلت بنیان‌گذار انقلاب، مقام معظم رهبری نیز وی را در همین سمت ابقا کردند. در سال ۱۳۷۲ هجری شمسی، به دستور رهبر معظم انقلاب به عنوان امام جمعه مشهد مقدس منصوب شد.

وی علاوه بر امامت جمعه، سه دوره به عنوان نماینده مردم استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان در مجلس خبرگان رهبری حضور داشته و با درایت و تجربه خود، در تصمیمات کلان نظام اسلامی نقش‌آفرینی کرده است.

مروری بر خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم آیت الله عبادی، امام جمعه فقید مشهد؛ مردی از تبار فرزانگان + فیلم

فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی گسترده

در کنار مسئولیت‌های سنگین امامت جمعه، خدمات فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای نیز از سوی وی به یادگار مانده است. تأسیس مجتمع فرهنگی امام صادق (ع) در زاهدان، شامل مدرسه علمیه، مصلی قدس برای اقامه نماز جمعه، و ۱۸ واحد مسکونی برای طلاب و مدرسان، تنها بخشی از این خدمات است.

این مجتمع دارای موقوفات و مستغلاتی از جمله ۳۳ باب مغازه و یک داروخانه است که عواید آن صرف تأمین نیاز‌های طلاب و فعالیت‌های فرهنگی می‌شود. همچنین ساخت بازار جامع زاهدان، احداث بیمارستان رسول اکرم (ص) در مناطق محروم، کمک به زلزله‌زدگان کرمان و خراسان، توسعه مسجد جامع زاهدان، و تأمین زمین برای مصلی زابل و مسجد امام حسین (ع) چابهار از دیگر اقدامات ارزشمند ایشان به شمار می‌رود.

وی با نظارت مستقیم و حمایت از پروژه‌های آموزشی، نقش مؤثری در تأسیس ۱۵ باب مدرسه در زاهدان ایفا کرد که به نام چهارده معصوم (ع) و شهدای مسجد حضرت علی بن ابی‌طالب (ع) مزین شده‌اند.

ارتباط با مردم و نسل جوان

با انتصاب آیت‌الله عبادی به عنوان امام جمعه مشهد، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی وی رنگ و بویی تازه یافت. برگزاری مراسم مذهبی از جمله سوگواری خاندان عصمت و طهارت (ع) و جشن میلاد ائمه معصومین (ع)، حضور در مراکز علمی و فرهنگی مانند دانشگاه‌ها و مدارس، ارتباط نزدیک با نسل جوان و پاسخگویی به دغدغه‌های آنان، و ملاقات عمومی با مردم از جمله برنامه‌های مستمر وی در این دوره بوده است.

آیت‌الله عبادی امام جمعه فقید مشهد در ۲۱ بهمن ماه سال ۸۳ در مسیر فیض آباد به تربت حیدریه بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد و در سن ۶۹ سالگی در روز هفتم اسفندماه بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع کرد.

وی دو شهید به نام‌های سید محسن و سید محمدعلی را نیز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->