کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۳) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتا در خصوص افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ | چگونه خرید امن داشته باشیم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۷۲۷
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲
هشدار پلیس فتا در خصوص افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ | چگونه خرید امن داشته باشیم؟
معاون اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) فراجا با اشاره به افزایش تقاضا برای خریدهای اینترنتی در آستانه نوروز، گفت: کلاهبرداری‌های اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام، به‌ شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ مختار رضایی افزود: بسیاری از افراد برای تهیه پوشاک، لوازم آرایشی، وسایل تزئینی و دیگر مایحتاج موردنیاز خود برای تعطیلات نوروز به صفحات فروشگاهی شبکه اینستاگرام مراجعه می‌کنند، اما گزارش‌های مردمی و بررسی پرونده‌های قضایی نشان می‌دهد که بسیاری از این صفحات برای کلاهبرداری طراحی شده است به نحوی که هموطنان را در دام سودجویان گرفتار می‌کند.

 

چرا اینستاگرام بستری برای سوءاستفاده شده است؟

سرهنگ رضایی با اشاره به عدم نظارت کافی بر فعالیت شبکه اینستاگرام و نبود الزام برای احراز هویت فروشندگان، گفت: این پلتفرم به دلیل فضای باز و آزادی که به فروشندگان می‌دهد، محل مناسبی برای فعالیت کلاهبرداران اینترنتی شده است.

به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، بسیاری از این صفحات، با ظاهری حرفه‌ای و تبلیغات گسترده، اعتماد خریداران را جلب کرده و سپس با سوءاستفاده از این اعتماد، یا کالایی ارسال نمی‌کنند و یا اجناس تقلبی و بی‌کیفیت را تحویل خریدار می‌دهند.

 

روش‌های متداول کلاهبرداری در اینستاگرام

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا به برخی از روش‌های متداول کلاهبرداری در اینستاگرام اشاره کرد و گفت: تبلیغات دروغین کالا و خدمات، عدم ارسال کالا پس از پرداخت، فروش اجناس تقلبی یا بی‌کیفیت و هدایت به درگاه‌های جعلی بانکی از جمله ترفند‌های کلاهبرداری اینترنتی است که فروشگاه‌های جعلی با انتشار تصاویر جذاب و حرفه‌ای، خریداران را به خرید ترغیب کرده و پس از دریافت وجه، از ارسال کالا خودداری می‌کنند.

وی اظهار کرد: برخی صفحات نیز پس از دریافت وجه دیگر پاسخگوی خریدار نیستند و بهانه‌تراشی می‌کنند تا زمان بیشتری بخرند.

به گفته سرهنگ مختاری، برخی از کلاهبرداران اینترنتی نیز محصولات تقلبی را با عنوان «اورجینال» تبلیغ کرده و پس از خرید، کالایی کاملاً متفاوت و بی‌کیفیت را برای مشتری ارسال می‌کنند و یا با هدایت خریداران به صفحات پرداخت تقلبی، اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و حسابشان را خالی می‌کنند.

 

ترفند‌های خاص کلاهبرداران در آستانه نوروز

سرهنگ رضایی با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید‌های نوروزی و برخی ترفند‌های خاص کلاهبرداران در این ایام، گفت: کلاهبرداران برای جلب اعتماد کاربران، روش‌هایی مانند ایجاد صفحات جعلی با فالوور (اعضا) و نظرات ساختگی، ارائه تخفیف‌های غیرواقعی و قیمت‌های پایین‌تر از بازار و ایجاد حس فوریت برای واریز وجه به کار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: بسیاری از صفحات کلاهبرداری با خرید عضو فیک و نظرات جعلی، خود را به‌عنوان یک فروشگاه معتبر نشان می‌دهند، همچنین این صفحات معمولاً کالا‌هایی را با قیمت‌هایی بسیار ارزان‌تر از نرخ واقعی بازار عرضه می‌کنند تا کاربر به خرید ترغیب شود.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا در خصوص راهکار‌های جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی نیز گفت: حتماً از سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) خرید کنید و به صفحات فروشگاهی نامعتبر در اینستاگرام اعتماد نکنید.

به گفته وی، قبل از خرید، نام فروشگاه را در اینترنت جست‌و‌جو کرده و نظرات سایر خریداران را مطالعه کنید، همچنین از پرداخت مستقیم به حساب‌های شخصی خودداری و تنها از درگاه‌های بانکی معتبر استفاده کنید.

سرهنگ مختاری افزود: در صورت امکان، پرداخت را هنگام تحویل کالا انجام دهید تا از دریافت کالای موردنظر مطمئن شوید و به قیمت‌های بیش از حد ارزان نیز شک کنید، زیرا این پیشنهاد‌ها اغلب برای فریب مشتریان طراحی شده‌اند.

 

چه باید کرد اگر با صفحات مشکوک مواجه شدیم؟

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا از شهروندان خواست در صورت مواجهه با صفحات مشکوک، آنها را در اینستاگرام گزارش (Report) کنند تا از فعالیت‌شان جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: اگر قربانی کلاهبرداری شدید، حتماً موضوع را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پیگیری کرده و شکایت خود را ثبت کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->