آیت‌الله علم‌الهدی: بیدارسازی رهبر انقلاب مانع تحقق فتنه‌هاست آغاز رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا شنبه (۴ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان انرژی اتمی: آمریکا دنبال توقف ساخت نیروگاه هسته‌ای دارخوین بود اتهام زنی جدید نتانیاهو علیه حماس عراقچی در مشهد: خراسان رضوی به یک استان بین‌المللی تبدیل خواهد شد استاندار خراسان رضوی: دیپلماسی وزرشی می‌تواند سهم به‌سزایی در معادلات منطقه ایفا کند هراس به جان صهیونیست‌ها افتاد| استقرار سه گردان جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری عراقچی در مشهد: قهرمانان ورزشی ما غرور ملی ایران را در جهان به نمایش می‌گذارند عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام: استیضاح همتی خلاف تاکید سران قوا بر تعامل برای رفع مشکلات است جنگنده‌های صهیونیست مناطقی از سوریه را بمباران کردند (۳ اسفند ۱۴۰۳) تخت‌روانچی: مذاکرات پیچیده‌ای با آمریکا داشتیم، اما به تعهدات پایبند نبودند پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حجت‌الاسلام مستجابی تقویت احتمال نقش گروه‌های مقاومت در انفجار‌های امشب تل آویو (۲ اسفند ۱۴۰۳) عراقچی: مبحث جدید «دیپلماسی استانی» را در وزارت خارجه آغاز کردیم سرلشکر باقری: آرمان فلسطین زنده است و رژیم غاصب ریشه‌کن خواهد شد پزشکیان: اگر عزتمندانه بیایند، مذاکره می‌کنیم، ولی زیر بار زور نمی‌رویم بهره برداری از ۷ کیلومتر دیگر از باند دوم جاده کاشمر به شادمهر تا خرداد ۱۴۰۳ تاکید کرزی و بیکدلی بر توسعه و تحکیم روابط میان کابل و تهران ویدئو| پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند؛ این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم محور ۵۵ کیلومتری تایباد-تربت جام نیازمند بازسازی و اصلاح است سرلشکر سلامی در دیدار با دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین: آمریکا هم در مسیر زوال است سازمان انرژی اتمی ایران به اظهارات گروسی واکنش نشان داد پزشکیان: می‌گویند مراکز هسته‌ای را می‌زنند، مراکز هسته‌ای در ذهن بچه‌های ماست اژه ای: باید نظام‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی کنیم رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: نیشابور مرکز علمی مباحث مرتبط با ایمنی حمل و نقل مواد شیمیایی خواهد بود وزیر علوم در مشهد: قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها اصلاح می‌شود | فعالیت ۱۴۰ هزار جوان نخبه در واحد‌های فناور کشور+ فیلم قالیباف از باکو وارد تهران شد فرماندار جدید شهرستان تایباد منصوب شد (۲ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تعهد ایران به ان‌پی‌تی، در هاله‌‌ای از ابهام

  • کد خبر: ۳۱۸۷۷
  • ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
تعهد ایران به ان‌پی‌تی، در هاله‌‌ای از ابهام
حفظ برجام و تداوم همکاری‌های جمهوری اسلامی‌ ایران با نهادهای بین‌المللی و کشورهای اروپایی، از مهم‌ترین موضوعات روز عرصه بین‌المللی است. اگرچه فشار یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا بر ایران، هنوز نتوانسته است اجماع بین‌المللیِ پیش از برجام را علیه ایران ایجاد کند، اما مجموعه‌ای از اتفاقات اخیر، آینده روابط ایران با غرب را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است؛

علی قدیری / به گزارش شهرآرانیوز، حفظ برجام و تداوم همکاری‌های جمهوری اسلامی‌ ایران با نهادهای بین‌المللی و کشورهای اروپایی، از مهم‌ترین موضوعات روز عرصه بین‌المللی است. اگرچه فشار یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا بر ایران، هنوز نتوانسته است اجماع بین‌المللیِ پیش از برجام را علیه ایران ایجاد کند، اما مجموعه‌ای از اتفاقات اخیر، آینده روابط ایران با غرب را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است؛ اتفاقاتی که بخشی از آن‌ها منشأ خارجی دارد؛ نظیر قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ و بخشی از آن‌ها نیز منشأ داخلی دارد؛ نظیر اعلام موضع برخی ساکنان جدید بهارستان درباره لزوم خروج ایران از معاهده ان‌پی‌تی(پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای).

در همین راستا حسن نوروزی، نماینده مردم بهارستان در مجلس شورای اسلامی‌، در نطق میان دستور جلسه علنی مجلس اظهار کرد: «فاجعه برجام یک سند طلایی برای آمریکا بود که ازطرفی مدعی خروج از برجام شده است و ازطرفی ایران را با اصرار در آن نگه می‌دارد. این یعنی برد-برد به نفع آمریکا، پس بیاییم با خروج از ان‌پی‌تی، برد-برد آمریکا را در برجام به باخت آن‌ها تبدیل کنیم». نصرا... پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد، نیز در اعلام نظری مشابه گفت: «آقای رئیس‌جمهور! برجام مُرد و هفت کفن پوساند. دولت در واکنش به اقدامات غیرمنتظره کشورهای اروپایی، دیگر نباید درباره خروج از برجام سخن بگوید. باید درباره خروج از ان‌پی‌تی صحبت شود؛ چون با مجموعه‌ای طرف هستیم که ظالمانه درباره ما تصمیم می‌گیرد».
اگرچه قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ علیه ایران با توجه به اقدامات ایران در مسیر اعتمادسازی بین‌المللی برای پرونده هسته‌ای خود توجیهی ندارد و آشکارا بیانگر تشتت آرا در شورای حکام است، باید دانست که خروج ایران از ان‌پی‌تی، پیامدهای مشخصی به‌دنبال دارد که تنها یکی از آن‌ها، تسهیل فرایند ائتلاف بین‌المللی علیه ایران است. در همین راستا یوسف مولایی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران، معتقد است که خروج ایران از ان‌پی‌تی، نه‌تنها کمکی به آن نمی‌کند، بلکه «بدون تردید باب میل ایالات متحده آمریکاست».

مولایی معتقد است با خروج ایران از ان‌پی‌تی، «آمریکا بلافاصله درباره عدم شفافیت و پنهان‌کاری ایران در عرصه بین‌المللی، موج رسانه‌ای و دیپلماتیک به‌راه می‌اندازد و اجماع جهانی علیه کشورمان را حتی قوی‌تر از سابق صورت خواهد داد؛ امری که می‌تواند به ایجاد فشارهای بی‌سابقه علیه ایران ازسوی جامعه بین‌المللی منجر شود».

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌المللی، نیز معتقد است همان اولین روزی که ایران اعلام کند از ان‌پی‌تی خارج شده است، روز دوم آن شش قطعنامه شورای امنیت علیه ایران بازمی‌گردد. در ادامه، عبدالرضا فرجی‌راد، مدیرکل سابق شورای راهبردی روابط خارجی، نیز خروج ایران از ان‌پی‌تی را «خراب کردن همه پل‌های پشت‌سر» تعبیر و به جای خروج از آن پیشنهاد می‌کند باید گفت‌وگو با اروپا را بازتر کرد تا دیگر دست به چنین اقدامات عجولانه‌ای نزنند.

حال باید دید که بحث بر سر خروج یا تمدید حضور در ان‌پی‌تی، میان موافقان و مخالفان در ایران، چه سرانجامی‌خواهد داشت؛ تصمیمی‌ که نقش بسزایی در آینده سیاسی ایران چه در عرصه خارجی و چه در عرصه داخلی خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->