عراقچی در نشست خبری با همتای پاکستانی خود: به شکلی حساب‌شده و دقیق به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ می‌دهیم پزشکیان ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» را ابلاغ کرد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) الکترال تعیین کننده رئیس‌جمهور آینده آمریکا سخنگوی قوه قضائیه: پلیس بین‌الملل نسبت به استرداد مرجان شیخ الاسلامی اقدام کرده است | آخرین وضعیت پرونده ۲ خانم خبرنگار + فیلم دیدار رسمی وزیران امور خارجه ایران و پاکستان آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا | ترامپ رقیب را به تقلب متهم کرد رئیس مجلس خبرگان رهبری: گشایش اقتصادی در دستور کار دولت باشد جنبش عدم تعهد تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد مذاکره واشنگتن و ریاض درباره توافقنامه امنیتی بدون حضور اسرائیل تأثیر بنیادین هوش مصنوعی بر جلوه‌های بصری فیلم‌ها دیدار عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان در اسلام آباد سخنگوی دولت: موضوع دختر علوم تحقیقات امنیتی نیست نخستین شمارش رسمی آرا در انتخابات آمریکا؛ ترامپ و هریس مساوی شدند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا رسما آغاز شد + فیلم بیش از ۲۹۰۰ مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» هجدهم فرمانده نیروی هوایی ارتش: هیچ عقب‌نشینی‌ای در برابر جنگ سخت دشمن نشان نخواهیم داد برگزاری اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری (۱۵ آبان ۱۴۰۳) معاون هماهنگ‌کننده پدافند هوایی ارتش از منطقه شمال شرق بازدید کرد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دیدارهای جداگانه وزیر ارتباطات ایران با رؤسای جمهور کوبا و ونزوئلا در هاوانا و کاراکاس دستگیری ۶ نفر و هلاکت ۴ تروریست در جنوب سیستان و بلوچستان اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

تعهد ایران به ان‌پی‌تی، در هاله‌‌ای از ابهام

  • کد خبر: ۳۱۸۷۷
  • ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
تعهد ایران به ان‌پی‌تی، در هاله‌‌ای از ابهام
حفظ برجام و تداوم همکاری‌های جمهوری اسلامی‌ ایران با نهادهای بین‌المللی و کشورهای اروپایی، از مهم‌ترین موضوعات روز عرصه بین‌المللی است. اگرچه فشار یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا بر ایران، هنوز نتوانسته است اجماع بین‌المللیِ پیش از برجام را علیه ایران ایجاد کند، اما مجموعه‌ای از اتفاقات اخیر، آینده روابط ایران با غرب را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است؛

علی قدیری / به گزارش شهرآرانیوز، حفظ برجام و تداوم همکاری‌های جمهوری اسلامی‌ ایران با نهادهای بین‌المللی و کشورهای اروپایی، از مهم‌ترین موضوعات روز عرصه بین‌المللی است. اگرچه فشار یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا بر ایران، هنوز نتوانسته است اجماع بین‌المللیِ پیش از برجام را علیه ایران ایجاد کند، اما مجموعه‌ای از اتفاقات اخیر، آینده روابط ایران با غرب را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است؛ اتفاقاتی که بخشی از آن‌ها منشأ خارجی دارد؛ نظیر قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ و بخشی از آن‌ها نیز منشأ داخلی دارد؛ نظیر اعلام موضع برخی ساکنان جدید بهارستان درباره لزوم خروج ایران از معاهده ان‌پی‌تی(پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای).

در همین راستا حسن نوروزی، نماینده مردم بهارستان در مجلس شورای اسلامی‌، در نطق میان دستور جلسه علنی مجلس اظهار کرد: «فاجعه برجام یک سند طلایی برای آمریکا بود که ازطرفی مدعی خروج از برجام شده است و ازطرفی ایران را با اصرار در آن نگه می‌دارد. این یعنی برد-برد به نفع آمریکا، پس بیاییم با خروج از ان‌پی‌تی، برد-برد آمریکا را در برجام به باخت آن‌ها تبدیل کنیم». نصرا... پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد، نیز در اعلام نظری مشابه گفت: «آقای رئیس‌جمهور! برجام مُرد و هفت کفن پوساند. دولت در واکنش به اقدامات غیرمنتظره کشورهای اروپایی، دیگر نباید درباره خروج از برجام سخن بگوید. باید درباره خروج از ان‌پی‌تی صحبت شود؛ چون با مجموعه‌ای طرف هستیم که ظالمانه درباره ما تصمیم می‌گیرد».
اگرچه قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ علیه ایران با توجه به اقدامات ایران در مسیر اعتمادسازی بین‌المللی برای پرونده هسته‌ای خود توجیهی ندارد و آشکارا بیانگر تشتت آرا در شورای حکام است، باید دانست که خروج ایران از ان‌پی‌تی، پیامدهای مشخصی به‌دنبال دارد که تنها یکی از آن‌ها، تسهیل فرایند ائتلاف بین‌المللی علیه ایران است. در همین راستا یوسف مولایی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران، معتقد است که خروج ایران از ان‌پی‌تی، نه‌تنها کمکی به آن نمی‌کند، بلکه «بدون تردید باب میل ایالات متحده آمریکاست».

مولایی معتقد است با خروج ایران از ان‌پی‌تی، «آمریکا بلافاصله درباره عدم شفافیت و پنهان‌کاری ایران در عرصه بین‌المللی، موج رسانه‌ای و دیپلماتیک به‌راه می‌اندازد و اجماع جهانی علیه کشورمان را حتی قوی‌تر از سابق صورت خواهد داد؛ امری که می‌تواند به ایجاد فشارهای بی‌سابقه علیه ایران ازسوی جامعه بین‌المللی منجر شود».

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌المللی، نیز معتقد است همان اولین روزی که ایران اعلام کند از ان‌پی‌تی خارج شده است، روز دوم آن شش قطعنامه شورای امنیت علیه ایران بازمی‌گردد. در ادامه، عبدالرضا فرجی‌راد، مدیرکل سابق شورای راهبردی روابط خارجی، نیز خروج ایران از ان‌پی‌تی را «خراب کردن همه پل‌های پشت‌سر» تعبیر و به جای خروج از آن پیشنهاد می‌کند باید گفت‌وگو با اروپا را بازتر کرد تا دیگر دست به چنین اقدامات عجولانه‌ای نزنند.

حال باید دید که بحث بر سر خروج یا تمدید حضور در ان‌پی‌تی، میان موافقان و مخالفان در ایران، چه سرانجامی‌خواهد داشت؛ تصمیمی‌ که نقش بسزایی در آینده سیاسی ایران چه در عرصه خارجی و چه در عرصه داخلی خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->