بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آغاز اجرای طرح بازرسی از بازار ویژه ماه مبارک رمضان (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) | گرانی اقلام اساسی در مشهد هم‌چنان بیداد می‌کند + ویدئو

  • کد خبر: ۳۱۹۱۶۱
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
آغاز اجرای طرح بازرسی از بازار ویژه ماه مبارک رمضان (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) | گرانی اقلام اساسی در مشهد هم‌چنان بیداد می‌کند + ویدئو
بازار یخ‌زده خواروبار در این روز‌های سرد مشهد تقارن عینی با سفره‌های مقدسی دارد که با آغاز ماه ضیافت الهی برای افطار و سحر پهن خواهند شد، اما در این شرایط، ظاهراً قرار است خالی‌تر از سال‌های قبل باشند و کام روزه‌داران رمضان را به گرانی تلخ کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، چند وقتی است که از آغاز موج جدید گرانی‌ها می‌گذرد. درست از آن زمان که نرخ ارز مسیر صعودی در پیش گرفت، قیمت‌ها در بازار نیز دستخوش تغییر شد و نه‌فقط کالا‌های وارداتی یا محصولات صنعتی با مواد اولیه خارجی بلکه تولیدات داخل و حتی محصولات کشاورزی هم مسیر گرانی در پیش گرفتند. در این اوضاع پرنوسان بازار، می‌توان گفت که مدت‌هاست قیمت همه چیز ازجمله اقلام اساسی سفره‌های مردم هرروز درحال افزایش است و اعدادی که روی برچسب قیمت درج می‌شود، روز از پی روز دیگر درشت‌تر می‌شوند. حالا در میانه همین تنش‌های مستمر و البته سودجویانی که در مقیاس خرد و کلان از این آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند، جمعی از بازرسان اداره کل تعزیرات حکومتی استان به همراه نمایندگان بازرسی اتاق اصناف به سراغ واحد‌های تجاری چهارراه میدان‌بار مشهد رفته‌اند تا در جریان طرح تشدید بازرسی از اصناف در ماه مبارک رمضان و با حضور دوربین شهرآرانیوز به تخلفات صنفی رسیدگی کنند.

فروشنده و خریدار، هردو ناراضی!

هوا سرد است، اما سردتر از هوا، بازاری است که باید در آستانه ماه مبارک رمضان خیلی شلوغ‌تر از این حرف‌ها باشد. روایت مغازه‌های خلوت چهارراه میدان‌بار، تصویر عینی جیب‌هایی است که هرروز خالی‌تر از روز قبل است و قدرت خریدی که با این ارقام نجومی ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود. اگرچه در طرح جدید بازرسی اتاق اصناف مشهد، عملکرد مغازه‌داران زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد، اما مالکان واحد‌های خرده‌فروشی هم گلایه‌های خاص خود را دارند.

سعید قناد طوسی، فروشنده حبوبات، روغن و خواروبار، در گفت‌و‌گو با ما بیان کرد: قیمتی که ما به مردم ارائه می‌دهیم، تابع مستقیم همان نرخی است که از بنکدار مصلی می‌خریم. اگر هر کیلو لپه از ۱۲۰ هزار تومان در ماه گذشته به ۱۷۵ هزار تومان رسیده است، نباید دلیل این گرانی را از مغازه‌دار خرده‌فروش پیگیری کنید. وقتی ما همین لپه را از بنکدار مصلی ۱۶۸ هزار تومان می‌خریم، با درنظرگرفتن حداقل حاشیه سود هم کمتر از ۱۷۵ هزارتومان نمی‌شود.

به گفته یکی دیگر از فروشندگان بازار چهارراه میدان‌بار که مغازه برنج‌فروشی دارد، افزایش شدید قیمت‌ها به‌خصوص در این قلم خاص کار را به جایی رسانده که مردم از یکی‌دوماه گذشته تاکنون به جای خرید یک یا دوکیسه برنج، خرید کیلویی را جایگزین کرده‌اند. اهمیت این اتفاق تلخ نه‌فقط در سفره‌های مردم بلکه در معیشت همین کسبه مشهود است تا جایی که به ادعای این فروشنده برنج، سقف فروش روزانه برنج در بهترین حالت از ۵ میلیون تومان فراتر نمی‌رود.

آغاز اجرای طرح بازرسی از بازار ویژه ماه مبارک رمضان (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) | گرانی اقلام اساسی در مشهد هم‌چنان بیداد می‌کند + ویدئو

اقلام اساسی، هر روز کمیاب‌تر، هر لحظه گران‌تر

در گزارشی که ۲۵ بهمن‌ماه از بازرسی بازار مصلی منتشر کردیم، به طور مفصل به این موضوع پرداختیم که وضع بازار بنکداران و عمده‌فروشان مشهدی هم بهتر از خرده‌فروشان سطح شهر نیست؛ از احتکار سازمان‌یافته و علنی بعضی سودجویان از مبدأ زنجیره عرضه گرفته تا نرخ‌گذاری سلیقه‌ای سوداگران بر اقلام اساسی. اما به‌طور خاص در جریان این بازدید، امتداد همان گلایه‌ها در بازار خرده‌فروشان چهارراه میدان‌بار نیز مشهود بود.

سعید مظفری، فروشنده حبوبات، لبنیات و خواروبار، در حاشیه این بازرسی به شهرآرانیوز گفت: یکی از چالش‌های مهم ما که از حدود دوماه قبل با نجومی‌شدن نرخ ارز محسوس‌تر شد، مسئله عرضه قطره‌چکانی اقلام اساسی است. مثلاً ما همین حبوبات و روغن را قبلاً در حجم بسیار بیشتر و حتی به واحد «تُن» خریداری می‌کردیم، در انبار می‌گذاشتیم و خردخرد به مغازه می‌آوردیم تا به فروش برود، اما الان شما تقریباً انباری را از کسبه اینجا پیدا نمی‌کنید که حتی تا نیم ظرفیت از جنس انباشته باشد.

وی افزود: قبلاً وقتی حجم بالا می‌خریدیم، حتی اگر گران هم می‌شد بازهم تا تمام‌شدن جنس براساس همان نرخ خریدمان حساب و کتاب می‌کردیم، اما الان که حجم خرید محدود شده، ما هم ناچاریم تابع بازار عمده‌فروشی مصلی باشیم و نو به نو، برچسب قیمت‌ها را اصلاح کنیم. همین می‌شود که مردم هم بیشتر از گذشته نوسان قیمت‌ها را لمس می‌کنند. فاجعه‌بار است که فروشنده بازار برای فروش خود سه کیسه برنج، ۴ حلب روغن و ۱۰ کیلو لوبیا تهیه کند، اما هرچه هست، وضع الان ما همین است. بیشتر درخواست بدهیم، اگر پولش را هم داشته باشیم این بنکدار است که با درخواست خریدمان مخالفت می‌کند.

گران‌فروشان زیر ذره‌بین بازرسان

در حاشیه بازرسی امروز از بازار چهارراه میدان‌بار مشهد که به‌همت مشترک اتاق اصناف مشهد و اداره‌کل تعزیرات حکومتی استان برگزار شد، خوارزم ایمانی‌فرد، بازرس اتاق اصناف مشهد، به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: در بازرسی‌های میدانی از سطح بازار به‌شکلی که جزو وظایف قانونی اتاق‌های اصناف است، به‌طور کلی پنج پارامتر مدنظر قرار می‌گیرد؛ اینکه فروشگاه جواز کسب فعال داشته باشد، فروشنده در صورتی که فردی غیر از صاحب جواز است، کارت مباشرت داشته باشد، فروشندگان برای دریافت کارت بهداشت اقدام کرده باشند، برچسب قیمت در همه محصولات پیش چشم مشتری قرار بگیرد و البته چه برای خرید عمده فروشگاه و چه فروش به مشتری، فاکتور سربرگ‌دار و مُهردار صادر شود.

وی افزود: در جریان بازدید امروز که حدود دو ساعت به طول انجامید، ۱۰ فروشگاه عرضه اقلام اساسی مشتمل بر برنج، حبوبات، ادویه‌جات، ماکارونی و سایر محصولات مرتبط با خواروبار مورد بازرسی قرار گرفت که از این تعداد، ۷ واحد به دلیل نقض پارامتر‌های پنج‌گانه متخلف شناسایی شدند. جریمه واقعی این واحد‌ها پس از صدور رأی نهایی قاضی تعزیرات مشخص خواهد شد و براساس طرح جدید اتاق اصناف، قرار است تیم‌های متعدد بازرسی در هر روز از ماه مبارک رمضان بر بازار نظارت کنند. 

سفره‌های کوچک رمضان!

بخش پایانی از حضور میدانی بازرسان اتاق اصناف در بازار چهارراه میدان‌بار مشهد ناظر بر مردم و مشتریانی بود که با مشاهده دوربین شهرآرانیوز به سراغمان می‌آمدند و دردودل می‌کردند. از خانم بازنشسته آموزش و پرورش که از قدرت خرید محدود خود می‌گفت تا پیرمردی که خواهان نظارت سختگیرانه و برخورد شدیدتر با کسبه گران‌فروش بود. در هر حال، علاوه بر خرده‌فروشان بازار که دلِ پُری از عمده‌فروش، بنکدار و قیمت ارز داشتند، یک بخش دیگر از روایت ناامیدکننده ما از این بازار درباره مشتریانی است که اگرهم به قصد خرید روانه بازار چهارراه میدان‌بار شده بودند، اما وقتی از اقلام مختلف نرخ می‌گرفتند یا برچسب قیمت‌ها را می‌خواندند، از خرید منصرف می‌شدند و راه بازگشت در پیش می‌گرفتند. هرچه باشد، بازار یخ‌زده خواروبار در این روز‌های سرد مشهد تقارن عینی با سفره‌های مقدسی دارد که با آغاز ماه ضیافت الهی برای افطار و سحر پهن خواهند شد، اما در این شرایط، ظاهراً قرار است خالی‌تر از سال‌های قبل باشند و کام روزه‌داران رمضان را به گرانی تلخ کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->