توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

شاغلان فضای مجازی از سال ۱۴۰۴ بیمه می‌شوند

  • کد خبر: ۳۱۹۲۰۰
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
شاغلان فضای مجازی از سال ۱۴۰۴ بیمه می‌شوند
درراستای ابلاغ آیین‌نامه ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم از سوی دولت، به نظر می‌رسد از سال آینده شاغلان فضای مجازی و به ویژه ارائه‌کنندگان خدمات حمل‌ونقل بار و مسافر از طریق سکو‌های مجازی بیمه می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ بود که احمد میدری، وزیر کار، خبر از بیمه‌شدن تاکسی‌های اینترنتی و شاغلین فضای مجازی داد و گفت: ما آیین‌نامه‌ای را در دولت در دست بحث داریم تا بیمه‌ اجتماعی یا بیمه تأمین اجتماعی برای کسانی که بر تاکسی‌های اینترنتی و مشاغل مشابه کار می‌کنند، داشته باشیم. این نخستین‌بار در ایران است که قصد داریم این طرح را اجرا کنیم.

طبق اعلام وزارت کار ۲ میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت می‌کنند در حالی که فاقد بیمه هستند. وزیر کار وعده داده با آیین نامه‌ای که در دولت برای حمایت از شاغلان فضای مجازی نوشته و مجوز‌های آن گرفته شده، سال آینده ورود این افراد به بیمه تامین اجتماعی تسهیل شود.

سال گذشته مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی، میرهاشم موسوی از وجود بیش از ۵ میلیون نفر شاغل بیمه نشده در حوزه مشاغل فضای مجازی طبق برآورد‌ها خبر داده و گفته بود شعب کارگزاری‌های تامین اجتماعی می‌توانند بخشی از این رقم بزرگ را وارد مجموعه تأمین‌اجتماعی کنند.

اما اخیرا احمدی میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از وجود ۶ میلیون شاغل در کشور خبر داد که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند و گفت: از این تعداد ۲ میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت دارند.

آنطور که وی گفته در حال حاضر برای بیشتر مشاغل وجود بیمه، اجباری است و باید بیمه بازنشستگی و تامین اجتماعی برای آنها پیش‌بینی شود. برخی مشاغل مثل رانندگان تاکسی‌های اینترنتی تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند و بازنشستگی ندارند که خوشبختانه بر اساس ماده ۲۸ برنامه هفتم توسعه دولت می‌تواند برای این دسته از شاغلین آیین‌نامه بنویسد.

در سال‌های اخیر، مشاغل اینترنتی و آنلاین به عنوان یک بخش مهم از بازار کار جهانی و ایران تبدیل شده‌اند. این نوع مشاغل که به طور عمده در فضای مجازی انجام می‌شوند، به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و امکان دسترسی به بازار جهانی، روز به روز در حال گسترش هستند. از فروش آنلاین کالا و خدمات گرفته تا مشاغل دیجیتال و تخصصی مانند تولید محتوا، طراحی گرافیک، برنامه‌نویسی و مشاوره آنلاین، همگی نمونه‌هایی از مشاغل اینترنتی هستند که در دنیای امروز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

اما طی چند روز اخیر محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۱ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند چ ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکو‌های مجازی)» با شماره ۱۸۹۶۴۳ در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۷ را برای اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این تصویب نامه سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به پوشش بیمه‌ای مشمولان مطابق این آیین‌نامه و ماده واحده اصلاحی قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب ۱۳۸۸ و سایر شرایط مندرج در قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ اقدام نماید.

همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده است دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی به صورت مقطوع تعیین کند.

بر مبنای این آیین‌نامه مقرر شده است به منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی و تسهیل در پوشش بیمه‌ای مشمولان، سازمان مجاز است حسب توافق با صاحبان سکو‌های مجازی و اعلام موافقت بیمه شده، نسبت به پرداخت درصدی از سهم در آمد صاحبان هر سکو به عنوان حق بیمه سرانه اقدام کند، در این صورت معادل دریافتی از صاحبان سکو‌های مجازی از حق بیمه مربوط کسر خواهد شد.

گفتی است که موضوع بیمه کسب وکار‌های نوین و فعالان سکو‌های مجازی از جمله محور‌های طرح بیست‌گانه تحول آفرین و توسعه‌ای سازمان تأمین اجتماعی است که در دستور کار سازمان قرار دارد و کارگروه ویژه‌ای به این منظور تعیین و پی‌گیری‌های لازم انجام شده است.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های موجود در بازار کار، مشاغل اینترنتی و آنلاین به عنوان یک گزینه مطلوب برای بسیاری از افراد مطرح شده‌اند. در ایران، آمار‌ها نشان می‌دهند که تعداد افرادی که به کسب‌وکار‌های آنلاین روی آورده‌اند، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این روند به خصوص در دوران پاندمی کرونا که بسیاری از کسب‌وکار‌ها به دلیل محدودیت‌های فیزیکی مجبور به تغییر رویکرد خود شدند، تسریع شده است.

بسیاری از جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به مشاغل آنلاین مانند فروشگاه‌های اینترنتی، تولید محتوای دیجیتال، مشاوره‌های آنلاین و تدریس خصوصی اینترنتی علاقه‌مند شده‌اند. این مشاغل با ویژگی‌هایی، چون انعطاف‌پذیری زمانی و مکانی و همچنین هزینه‌های کمتر در مقایسه با مشاغل سنتی، تبدیل به انتخاب‌هایی جذاب برای بسیاری از افراد شده‌اند.

در دولت قبل، طرح حمایت از کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال کشور در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به منظور حمایت از کسب و کار‌های فضای مجازی تدوین و تصویب شد. در این بسته حمایتی، موضوعاتی از قبیل پرداخت، تبلیغات، حمل و نقل، زیرساخت، مالیات، تسهیلات و احراز هویت دیده شده است.

مشاغل اینترنتی و آنلاین در ایران در حال رشد و توسعه هستند و فرصتی مناسب برای افراد جویای کار فراهم کرده‌اند. با توجه به شرایط اقتصادی و تحولات جهانی، این نوع مشاغل می‌توانند به یک گزینه مناسب برای کسب درآمد و حتی کارآفرینی تبدیل شوند. اما برای تحقق پتانسیل کامل این مشاغل، نیاز به توجه به چالش‌ها و ارائه حمایت‌های قانونی، تسهیل شرایط پرداخت و آموزش‌های تخصصی وجود دارد. دولت و بخش خصوصی باید برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها همکاری کنند تا این مشاغل بتوانند در اقتصاد دیجیتال کشور سهم بیشتری داشته باشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->