رشد قیمت اونس طلای جهانی در پی درگیری ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)| رشد بازار متوقف شد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟+ویدئو مذاکرات سیاسی انتظارات اقتصادی و تلاطم‌های بازار دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره کلاهبرداری در پوشش «مسکن تدریجی» ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های داخلی شدت یافت (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در کدام مناطق مشهد می‌توان با ۳ میلیارد تومان خانه خرید؟ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات تشکیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد وزیر نیرو: صرفه‌جویی بیش از یک‌هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی اختصاص ۲۰ هزار میلیارد ریال به طرح‌های آب‌رسانی خراسان‌رضوی عقب‌نشینی بورس پس از رشد‌های پی‌درپی | ارزش و حجم معاملات خرد اعداد خیره‌کننده‌ای ثبت کردند (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولید ۱۰۰ تن خاویار در سبزوار طی سال ۱۴۰۳ افزایش ۴۳ درصدی صادرات لبنیات نوسان منفی دلار در کانال ۸۱ هزار تومان | رشد اونس جهانی نرخ طلا و سکه را افزایشی کرد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین خبر‌ها از تغییر نرخ کارمزد معاملات در بورس قیمت دلار توافقی اعلام شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) خنثی شدن افزایش حقوق ۱۴۰۴ با تورم ماه‌های اخیر نرخ تورم فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد | تورم افزایش یافت کاهش ۲۰ درصدی قیمت بلیت پرواز‌های داخلی به دنبال ریزش قیمت دلار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول قیمت جهانی طلا امروز (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلا در آستانه ۳۵۰۰ دلار دلیل اصلی حذف یارانه ۴۳۰هزار نفر مشخص شد؛ مسافرت خارجی فروش قسطی طلا با دوبرابر قیمت اصلی!
سرخط خبرها

شاغلان فضای مجازی از سال ۱۴۰۴ بیمه می‌شوند

  • کد خبر: ۳۱۹۲۰۰
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
شاغلان فضای مجازی از سال ۱۴۰۴ بیمه می‌شوند
درراستای ابلاغ آیین‌نامه ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم از سوی دولت، به نظر می‌رسد از سال آینده شاغلان فضای مجازی و به ویژه ارائه‌کنندگان خدمات حمل‌ونقل بار و مسافر از طریق سکو‌های مجازی بیمه می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ بود که احمد میدری، وزیر کار، خبر از بیمه‌شدن تاکسی‌های اینترنتی و شاغلین فضای مجازی داد و گفت: ما آیین‌نامه‌ای را در دولت در دست بحث داریم تا بیمه‌ اجتماعی یا بیمه تأمین اجتماعی برای کسانی که بر تاکسی‌های اینترنتی و مشاغل مشابه کار می‌کنند، داشته باشیم. این نخستین‌بار در ایران است که قصد داریم این طرح را اجرا کنیم.

طبق اعلام وزارت کار ۲ میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت می‌کنند در حالی که فاقد بیمه هستند. وزیر کار وعده داده با آیین نامه‌ای که در دولت برای حمایت از شاغلان فضای مجازی نوشته و مجوز‌های آن گرفته شده، سال آینده ورود این افراد به بیمه تامین اجتماعی تسهیل شود.

سال گذشته مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی، میرهاشم موسوی از وجود بیش از ۵ میلیون نفر شاغل بیمه نشده در حوزه مشاغل فضای مجازی طبق برآورد‌ها خبر داده و گفته بود شعب کارگزاری‌های تامین اجتماعی می‌توانند بخشی از این رقم بزرگ را وارد مجموعه تأمین‌اجتماعی کنند.

اما اخیرا احمدی میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از وجود ۶ میلیون شاغل در کشور خبر داد که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند و گفت: از این تعداد ۲ میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت دارند.

آنطور که وی گفته در حال حاضر برای بیشتر مشاغل وجود بیمه، اجباری است و باید بیمه بازنشستگی و تامین اجتماعی برای آنها پیش‌بینی شود. برخی مشاغل مثل رانندگان تاکسی‌های اینترنتی تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند و بازنشستگی ندارند که خوشبختانه بر اساس ماده ۲۸ برنامه هفتم توسعه دولت می‌تواند برای این دسته از شاغلین آیین‌نامه بنویسد.

در سال‌های اخیر، مشاغل اینترنتی و آنلاین به عنوان یک بخش مهم از بازار کار جهانی و ایران تبدیل شده‌اند. این نوع مشاغل که به طور عمده در فضای مجازی انجام می‌شوند، به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و امکان دسترسی به بازار جهانی، روز به روز در حال گسترش هستند. از فروش آنلاین کالا و خدمات گرفته تا مشاغل دیجیتال و تخصصی مانند تولید محتوا، طراحی گرافیک، برنامه‌نویسی و مشاوره آنلاین، همگی نمونه‌هایی از مشاغل اینترنتی هستند که در دنیای امروز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

اما طی چند روز اخیر محمد رضا عارف، معاون اول رئیس جمهور تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۱ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند چ ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکو‌های مجازی)» با شماره ۱۸۹۶۴۳ در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۷ را برای اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این تصویب نامه سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به پوشش بیمه‌ای مشمولان مطابق این آیین‌نامه و ماده واحده اصلاحی قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب ۱۳۸۸ و سایر شرایط مندرج در قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ اقدام نماید.

همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده است دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی به صورت مقطوع تعیین کند.

بر مبنای این آیین‌نامه مقرر شده است به منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی و تسهیل در پوشش بیمه‌ای مشمولان، سازمان مجاز است حسب توافق با صاحبان سکو‌های مجازی و اعلام موافقت بیمه شده، نسبت به پرداخت درصدی از سهم در آمد صاحبان هر سکو به عنوان حق بیمه سرانه اقدام کند، در این صورت معادل دریافتی از صاحبان سکو‌های مجازی از حق بیمه مربوط کسر خواهد شد.

گفتی است که موضوع بیمه کسب وکار‌های نوین و فعالان سکو‌های مجازی از جمله محور‌های طرح بیست‌گانه تحول آفرین و توسعه‌ای سازمان تأمین اجتماعی است که در دستور کار سازمان قرار دارد و کارگروه ویژه‌ای به این منظور تعیین و پی‌گیری‌های لازم انجام شده است.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های موجود در بازار کار، مشاغل اینترنتی و آنلاین به عنوان یک گزینه مطلوب برای بسیاری از افراد مطرح شده‌اند. در ایران، آمار‌ها نشان می‌دهند که تعداد افرادی که به کسب‌وکار‌های آنلاین روی آورده‌اند، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این روند به خصوص در دوران پاندمی کرونا که بسیاری از کسب‌وکار‌ها به دلیل محدودیت‌های فیزیکی مجبور به تغییر رویکرد خود شدند، تسریع شده است.

بسیاری از جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به مشاغل آنلاین مانند فروشگاه‌های اینترنتی، تولید محتوای دیجیتال، مشاوره‌های آنلاین و تدریس خصوصی اینترنتی علاقه‌مند شده‌اند. این مشاغل با ویژگی‌هایی، چون انعطاف‌پذیری زمانی و مکانی و همچنین هزینه‌های کمتر در مقایسه با مشاغل سنتی، تبدیل به انتخاب‌هایی جذاب برای بسیاری از افراد شده‌اند.

در دولت قبل، طرح حمایت از کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال کشور در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به منظور حمایت از کسب و کار‌های فضای مجازی تدوین و تصویب شد. در این بسته حمایتی، موضوعاتی از قبیل پرداخت، تبلیغات، حمل و نقل، زیرساخت، مالیات، تسهیلات و احراز هویت دیده شده است.

مشاغل اینترنتی و آنلاین در ایران در حال رشد و توسعه هستند و فرصتی مناسب برای افراد جویای کار فراهم کرده‌اند. با توجه به شرایط اقتصادی و تحولات جهانی، این نوع مشاغل می‌توانند به یک گزینه مناسب برای کسب درآمد و حتی کارآفرینی تبدیل شوند. اما برای تحقق پتانسیل کامل این مشاغل، نیاز به توجه به چالش‌ها و ارائه حمایت‌های قانونی، تسهیل شرایط پرداخت و آموزش‌های تخصصی وجود دارد. دولت و بخش خصوصی باید برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها همکاری کنند تا این مشاغل بتوانند در اقتصاد دیجیتال کشور سهم بیشتری داشته باشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->