رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

چرا هزینه ۵ همتی حیوان‌گزیدگی، باید از جیب مردم پرداخت شود؟

  • کد خبر: ۳۱۹۴۷۶
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
چرا هزینه ۵ همتی حیوان‌گزیدگی، باید از جیب مردم پرداخت شود؟
در حالی که سالانه هزاران میلیارد تومان از بودجه عمومی صرف درمان موارد حیوان‌گزیدگی می‌شود، بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها مربوط به گزش توسط حیوانات خانگی است. چرا باید بیت‌المال هزینه بی‌احتیاطی صاحبان این حیوانات را بپردازد؟ آیا زمان آن نرسیده که دولت، صاحبان حیوانات را موظف به تأمین هزینه‌های درمانی خود کند؟

به گزارش شهرآرانیوز، سالانه میلیارد‌ها تومان از بودجه عمومی صرف درمان موارد حیوان‌گزیدگی می‌شود، درحالی‌که بخشی از این هزینه‌ها مربوط به گزش توسط حیوانات خانگی است. آیا وقت آن نرسیده که صاحبان این حیوانات در تأمین هزینه‌های درمانی سهیم شوند؟

بر اساس آمار، هزینه هر دوز واکسن هاری بین ۵ تا ۷ یورو است و هر فرد دچار حیوان‌گزیدگی باید حداقل ۳ دوز واکسن دریافت کند. علاوه بر این، هزینه سرم ضدهاری نیز برای هر فرد ۶۰ یورو برآورد شده است. در نتیجه، حداقل هزینه درمانی هر مورد حیوان‌گزیدگی به ۸۰ یورو می‌رسد.

در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۷۰ هزار نفر به دلیل حیوان‌گزیدگی به مراکز بهداشتی ۲۴ ساعته کشور مراجعه کرده‌اند. تنها هزینه تأمین واکسن و سرم ضدهاری این تعداد بیمار ۲،۸۱۲ میلیارد تومان برآورد شده است. اگر هزینه‌های دیگر ازجمله واکسیناسیون کزاز، نیروی انسانی و نگهداری ۷۷۰ مرکز پیشگیری از هاری را نیز در نظر بگیریم، این رقم به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

در حال حاضر، تمام خدمات درمانی مرتبط با حیوان‌گزیدگی در مراکز بهداشتی رایگان است و هزینه آن از بیت‌المال پرداخت می‌شود. این در حالی است که بخشی از این موارد ناشی از گزش حیوانات خانگی و شخصی افراد است.

کارشناسان معتقدند که دولت باید هزینه‌های درمان حیوان‌گزیدگی‌های ناشی از حیوانات ولگرد و غیرخانگی را تأمین کند، اما در مواردی که فرد بر اثر حمله حیوان خانگی خود دچار جراحت شده، باید خود مسئول پرداخت هزینه‌های درمانی باشد.

با توجه به فشار مالی سنگین بر سیستم بهداشت و درمان، آیا زمان آن نرسیده که دولت سیاست‌های جدیدی را برای مشارکت صاحبان حیوانات خانگی در پرداخت این هزینه‌ها اجرا کند؟

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->