انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود
سرخط خبرها

اهمیت تزریق ۲ واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به کودکان

  • کد خبر: ۳۲۲۲۳۲
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
اهمیت تزریق ۲ واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به کودکان
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: در سال جاری، دو واکسن جدید «پنوموکوک» و «روتاویروس» به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ واکسیناسیون اقدام بسیار مهم و باارزش در راستای پیشگیری از عفونت‌های مختلف یا کاهش شدت بیماری‌هاست و به کمک آن می‌توان با هزینه بسیار اندک، از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد و موجب نجات جان انسان‌ها شد.

با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان شیوع بسیاری از بیماری‌های کشنده یا خطرناک نظیر دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه و فلج اطفال در بین شیرخواران، کودکان و بزرگسالان به‌شدت کاهش‌یافته است.

واکسن‌ها از میکروب، یا ویروس کشته شده یا ضعیف شده، یا اجزای پروتئینی و اسید نوکلئیکی پاتوژن عامل بیماری ساخته می‌شوند.

با تزریق واکسن، سیستم ایمنی ماده‌ای به نام «آنتی‌بادی» یا «پادتن» تولید می‌کند که به مدت طولانی در بدن فعال باقی می‌ماند و درصورتی‌که فرد با بیماری واقعی مواجه شود، از بدن در مقابل آن ویروس یا میکروب محافظت می‌کند.

سید محسن زهرایی؛ رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: در سال جاری، دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه شده‌اند. این گام مهم، می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های شدید و مرگ‌ومیر در کودکان جلوگیری کند.

پنوموکوک؛ باکتری مرگبار برای کودکان

پنوموکوک یکی از شایع‌ترین علل عفونت‌های مهاجم باکتریایی در کودکان است. این باکتری عامل بیماری‌هایی مانند پنومونی، مننژیت، سینوزیت و اوتیت میانی است. در کشور‌های درحال‌توسعه، درصد بالایی از کودکان زیر ۵ سال به این باکتری آلوده هستند.

چرا واکسن پنوموکوک مهم است؟

سالانه بیش از ۵۱ هزار مورد جدید عفونت پنوموکوکی در ایران ثبت می‌شود.

از این تعداد، بیش از ۱۵ هزار کودک زیر ۵ سال دچار عفونت شدید می‌شوند که حدود ۱۱۷۵ مورد به مرگ منجر می‌شود.

واکسیناسیون می‌تواند از بسیاری از این موارد پیشگیری کند و هزینه‌های درمانی و اجتماعی را کاهش دهد.

کشور‌های استفاده‌کننده تاکنون بیش از ۱۳۵ کشور این واکسن را در برنامه ملی خود قرار داده‌اند. در منطقه مدیترانه شرقی، ۱۶ کشور از ۲۲ کشور این واکسن را به طور روتین استفاده می‌کنند.

روتاویروس؛ عامل اصلی اسهال شدید در کودکان

روتاویروس مهم‌ترین علت اسهال شدید و کم‌آبی بدن در کودکان زیر ۵ سال است. تقریبا تمام کودکان تا سن ۳ تا ۵ سالگی حداقل یک‌بار به این عفونت مبتلا می‌شوند.

چرا واکسن روتاویروس مهم است؟

در ایران، حدود ۵۰ درصد اسهال‌های آبکی کودکان زیر ۵ سال ناشی از این ویروس است.

سالانه ۵.۵ میلیون مورد ابتلا به اسهال روتاویروسی در ایران رخ می‌دهد که ۱۷۲ هزار مورد از آن شدید بوده و منجر به بستری‌شدن می‌شود.

این بیماری سالانه باعث حدود ۵۰ مورد مرگ در کودکان ایرانی می‌شود. واکسیناسیون می‌تواند تا ۷۵ درصد از این موارد جلوگیری کند.

کشور‌های استفاده‌کننده

تاکنون ۱۲۸ کشور این واکسن را در برنامه ملی واکسیناسیون خود گنجانده‌اند، ازجمله کشور‌های همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان، عراق، عربستان و امارات.

گامی ارزشمند برای سلامت کودکان

افزودن این دو واکسن به برنامه ملی ایمن‌سازی، اقدامی حیاتی برای کاهش مرگ‌ومیر و بیماری‌های شدید در کودکان است. این تصمیم نه‌تنها سلامت فرزندان کشور را تضمین می‌کند، بلکه هزینه‌های درمانی خانواده‌ها و سیستم بهداشت و درمان را کاهش می‌دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->