۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا
سرخط خبرها

نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی

  • کد خبر: ۳۱۹۵۷۱
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی
با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

جراحان اندونزیایی عملکرد این سامانه‌ها را رضایت‌بخش ارزیابی کردند، به گونه‌ای که علاوه بر ۱۱۲ جراح قبلی که در شهر‌های بندونگ و جوکجاکارتا برای جراحی با ربات سینا، آموزش دیده بودند؛ یکصد جراح جدید نیز در شهر‌های مدان و ماکاسار به سینا پیوسته و برای گذراندن دوره‌های آموزشی ثبت نام کرده‌اند.

این سامانه که حاصل تلاش بیست ساله نخبگان و جوانان کشور است، از دو بخش اصلی تشکیل شده است؛ بخش اول، کنسول جراحی در اختیار جراح است که حرکات دستان جراح را دریافت و ضمن حذف لرزش‌ها و مقیاس‌گذاری، بلافاصله آنها را به بخش دوم سامانه که همان ربات‌های جراح بر بالین بیمار است، ارسال می‌کند.

ربات‌های جراح سینا بر بالین بیمار از طریق ابزار‌های ۵ میلیمتری با قابلیت‌های حرکتی فراتر از دستان انسان، کلیه حرکات مورد نیاز جراحی را اجرا و نقش دستان جراح در شکم بیمار را بازی می‌کنند. به این ترتیب می‌توانیم عمل‌هایی که اکنون به صورت باز انجام می‌شدند و با روش‌های متداول لاپاروسکوپی قابل انجام نیستند را با کمک ربات‌های جراح، با حداقل آسیب به بیمار و از طریق چند شکاف ۵ میلیمتری به انجام رسانیده و دوره نقاهت را از چند هفته به یک روز کاهش دهیم.

قابلیت مقیاس‌گذاری باعث می‌شود در صورت حرکت یک سانتیمتری دستان جراح، ابزار جراحی در داخل شکم بیمار، یک میلیمتر حرکت کند، لذا جراح قادر خواهد بود یک بخیه بسیار ظریف را ده برابر بزرگتر در کنسول جراحی اجرا و ربات، همان بخیه را با سایز یک دهم، در داخل شکم بیمار کپی کند.

طراحی این سامانه به گونه‌ای است که بتواند کلیه عمل‌های حفره شکمی، لگن و قفسه سینه را به انجام رساند، اما لازم است مطالعات بالینی مفصلی برای هر نوع عمل انجام و عملکرد این سامانه در هر یک از عمل‌های جراحی مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

گفتنی است، این سامانه که تا کنون دستاورد‌های چشمگیری داشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده و به هیچ وجه، مهندسی معکوس و یا کپی برداری شده از هیچ نمونه خارجی نیست و کاملاً مبتنی بر خلاقیت و توانمندی متخصصین ایرانی، ابداع شده است.

این محصول مزیت‌های رقابتی متعددی را به همراه داشته و منجر به ثبت ده اختراع در آمریکا و سایر کشور‌های غربی و شرقی و بیش از ۷۰ مقاله معتبر در دنیا شده‌است. کلیه قطعات خاص این محصول در داخل کشور طراحی و ساخته شده‌اند و فقط پنج تا ده درصد قطعات متعارف که توجیه اقتصادی برای تولید داخلی ندارند، از خارج از کشور تهیه می‌شوند.

از جمله مزیت‌های کلیدی این محصول، هزینه‌های اولیه، نگهداری و ابزار‌های مصرفی ارزان قیمت (یک پنجم نمونه‌های خارجی) به ازای هر عمل است که برای بیماران در کشور‌های در حال توسعه که بنیه اقتصادی بالایی ندارند، بسیار پر اهمیت بوده و نسبت به سایر رقبا، جذابیت بالایی را ایجاد خواهد کرد.

از جمله موفقیت‌های چشمگیر این محصول، خریداری دو دستگاه از آن توسط کشور اندونزی و انجام اولین فرایند نمایشی جراحی رباتیک از راه دور در فاصله ۵۰۰ کیلومتری در حضور رئیس جمهور دو کشور بوده است.

وزارت بهداشت اندونزی، برای توسعه این محصول در آن کشور، دو دستگاه جدید نیز سفارش داده و تقاضای انجام جراحی از راه دور، از جزایر غربی به جزایر شرقی خود، در فاصله ۳۵۰۰ کیلومتری را دارد. این موضوع در شرایطی در حال انجام است که سایر رقبا، برای خارج کردن سینا از بازار اندونزی، پیشنهاد اعطای رایگان دستگاه‌های خود به وزارت بهداشت اندونزی را داده‌اند.

گفتنی است کلیه استاندارد‌های فنی لازم برای این سامانه در داخل کشور دریافت شده و مطالعات پیش بالینی عملکرد دستگاه روی حیوان و جسد به سرانجام رسیده است و در مرحله مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب قرار داریم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->