رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم نگاه فناورانه به توسعه اقتصادی

  • کد خبر: ۳۱۹۰۸۷
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم نگاه فناورانه به توسعه اقتصادی
استاندار خراسان رضوی گفت: بهترین مسیر توسعه پایدار و فراگیر توجه به امر فناوری و نگاه فناورانه به توسعه اقتصادی است.

به گزارش شهرآرانیوز غلامحسین مظفری امروز (۱۰ اسفند ۱۴۰۳) در سومین دوره «جایزه فناورانه ایرج یزدان‌بخش»، پدر صنعت خراسان، ضمن پاسداشت نام و یاد این فعال در عرصه صنعت به بیان ویژگی‌های شخصیتی و نگاه دقیق زنده‌یاد ایرج یزدان‌بخش، به حوزه‌های علم و صنعت اشاره کرده و از نقش کلیدی همسر فداکار مرحوم در حمایت، شکوفایی و ادامه‌یافتن مسیر توسعه و کسب دستاورد‌های فناورانه یاد کرد.

استاندار خراسان رضوی در بیان اهمیت تقویت شرکت‌های دانش بنیان گفت: بهترین مسیر توسعه پایدار و فراگیر توجه به امر فناوری و نگاه فناورانه به توسعه اقتصادی است.

نقش‌آفرینی صنعت در حوزه دانش بنیان

در ادامه نماینده معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در این همایش با بیان گزارشی از وضع موجود و آنچه باید در حیطه دانش‌بنیان رخ دهد تاکید کرد: پیشرفت ابعاد مختلفی دارد، که در این بحث همکاری سه حوزه علمی، فناوری و دانش بنیان حائز اهمیت است.

مهدی کرامتی با اشاره به موج‌های مختلف توسعه‌ای در کشور از جمله «توسعه آموزش‌های عمومی»، «توسعه مراکز آموزش عالی» و «شکل‌گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان» بیان کرد: اکنون در اواسط موج سوم که شاهد رشد شرکت‌های دانش بنیان است.

وی توضیح داد: طبق آمار اعلام شده، اکنون ۲ درصد از جمعیت شاغلین در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت دارند از همین رو اشتغال ۲ درصدی و سهم ۳ درصدی از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور در این دهه اخیر بدست آمده است. اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان یعنی نگهداشت نخبگان، بازگشت نخبگان و مفید بودن و استفاده صحیح از جامعه نخبگان است. ایشان در ادامه به موضوع صادرات غیرنفتی و واردات شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره و تاکید نمود بایستی تلاش کرد تا پیشرفت‌های حوزه علمی و فناوری در زندگی مردم و جامعه ملموس شود. امید است نتایج پیشرفت‌ها در موج چهار قابل مشاهده باشد و منجر به ایجاد ثروت و رفاه در کشور شود.

نماینده معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در ادامه مقولاتی همچون «بهینه سازی انرژی»، «کمک به رفع آلایندگی‌ها»، «حفظ محیط زیست» و «حکمرانی هوشمند» را برخی از اثرات سازنده و مفید شرکت‌های دانش‌بنیان ذکر کرد.

تلفیق دانشگاه و صنعت

دکتر عبدالرضا جوان جعفری، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، شرکت در این مجمع علمی، فنی و صنعتی که دل در گرو کشور و میهن عزیز خود دارد را افتخار دانست. وی در جمع دانشگاهیان و صنعت‌گران به میراث و فلسفه موسس گروه صنعتی پارت‌لاستیک که نگاه ارزشمند ایشان به انسان، جامعه و وطن بود، اشاره نمود و بیان کرد این مجموعه که از دهه شصت فعالیت خود را آغاز کرده نه تنها در صنعت لاستیک و تکنولوژی‌های مربوطه پیشرو بوده است بلکه بنیان‌گذار توسعه و فناوری در ایران نیز بود و الگویی از رشد و توسعه پایدار همراه با اخلاق انسانی و کشور دوستی را در خود یک‌جا جمع کرده است.

جعفری توضیح داد: در شرایطی مجموعه‌های فناورانه و مولد خدمت این چنینی در کشور فعال هستند که کشور با مشکلات متعددی در نوسانات ارزی، مشکلات تامین مواد اولیه، تحریم‌های بین‌المللی، محدودیت‌های بانکی، عدم ثبات سیاست‌گزاری‌ها کمبود نیروی انسانی متخصص و نهایتا رقابت‌های نابرابر داخلی و بین‌المللی همراه بوده است و آن چیزی که این مجموعه را تاکنون سرپا نگه داشته است عشق به کشور و مبارزه برای حفظ ارزش‌ها و بقای میهن است.

وی یکی از ویژگی مهم این مجموعه را وجود خردمندی، فرزانگی، علم دوستی و ارتباط موثر با مجموعه‌های علمی کشور ازجمله دانشگاه بزرگ و بی مثال فردوسی مشهد دانست.

دکتر جوان جعفری اعلام کرد: دانشگاه فردوسی مشهد، ۷۵ سال سابقه دارد و یکی از دانشگاه‌های برتر ایران است که در حوزه‌های مختلف مهندسی فناوری کشاورزی علوم انسانی جز دانشگاه‌های برتر محسوب می‌شود و طبق ارزیابی‌های که به تازگی اعلام شد در برخی حوزه‌های موضوعی این دانشگاه، رتبه برتر را به خود اختصاص داد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در ارائه بیانات خود گفت؛ دانشگاه فردوسی در دوره‌ی جدید، تقویت مرجعیت علمی، پاسخگویی به جامعه در بخش‌های مختلف، کارآفرینی و نهایتا راهبری و آینده‌نگری را در دستور کار خود قرار داده است زیرا در چنین شرایطی ارتباط میان دانشگاه و صنعت به جهت توسعه پایدار امری مورد نیاز و اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: مجموعه گروه صنعتی پارت لاستیک از سال‌ها قبل همواره ارتباط خود را با بخش‌های علمی و پژوهشی به ویژه دانشگاه فردوسی مشهد برقرار کرده است. سابقه این ارتباط به دهه ۷۰ بر می‌گردد. زمانی که کارآموزان دانشگاه در مجموعه کارخانه‌های متعلق این گروه صنعتی حضور یافتند و در قالب طرح‌های پژوهشی و پروژه‌های صنعتی و کارآموزی با یکدیگر همکاری نمودند و در دهه ۹۰ با حمایت این شرکت ۲ ربات مورد نیاز خطوط پارت لاستیک در دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شد و هم اکنون در خطوط تولیدی شرکت درحال بهره‌برداری هستند. حمایت این مجموعه از پروژه‌های سفارشی دانشگاه نقش مهمی در شکل‌گیری و توسعه مرکز رباتیک دانشگاه فردوسی داشته است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: آمادگی همکاری بیشتر و راه‌اندازی دفتر نمایندگی این شرکت در دانشگاه و اجرای پروژه‌های مختلف علمی و صنعتی در بخش‌های متعدد آرندی را دارد.

در بخشی از این مراسم کتاب تخصصی «پلیمر‌های هوشمند» ترجمه دکتر غلامحسین ظهوری و دکتر هانیه سادات میران موسوی در حضور استاندار خراسان رضوی، معاونان ایشان و دکتر محمد جعفر یاحقی پژوهشگر، نویسنده و استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد معرفی و رونمایی شد.

در سومین دوره این رویداد دستاورد‌ها و طرح‌های فناروانه نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاه فردوسی مشهد، در چهار حوزه متنوع «صنعت خودرو»، «رباتیک و هوش مصنوعی– اتوماسیون صنعتی»، «توسعه پایدار – مسائل زیست محیطی صنعت، انرژی و مواد اولیه»، «فناوری پزشکی – کاربرد در حوزه سلامت، دارو و درمان» که حاصل پایان نامه‌ها و رساله دانشگاه بود مورد داوری قرار گرفت و طرح‌های برتر معرفی و تقدیر شد.

در بخش اعلام برگزیدگان سومین جایزه فناورانه ایرج یزدان بخش، جوایز آزمون استعدادیابی ریاضی که در دو مرحله علمی در مقاطع مختلف ابتدایی و متوسطه برگزار شده بود، به برگزیدگان اهدا شد.

در ادامه این مراسم دکتر مه‌پیکر؛ دبیر علمی سومین جایزه فناورانه ایرج یزدان بخش، «توسعه علم»، «ترویج علم»، «کاربست علم» را اهم رسالت و ماموریت دانشگاه‌ها دانست و گفت: شرکت‌کنندگان از ۱۳ رشته و ۶ دانشگاه مختلف در سال ۱۴۰۳ طرح‌های فناورانه خود را برای ارزیابی و داوری فرستادند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->