مستند «غیررسمی» با موضوع اهتمام رهبری به کتاب و کتابخوانی، روی آنتن شبکه قرآن می‌رود + زمان پخش رمان «او» در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود | روایتی از زندگینامه شهید عماد مغنیه دومین کنگره ملی شهید مدرس به میزبانی کاشمر برگزار می‌شود جابه‌جایی اموال موزه قرآن به کاخ سعدآباد نگران‌کننده نیست نرم افزار مجموعه آثار مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه مادر شهید رئیسی: تواضع بارزترین ویژگی ابراهیم بود نماهنگ «از تبار آفتاب» منتشر شد + فیلم در دیدار آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی در نجف چه گذشت؟ چه روز‌هایی در اردیبهشت ۱۴۰۴ قمر در عقرب است؟ خیری که محبت می‌آورد | مانند پیامبران خیرخواه یکدیگر باشیم تولیت آستان قدس رضوی: پیام رهبر معظم انقلاب به همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم باید عملیاتی شود ارائه بیش از ۷ میلیون خدمت به مردم به‌مناسبت گرامیداشت شهدای خدمت راه اندازی «تریبون ابراهیم» به مناسبت بزرگداشت آیت الله شهید رئیسی هشدار کرونایی به جانبازان و ایثارگران آمادگی استان کردستان برای میزبانی از زائران اربعین از ابتدای مردادماه ۱۴۰۴ معرفی ۳۲ مسجد از ۱۴ استان برای ثبت جهانی
سرخط خبرها

کتاب «علم دینی از دیدگاه استاد جوادی آملی» روانه بازار شد

  • کد خبر: ۳۱۹۶۳۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کتاب «علم دینی از دیدگاه استاد جوادی آملی» روانه بازار شد
کتاب «علم دینی از دیدگاه استاد جوادی آملی» نوشته حجت‌الاسلام یوسف آقازاده توسط انتشارات بین‌المللی میراث شرق به چاپ رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، اثر علمی «علم دینی از دیدگاه استاد جوادی آملی» به قلم حجت‌الاسلام یوسف آقازاده در ۳۱۰ صفحه توسط انتشارات بین‌المللی میراث شرق در سه فصل مبانی علم دینی، بررسی دیدگاه‌های معاصر علم دینی و بررسی نظر علم دینی آیت‌الله جوادی آملی، در زمستان ۱۴۰۳ به انتشار رسید.

در این کتاب، حجت‌الاسلام یوسف آقازاده در توضیح خلاصه کتاب اینگونه آورده است: مسأله ارتباط علم و دین، یکی از مهم‌ترین چالش‌های مجامع علمی و دینی در عصر حاضر است تا آنجا که شاهد ظهور دیدگاه‌های متعدد و گاه متقابل در آن هستیم این دیدگاه‌ها عمدتا، تحت عناوین چهارگانه تعامل، تمایز، تعارض و وحدت دسته‌بندی می‌شوند.

در این میان برخی از متفکران معاصر اسلامی و مسیحی، با طراحی نظریاتی تحت عنوان «علم دینی»، سعی در ارائه نگرشی نو، به سنجه ارتباط دین و علم کرده‌اند آنان با نقش‌دادن به دین در ساختار علم، متافیزیکِ علم و سوگیریِ آن، ادعای علمی متفاوت می‌کنند.

در همین رابطه، یکی از مهم‌ترین نظریه‌ها، نظریه علم دینیِ آیت‌الله جوادی آملی است، در این نظریه که ریشه در مبانی هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و دین‌شناختی وی دارد چنین آمده: عقل در کنار نقل، از منابع معرفت دینی به حساب می‌آید از همین رو معرفت عقلانی و محصولات آن، مانند علوم تجربی یکسره دینی شده و طبعا دیگر مقابل با دین نخواهند بود.

طبق این دیدگاه، دین معنای عامی دارد که گستره آن شامل قول خدا که منظور از آن وحی است و فعل خدا که منظور از آن خلقت و تکوین است، می‌شود با این تفاوت که برای معرفت به اولی، اعتبار با نقل است و در بخش فعل خدا، آنچه سندیت دارد، عقل و دانش علمی است.

نظریه آیت‌الله جوادی آملی در عین نظام‌مندی با انتقاداتی مواجه شده که در کتاب حاضر، با روش توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->