مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟ پایان زورگیری‌های وحشتناک مردی با خنجر پوستی بررسی عوامل تصادفات جاده ‎ای | سکوت در برابر ۸۸۰ قربانی جاده ورود سامانه بارشی جدید از فردا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) چرا باید میوه و سبزیجات فریز شده بخوریم؟ تفاوت علائم حساسیت فصلی با آنفلوانزا چیست؟ درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات ضد پیری توضیح سازمان غذا و دارو درباره تامین واکسن HPV درمان‌های سنتی نیاز به تشخیص تخصصی دارند توضیحاتی در رابطه با اجرای باقیمانده قانون متناسب‌سازی و پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور نیمی از حیوان گزیدگی‌ها در افراد زیر ۲۰ سال رخ می‌دهد تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد+جزئیات (۱۹فروردین۱۴۰۴) زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟
سرخط خبرها

افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر

  • کد خبر: ۳۲۰۰۴۴
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر
یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که انتظار می‌رود مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در ربع قرن آینده افزایش یابد و تا حد زیادی بر فقیرترین کشورهای جهان تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان تخمین می‌زنند که حدود ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه در سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد که افزایش ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

محققان در یک مطالعه جدید گزارش کردند که کشورهای کم درآمد بیشترین بار این افزایش را متحمل خواهند شد.

این کشورها در شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبه پایینی دارند، معیاری که برای اندازه گیری کیفیت کلی زندگی یک کشور با در نظر گرفتن عواملی مانند امید به زندگی، سطح تحصیلات و استاندارد زندگی استفاده می‌شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی «میراندا فیدلر-بناودیا»، استادیار دانشگاه کالگاری در کانادا، نتیجه‌گیری کرد: «در حالی که نرخ بروز سرطان در کشورهایی با نمرات HDI بسیار بالا بالاتر بود، کشورهای با HDI پایین‌تر با مرگ‌ومیر نامتناسب بیشتری مواجه بودند که منعکس‌کننده نابرابری در تشخیص زودهنگام، تشخیص به موقع و دسترسی به مدیریت جامع سرطان سینه است».

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که تلاش سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به کاهش متوسط سالانه ۲.۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، موفقیت زیادی نداشته است.

آنها افزودند: «سرمایه‌گذاری پایدار و بهبود در تشخیص و درمان زودهنگام نیز به‌ویژه در کشورهای با HDI پایین و متوسط برای کاهش نابرابری‌های فزاینده در بقای سرطان سینه و کاهش پیامدهای ضعیف برای میلیون‌ها زن دیگر که در سال‌های آینده تشخیص سرطان سینه را دریافت خواهند کرد، ضروری است.»

گزارش جدید به منظور ارائه به روز رسانی در مورد پیشرفت تلاش سازمان جهانی بهداشت، به نام ابتکار جهانی سرطان سینه، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، ارائه می‌شود.

برای این مطالعه، محققان یک پایگاه داده بین المللی به نام رصدخانه جهانی سرطان را تجزیه و تحلیل کردند که موارد سرطان و مرگ و میر را در ۱۸۵ کشور ردیابی می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید و ۶۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان سینه رخ داده است.

محققان افزودند: «در هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و یک زن بر اثر آن می‌میرد». سرطان سینه همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بین زنان در سال ۲۰۲۲ است و جزو پنج عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است.

محققان دریافتند که در کشورهای ثروتمندتر، موارد جدید سرطان سینه بیشتر است. به عنوان مثال، فرانسه (۱ از ۹ زن) و آمریکای شمالی (۱ از ۱۰ زن) بالاترین خطر ابتلاء به سرطان سینه را در طول زندگی داشتند.

به گفته محققان، به دلیل برنامه‌های غربالگری بهتر در کشورهای توسعه یافته موارد ابتلاء زودتر شناسایی می‌شوند.

محققان نوشتند، علاوه بر این، کشورهایی که HDI بالایی دارند، «شیوع بیشتری از عوامل خطر شناخته شده، از جمله نداشتن یا کمتر بودن بارداری، سن بالاتر مادر در اولین تولد، شیردهی کمتر، سن بالاتر در دوران قاعدگی، وزن اضافی بدن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل، پیشگیری از بارداری هورمونی و درمان جایگزینی هورمونی برای یائسگی» دارند.

از سوی دیگر، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول زندگی در فیجی (۱ از ۲۴ زن) و آفریقا (۱ از ۴۷) بالاترین میزان است.

در حالی که به نظر می‌رسد نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۳۰ کشور در حال کاهش است، تنها هفت کشور به هدف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ۲.۵ درصدی مرگ و میر در سال دست پیدا کردند: مالت، دانمارک، بلژیک، سوئیس، لیتوانی، هلند و اسلوونی.

بر اساس داده‌های کشورهای با درآمد بالا، تخمین زده می‌شود که یک چهارم سرطان‌های سینه با عدم مصرف الکل (۱۶-۴ درصد)، چاقی (۸ تا ۲۸ درصد)، فعالیت بدنی (۱۰-۲ درصد) و مصرف داروهای هورمونی (۳ درصد) قابل پیشگیری است.

محققان افزودند: ۴ درصد دیگر از سرطان‌های سینه با افزایش شیردهی قابل پیشگیری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->