قتل فجیع سه کودک توسط پدر در شهرستان میانه | قاتل خودکشی کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) آلودگی هوا استان یزد را فردا (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل کرد سرقت اجباری تاوان تصادف با پورشه کرایه‌ای مرگ تلخ تاجر مقیم آلمان با اعتراف هولناک مادر: جسد را آتش زدیم ۵۰ بار قسم برای اثبات بی گناهی در پرونده قتل هشدار کمیسیون بهداشت مجلس به دولت درباره خطر فروپاشی نظام سلامت کشف ۱۸۰ میلیارد ریال دارو و ملزومات پزشکی در مشهد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه توسط هلال احمر اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر عرضه مواد دخانی انتشار نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟ ورود بیش از ۷۰ درصد زائران ایرانی به عربستان امتحانات کشوری پایه نهم چطور تصحیح می‌شوند؟
سرخط خبرها

افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر

  • کد خبر: ۳۲۰۰۴۴
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر
یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که انتظار می‌رود مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در ربع قرن آینده افزایش یابد و تا حد زیادی بر فقیرترین کشورهای جهان تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان تخمین می‌زنند که حدود ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه در سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد که افزایش ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

محققان در یک مطالعه جدید گزارش کردند که کشورهای کم درآمد بیشترین بار این افزایش را متحمل خواهند شد.

این کشورها در شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبه پایینی دارند، معیاری که برای اندازه گیری کیفیت کلی زندگی یک کشور با در نظر گرفتن عواملی مانند امید به زندگی، سطح تحصیلات و استاندارد زندگی استفاده می‌شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی «میراندا فیدلر-بناودیا»، استادیار دانشگاه کالگاری در کانادا، نتیجه‌گیری کرد: «در حالی که نرخ بروز سرطان در کشورهایی با نمرات HDI بسیار بالا بالاتر بود، کشورهای با HDI پایین‌تر با مرگ‌ومیر نامتناسب بیشتری مواجه بودند که منعکس‌کننده نابرابری در تشخیص زودهنگام، تشخیص به موقع و دسترسی به مدیریت جامع سرطان سینه است».

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که تلاش سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به کاهش متوسط سالانه ۲.۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، موفقیت زیادی نداشته است.

آنها افزودند: «سرمایه‌گذاری پایدار و بهبود در تشخیص و درمان زودهنگام نیز به‌ویژه در کشورهای با HDI پایین و متوسط برای کاهش نابرابری‌های فزاینده در بقای سرطان سینه و کاهش پیامدهای ضعیف برای میلیون‌ها زن دیگر که در سال‌های آینده تشخیص سرطان سینه را دریافت خواهند کرد، ضروری است.»

گزارش جدید به منظور ارائه به روز رسانی در مورد پیشرفت تلاش سازمان جهانی بهداشت، به نام ابتکار جهانی سرطان سینه، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، ارائه می‌شود.

برای این مطالعه، محققان یک پایگاه داده بین المللی به نام رصدخانه جهانی سرطان را تجزیه و تحلیل کردند که موارد سرطان و مرگ و میر را در ۱۸۵ کشور ردیابی می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید و ۶۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان سینه رخ داده است.

محققان افزودند: «در هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و یک زن بر اثر آن می‌میرد». سرطان سینه همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بین زنان در سال ۲۰۲۲ است و جزو پنج عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است.

محققان دریافتند که در کشورهای ثروتمندتر، موارد جدید سرطان سینه بیشتر است. به عنوان مثال، فرانسه (۱ از ۹ زن) و آمریکای شمالی (۱ از ۱۰ زن) بالاترین خطر ابتلاء به سرطان سینه را در طول زندگی داشتند.

به گفته محققان، به دلیل برنامه‌های غربالگری بهتر در کشورهای توسعه یافته موارد ابتلاء زودتر شناسایی می‌شوند.

محققان نوشتند، علاوه بر این، کشورهایی که HDI بالایی دارند، «شیوع بیشتری از عوامل خطر شناخته شده، از جمله نداشتن یا کمتر بودن بارداری، سن بالاتر مادر در اولین تولد، شیردهی کمتر، سن بالاتر در دوران قاعدگی، وزن اضافی بدن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل، پیشگیری از بارداری هورمونی و درمان جایگزینی هورمونی برای یائسگی» دارند.

از سوی دیگر، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول زندگی در فیجی (۱ از ۲۴ زن) و آفریقا (۱ از ۴۷) بالاترین میزان است.

در حالی که به نظر می‌رسد نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۳۰ کشور در حال کاهش است، تنها هفت کشور به هدف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ۲.۵ درصدی مرگ و میر در سال دست پیدا کردند: مالت، دانمارک، بلژیک، سوئیس، لیتوانی، هلند و اسلوونی.

بر اساس داده‌های کشورهای با درآمد بالا، تخمین زده می‌شود که یک چهارم سرطان‌های سینه با عدم مصرف الکل (۱۶-۴ درصد)، چاقی (۸ تا ۲۸ درصد)، فعالیت بدنی (۱۰-۲ درصد) و مصرف داروهای هورمونی (۳ درصد) قابل پیشگیری است.

محققان افزودند: ۴ درصد دیگر از سرطان‌های سینه با افزایش شیردهی قابل پیشگیری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->