تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴) هشدار سازمان غذا و دارو درباره کالا‌های قاچاق و تقلبی کشف ۱۵ هزار قرص مخدر از یک خانه در تهران (۱۶ تیر ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی پیگیر دغدغه‌ها و مطالبات دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد وزارت گردشگری به دنبال ارزی شدن نرخ هتل‌ها در کشور آغاز موج برگشت زائران عتبات عالیات | تردد حدود ۱۲۹ هزار زائر از مرز مهران در ایام محرم اتصال دوباره ارتباط تلفنی به شرط پرداخت! دستگیری ۲ سارق نوجوان توسط مأموران گشت کلانتری سجاد مشهد | متهمان: دیگر نمی‌خواستیم فقیر باشیم ۴ تا ۲۸ میلیون تومان؛ هزینه عتبات عالیات در ایام محرم بیش از ۱۵ هزار نفر از حاجیان سرزمین وحی زیر پوشش مراقبت سندرومیک قرار گرفتند بیماران قلبی و سالمندان بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند بیمارستان منتصریه از آمادگی کامل جهت اجرای طرح تابستانه برخوردار است آخرین وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها تصادف رانندگی در بزرگراه آزادی و خیابان رسالت مشهد با یک کشته و ۲ مجروح (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کمبود این ویتامین‌ها سبب خشکی پوست صورت می‌شود با خواص درمانی شاه توت یا توت سیاه آشنا شوید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و رعد و برق در تهران و ۷ استان دیگر واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر

  • کد خبر: ۳۲۰۰۴۴
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر
یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که انتظار می‌رود مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در ربع قرن آینده افزایش یابد و تا حد زیادی بر فقیرترین کشورهای جهان تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان تخمین می‌زنند که حدود ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه در سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد که افزایش ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

محققان در یک مطالعه جدید گزارش کردند که کشورهای کم درآمد بیشترین بار این افزایش را متحمل خواهند شد.

این کشورها در شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبه پایینی دارند، معیاری که برای اندازه گیری کیفیت کلی زندگی یک کشور با در نظر گرفتن عواملی مانند امید به زندگی، سطح تحصیلات و استاندارد زندگی استفاده می‌شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی «میراندا فیدلر-بناودیا»، استادیار دانشگاه کالگاری در کانادا، نتیجه‌گیری کرد: «در حالی که نرخ بروز سرطان در کشورهایی با نمرات HDI بسیار بالا بالاتر بود، کشورهای با HDI پایین‌تر با مرگ‌ومیر نامتناسب بیشتری مواجه بودند که منعکس‌کننده نابرابری در تشخیص زودهنگام، تشخیص به موقع و دسترسی به مدیریت جامع سرطان سینه است».

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که تلاش سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به کاهش متوسط سالانه ۲.۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، موفقیت زیادی نداشته است.

آنها افزودند: «سرمایه‌گذاری پایدار و بهبود در تشخیص و درمان زودهنگام نیز به‌ویژه در کشورهای با HDI پایین و متوسط برای کاهش نابرابری‌های فزاینده در بقای سرطان سینه و کاهش پیامدهای ضعیف برای میلیون‌ها زن دیگر که در سال‌های آینده تشخیص سرطان سینه را دریافت خواهند کرد، ضروری است.»

گزارش جدید به منظور ارائه به روز رسانی در مورد پیشرفت تلاش سازمان جهانی بهداشت، به نام ابتکار جهانی سرطان سینه، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، ارائه می‌شود.

برای این مطالعه، محققان یک پایگاه داده بین المللی به نام رصدخانه جهانی سرطان را تجزیه و تحلیل کردند که موارد سرطان و مرگ و میر را در ۱۸۵ کشور ردیابی می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید و ۶۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان سینه رخ داده است.

محققان افزودند: «در هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و یک زن بر اثر آن می‌میرد». سرطان سینه همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بین زنان در سال ۲۰۲۲ است و جزو پنج عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است.

محققان دریافتند که در کشورهای ثروتمندتر، موارد جدید سرطان سینه بیشتر است. به عنوان مثال، فرانسه (۱ از ۹ زن) و آمریکای شمالی (۱ از ۱۰ زن) بالاترین خطر ابتلاء به سرطان سینه را در طول زندگی داشتند.

به گفته محققان، به دلیل برنامه‌های غربالگری بهتر در کشورهای توسعه یافته موارد ابتلاء زودتر شناسایی می‌شوند.

محققان نوشتند، علاوه بر این، کشورهایی که HDI بالایی دارند، «شیوع بیشتری از عوامل خطر شناخته شده، از جمله نداشتن یا کمتر بودن بارداری، سن بالاتر مادر در اولین تولد، شیردهی کمتر، سن بالاتر در دوران قاعدگی، وزن اضافی بدن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل، پیشگیری از بارداری هورمونی و درمان جایگزینی هورمونی برای یائسگی» دارند.

از سوی دیگر، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول زندگی در فیجی (۱ از ۲۴ زن) و آفریقا (۱ از ۴۷) بالاترین میزان است.

در حالی که به نظر می‌رسد نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۳۰ کشور در حال کاهش است، تنها هفت کشور به هدف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ۲.۵ درصدی مرگ و میر در سال دست پیدا کردند: مالت، دانمارک، بلژیک، سوئیس، لیتوانی، هلند و اسلوونی.

بر اساس داده‌های کشورهای با درآمد بالا، تخمین زده می‌شود که یک چهارم سرطان‌های سینه با عدم مصرف الکل (۱۶-۴ درصد)، چاقی (۸ تا ۲۸ درصد)، فعالیت بدنی (۱۰-۲ درصد) و مصرف داروهای هورمونی (۳ درصد) قابل پیشگیری است.

محققان افزودند: ۴ درصد دیگر از سرطان‌های سینه با افزایش شیردهی قابل پیشگیری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->