شرایط دریافت گذرنامه اربعین برای سربازان و افراد زیر ۱۸ سال اعلام شد مشاهده یک قلاده پلنگ عظیم‌الجثه در کوه سفید دماوند (۵ مرداد ۱۴۰۴) فواید شگفت‌انگیز گلاب در تابستان که شاید ندانید! مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ تمدید شد حساب سرپرستان خانوار دارای مادر باردار و دارای فرزند چندقلو زیر ۲ سال، شارژ شد قوه قضائیه خبر داد: اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین در ایران بر فرآیند ثبت نام دانش‌آموزان نظارت خواهد شد عادتی که خطر بروز عفونت‌ها را افزایش می‌دهد سامانه کنترل اردو‌های دانش‌آموزی راه‌اندازی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) استقرار بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در مراسم اربعین ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد کاهش وزن اصولی با طب سنتی آمادگی کامل برای ارائه دارو به زائران اربعین در مرزها چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟ دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان چیست؟ هیچ محصولی به عنوان رفع عوارض واکسن کرونا تأیید نشده است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود
سرخط خبرها

افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر

  • کد خبر: ۳۲۰۰۴۴
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر
یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که انتظار می‌رود مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در ربع قرن آینده افزایش یابد و تا حد زیادی بر فقیرترین کشورهای جهان تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان تخمین می‌زنند که حدود ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه در سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد که افزایش ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

محققان در یک مطالعه جدید گزارش کردند که کشورهای کم درآمد بیشترین بار این افزایش را متحمل خواهند شد.

این کشورها در شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبه پایینی دارند، معیاری که برای اندازه گیری کیفیت کلی زندگی یک کشور با در نظر گرفتن عواملی مانند امید به زندگی، سطح تحصیلات و استاندارد زندگی استفاده می‌شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی «میراندا فیدلر-بناودیا»، استادیار دانشگاه کالگاری در کانادا، نتیجه‌گیری کرد: «در حالی که نرخ بروز سرطان در کشورهایی با نمرات HDI بسیار بالا بالاتر بود، کشورهای با HDI پایین‌تر با مرگ‌ومیر نامتناسب بیشتری مواجه بودند که منعکس‌کننده نابرابری در تشخیص زودهنگام، تشخیص به موقع و دسترسی به مدیریت جامع سرطان سینه است».

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که تلاش سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به کاهش متوسط سالانه ۲.۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، موفقیت زیادی نداشته است.

آنها افزودند: «سرمایه‌گذاری پایدار و بهبود در تشخیص و درمان زودهنگام نیز به‌ویژه در کشورهای با HDI پایین و متوسط برای کاهش نابرابری‌های فزاینده در بقای سرطان سینه و کاهش پیامدهای ضعیف برای میلیون‌ها زن دیگر که در سال‌های آینده تشخیص سرطان سینه را دریافت خواهند کرد، ضروری است.»

گزارش جدید به منظور ارائه به روز رسانی در مورد پیشرفت تلاش سازمان جهانی بهداشت، به نام ابتکار جهانی سرطان سینه، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، ارائه می‌شود.

برای این مطالعه، محققان یک پایگاه داده بین المللی به نام رصدخانه جهانی سرطان را تجزیه و تحلیل کردند که موارد سرطان و مرگ و میر را در ۱۸۵ کشور ردیابی می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید و ۶۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان سینه رخ داده است.

محققان افزودند: «در هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و یک زن بر اثر آن می‌میرد». سرطان سینه همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بین زنان در سال ۲۰۲۲ است و جزو پنج عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است.

محققان دریافتند که در کشورهای ثروتمندتر، موارد جدید سرطان سینه بیشتر است. به عنوان مثال، فرانسه (۱ از ۹ زن) و آمریکای شمالی (۱ از ۱۰ زن) بالاترین خطر ابتلاء به سرطان سینه را در طول زندگی داشتند.

به گفته محققان، به دلیل برنامه‌های غربالگری بهتر در کشورهای توسعه یافته موارد ابتلاء زودتر شناسایی می‌شوند.

محققان نوشتند، علاوه بر این، کشورهایی که HDI بالایی دارند، «شیوع بیشتری از عوامل خطر شناخته شده، از جمله نداشتن یا کمتر بودن بارداری، سن بالاتر مادر در اولین تولد، شیردهی کمتر، سن بالاتر در دوران قاعدگی، وزن اضافی بدن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل، پیشگیری از بارداری هورمونی و درمان جایگزینی هورمونی برای یائسگی» دارند.

از سوی دیگر، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول زندگی در فیجی (۱ از ۲۴ زن) و آفریقا (۱ از ۴۷) بالاترین میزان است.

در حالی که به نظر می‌رسد نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۳۰ کشور در حال کاهش است، تنها هفت کشور به هدف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ۲.۵ درصدی مرگ و میر در سال دست پیدا کردند: مالت، دانمارک، بلژیک، سوئیس، لیتوانی، هلند و اسلوونی.

بر اساس داده‌های کشورهای با درآمد بالا، تخمین زده می‌شود که یک چهارم سرطان‌های سینه با عدم مصرف الکل (۱۶-۴ درصد)، چاقی (۸ تا ۲۸ درصد)، فعالیت بدنی (۱۰-۲ درصد) و مصرف داروهای هورمونی (۳ درصد) قابل پیشگیری است.

محققان افزودند: ۴ درصد دیگر از سرطان‌های سینه با افزایش شیردهی قابل پیشگیری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->