وزیر اطلاعات: در جریان مذاکره باید از خوش‌بینی‌ها و بدبینی‌های افراطی پرهیز کنیم دیدار اسرائیلی‌ها در پاریس با ویتکاف استاندار خراسان رضوی: ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشی مستقل، مقتدر، مردمی و متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی است زائر ایرانی بازداشت شده در عربستان آزاد شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بمباران بندر نفتی رأس عیسی در یمن ۳۸ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: شنبه باجدیت در مذاکرات حاضر می‌شویم پزشکیان در مراسم رژه روز ارتش: باوجود ارتش، باقدرت مواضع خود را بیان می‌کنیم برگزاری مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور + فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مراسم رژه روز ارتش در مشهد برگزار شد+ فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) در دیدار شاهزاده سعودی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟ | روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گزارش وزیر دفاع عربستان از دیدار با مقامات ایران و سفر به تهران ترامپ: ایران خواستار مذاکره است | من نمی‌خواهم به ایران آسیب بزنم گزارش عراقچی از سفر به روسیه و دیدار با پوتین (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عمان درباره تغییر محل مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو رئیس سازمان برنامه و بودجه: مدیریت واحد شهری می‌تواند بار مالی دولت را کاهش دهد پزشکیان: ایران و عربستان می‌توانند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشند تقدیم پیام پادشاه عربستان به رهبر معظم انقلاب+تصاویر سردار غیاثی: ارتش مظهر انضباط، تخصص و غیرت ملی است امیر قطر در دیدار با پوتین خواستار توقف کشتار در غزه شد عراقچی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) با پوتین دیدار می‌کند رئیس کمیسیون اروپا: غرب متحد مفهومی برای گذشته است بقائی: رابطه عالی ایران و روسیه بر بنیاد‌های محکم استوار است درباره امیر دریادار شهرام ایرانی | دریادلانه بر عرشه وطن رئیس سازمان انرژی اتمی: خواسته ایران، موضع بی طرفی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است ادعای مقام آمریکایی: در صورت آزادی اسرای اسرائیلی، جنگ در غزه فوراً متوقف خواهد شد رسانه صهیونیستی: خبر مذاکره ایران و آمریکا ضربه‌ای دردناک به نتانیاهو بود
سرخط خبرها

کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۰۲۰۷
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل می‌شود
استاندار خراسان رضوی گفت: کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل و موضوعات حوزه افغانستان پیگیری خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «غلامحسین مظفری»، استاندار خراسان رضوی در نشست با فعالین اقتصادی افغانستانی مقیم ایران که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: معاونت‌های سیاسی و امنیتی و اقتصادی استانداری خراسان رضوی، اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اتاق مشترک ایران و افغانستان، اداره کل اتباع و وزارت امور خارجه هسته اصلی این کمیته خواهند بود.

وی در ادامه پیشنهاد داد تا یک شورای مشورتی اقتصادی برای توسعه روابط ایران و افغانستان تشکیل شود که ۵۰ درصد اعضای آن را فعالان اقتصادی خراسان رضوی و ۵۰ درصد دیگر آن را افغان تشکیل دهند.

استاندار خراسان رضوی استراتژی دولت چهاردهم را تعامل بیشتر با همسایگان دانست و افزود: خراسان رضوی در این راستا با توجه به نزدیکی بیشتر با آسیای میانه در جهت توسعه روابط با همسایگان گام‌های موثری برداشته است.

مظفری بزرگترین شریک تجاری ایران در منطقه را افغانستان معرفی کرد و ادامه داد: برای فعالیت بیشتر باید باتوجه به ظرفیت‌ها توسعه تعاملات اقتصادی صورت گیرد.

وی بخش دیگر سخنانش را به ساماندهی اتباع اختصاص داد و عنوان کرد: امنیت در مرز‌ها راهکاری جز فعالیت‌های اقتصادی ندارد و باید با اتکا به ظرفیت‌های موجود فرصت لازم را برای این مهم ایجاد کرد. ضرورت دارد که تعادل نسبی میان واردات و صادرات افغانستان و ایران ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری در دو منطقه آزاد دوغارون و سرخس، بیان کرد: سرمایه‌گذاری و تجارت روابط را توسعه و پایدار می‌کند. اقتصاد پیوند دهنده است.

وی در بخش دیگر سخنانش از صدور مجوزتشکیل انجمن سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی افغانستان در آینده نزدیک خبر داد.

وی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری و هم‌افزایی، گام‌های مثبت و مستحکمی در تحکیم روابط ایران و افغانستان برداریم.

«رضا جمشیدی»، معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در بخش دیگر این جلسه، اظهار کرد: ۴ درصد از صادرات جمهوری اسلامی به افغانستان صورت می‌گیرد. برای اولین بار در ۱۰ سال اخیر و در طی ۱۰ ماه اخیر، صادرات استان به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده که یک سوم آن برای صادرات به افغانستان است.

وی با تاکید بر اینکه استان خراسان رضوی پتانسیل‌های زیادی دارد که با وجود سرمایه‌گذاری‌های متعدد به فعل نرسیده است، بیان کرد: باید سرمایه‌گذاری خارجی در استان انجام شود.

جمشیدی خاطر نشان کرد: تجار و فعالان اقتصادی می‌توانند موضوعات خود را در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان طرح و بررسی لازم صورت گیرد.

«امیرالله شمقدری»، سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه امنیتی ۶ اولویت جدی در استان وجود دارد، اظهار کرد: ساماندهی اتباع خارجی یکی از این اولویت هاست. نگاه استانداری طرد اتباع نیست. حضور اتباع یک فرصت است. فرصت حضور اتباع آورده‌های فراوانی برای استان و کشور دارد.

وی افزود: در یک ماه اخیر، بیش از ۱۰ جلسه در حوزه اتباع در استانداری تشکیل شده است. باید برای سرمایه‌گذاران امنیت روانی اقتصادی ایجاد کرد.

شمقدری تاکید کرد: برای رعایت شأن دانشجویان اتباع جلسات مختلفی برگزار و دفتری برای بررسی درخواست‌های آنان در دانشگاه فردوسی ایجاد شد.

وی خاطرنشان کرد: راهبرد امروزه رسانه‌های معاند راهبرد ایران هراسی و افغانستان هراسی است که برای مقابله با آن فرهیختگان، سرمایه‌گذاران، اندیشمندان، فعالان اقتصادی می‌توانند به این موضوع کمک کنند.

سهم ۴۰ درصدی افغانستان از صادرات خراسان رضوی

«محمود سیادت»، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان نیز با تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان با بهره‌گیری از ریشه‌های فرهنگی، تاکید کرد: سهم افغانستان از صادرات استان، ۴۰ درصد است. جمع زیادی از فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاری افغانستان در خراسان رضوی حضور دارند که زمینه اشتغال زیادی ایجاد می‌کنند.

وی افزود: صادرات استان نسبت به سال گذشته، با ۳۰ درصد رشد همراه بوده است. ایجاد منطقه آزاد در مرز دوغارون و شرایط جدید دولت سبب این امر شده است. حضور مدیران توسعه‌گرا فرصت‌های جدیدی فراهم کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان عنوان کرد: در مسیر سرمایه‌گذاری و صادرات فعالان اقتصادی افغان مشکلاتی در مرز‌های مشترک وجود دارد که بخشی از چالش‌ها در کمیسیون مبادلات مرزی، رفع شد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان افزود: باور داریم که خراسان رضوی با مدیران ارزشمند و تلاشگر خود در تمامی بخش‌های افغانستان پیشتاز و جلودار توسعه است. باید از ظرفیت‌های خراسان رضوی و افغانستان استفاده کرد. با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها حجم و جذب سرمایه‌گذاری افزایش پیدا می‌کند.

«میراجان سلیمان‌خیل»، رییس اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و ایران (شعبه هرات) و سرمایه‌گذار و صادرکننده فرآورده‌های نفتی، نیز در این جلسه اظهار کرد: برنامه توسعه صادرات خراسان رضوی و هرات پیش از این تدوین شده بود که ضرورت دارد به پیگیری و اجرایی شود. این برنامه براساس تجارت دو کشور و ظرفیت‌ها تدوین شده است. با ایجاد یک کارگروه و کمیسیون، این موضوع پیگیری خواهد شد.

وی در بخش دیگر سخنانش به واردات ۱۶ میلیارد دلاری افغانستان اشاره و افزود: سهم ایران از واردات افغانستان اندک بوده و باید افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه افغانستان دارای ۱۴۸ کالای صادراتی است، گفت: زمینه برای بازاریابی محصولات افغانستان در ایران فراهم نشده به همین خاطر سهم ایران از واردات از افغانستان نیز اندک است.

سلیمان‌خیل ادامه داد: بالغ بر ۱۰۰ نفر از تجار افغان مقیم خراسان رضوی، تمایل به سرمایه‌گذاری در صنایع و اشتغال‌زایی استان دارند، اما باید برای آنان مشوق‌هایی درنظر گرفته شود.

وی بخش دیگر سخنانش را به کشت فراسرزمینی اختصاص داد و تاکید کرد: موضوع کشت فراسرزمینی مدت زیادی است که مطرح می‌شود، اما کشاورزان ایرانی تمایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان ندارد. باید دولت ایران پیش‌قدم برای این موضوع شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->