آیت الله حسینی بوشهری: متناسب با فضای مذهبی شهر قم، تورهای گردشگری ـ زیارتیِ بین‌المللی ایجاد شود آغاز کلاس‌های آموزشی حج تمتع دانشگاهیان حوزه‌های علمیه در حل مشکلات و پاسخگویی به شبهات نقش تاثیرگذار دارند سه انتصاب جدید در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برنامه‌ریزی گسترده مساجد مشهد برای میزبانی از ۱۵۰۰ زائراولی در دهه کرامت ۱۴۰۴ تجمل با ما چه می‌کند؟ کتابی که نور است | قرآن به روایت صحیفه سجادیه دومین جشنواره ملی «فیلم و فیلمنامه ایثار» فراخوان خود را منتشر کرد ششمین اجلاسیه بین‌المللی حضرت رضا(ع) اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود پرونده عمره تا کمتر از ۱۰ روز دیگر بسته می‌شود | آغاز حج تمتع از نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴ بازدید سفیر عربستان از کلاس‌های آموزشی حجاج ایرانی برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اعلام شد + فیلم یادی از امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به مناسبت سالروز شهادتش | او پاسدار وطن بود خوبی ماندگار ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست تشیع پیکر شهید جانباز «حبیب ضیایی‌پور» در مشهد برگزار شد شناخت امام رضا (ع) تنها به زیارت محدود نمی‌شود آیین شکرانه هجدهمین سال حرکت نورانی «زیر سایه خورشید» در حرم امام رضا (ع) برگزار شد سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه
سرخط خبرها

شباهت‌های روزه‌داری در ماه رمضان با روز قیامت

  • کد خبر: ۳۲۰۲۸۹
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
شباهت‌های روزه‌داری در ماه رمضان با روز قیامت
روزه‌داری در ایام ماه مبارک رمضان شباهت‌های معنوی زیادی با روز قیامت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ماه رمضان از جهتی یادآور روز قیامت یا شبیه به گزاره‌های قیامتی است؛ چراکه در این ماه، انسان‌ها به آزمونی از گرسنگی، تشنگی و خودداری از لذات دنیوی مبتلا می‌شوند و روزه‌داری، تصویری از همان قیامت است. رسول خدا صلی الله علیه و آله ضمن خطبه‌ای که درباره‌ی مراقبات این ماه خواندند، فرمود «وَ اذْکُرُوا بِجُوعِکُمْ وَ عَطَشِکُمْ فِیهِ جُوعَ یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ عَطَشَهُ»؛ یعنی با گرسنگی و تشنگی‌تان در ماه رمضان، یاد روز قیامت و عطش آن بیفتد.

از دیگر سو در قیامت هرکس نتیجه اعمالش را خواهد دید و ماه مبارک رمضان، زمان مناسبی است تا انسان به بازنگری در رفتار و اعمال خود بپردازد و سعی کند از گناهان خود توبه کند. توبه و استغفار در این ماه، نه تنها باعث آمرزش گناهان می‌شود، بلکه زمینه‌ساز تغییرات مثبت در زندگی فردی و اجتماعی هم محسوب می‌شود. انسان با توبه و بازگشت به سوی خداوند، می‌تواند سرنوشت خود را به سمت خیر و سعادت هدایت کند.

همچنین ماه رمضان فرصتی است تا انسان با ایمان و اخلاص، سرنوشت خود را در دست بگیرد و به سوی رستگاری حرکت کند. این زمان، یادآور این حقیقت است که هر فرد مسئول اعمال خود است و باید با دقت و توجه، مسیر زندگی خود را انتخاب کند. با بهره‌گیری از این فرصت‌های معنوی، انسان می‌تواند به آرامش و سعادت ابدی دست یابد.

نهایت آنکه اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر وجه شباهت ایام روزه‌داری ماه رمضان با قیامت را بررسی کنیم، عبارتند از:

۱. محاسبه نفس: در روزه داری، انسان با خودداری از امیال و شهوات، به نوعی محاسبه نفس می‌پردازد. او باید در طول روز مراقب اعمال و رفتار خود باشد تا از انجام هرگونه عملی که روزه‌اش را باطل می‌کند، دوری کند. این محاسبه نفس، شبیه به حسابرسی اعمال در قیامت است، جایی که انسان باید پاسخگوی تمام اعمال و رفتار‌های خود در دنیا باشد.

۲. تحمل و صبر: روزه داری نیازمند تحمل و صبر در برابر گرسنگی و تشنگی است. این صبر و تحمل، انسان را برای مواجهه با سختی‌های زندگی و همچنین تحمل شرایط سخت قیامت آماده می‌کند. در قیامت نیز انسان باید صبر و تحمل داشته باشد تا بتواند از مراحل سخت و دشوار آن عبور کند.

۳. تصفیه روح: روزه داری فرصتی برای تصفیه روح و پاکسازی قلب از گناهان است. انسان با انجام عبادات و دوری از گناهان در ماه رمضان، سعی می‌کند روح خود را پاک کند و به خداوند نزدیک‌تر شود. این تصفیه روح، شبیه به تطهیر انسان در قیامت است، جایی که تنها کسانی می‌توانند وارد بهشت شوند که قلب و روح خود را از آلودگی‌ها پاک کرده باشند.

۴. تعیین سرنوشت: همان طور که در شب‌های قدر، سرنوشت انسان برای سال آینده تعیین می‌شود، در قیامت نیز سرنوشت ابدی انسان بر اساس اعمال و رفتارهایش مشخص می‌شود. روزه داری و شب‌های قدر، فرصتی است تا انسان با توبه و استغفار، سرنوشت خود را به سمت خیر و سعادت هدایت کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->