۴۰۶ شهید روحانی، سند افتخار خراسان رضوی هستند بیمارستان رضوی به‌عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت معرفی شد اصیل و پایدار شادی کنیم مروری بر دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» و اهمیت لقمه حلال در زندگی منتظران الزام حضور دستیار زن در کاروان‌های حج تمتع با بیش از ۱۶۵ زائر انتقاد آیت‌الله صدیقی از بزرگ‌نمایی گناهان در جامعه تلاش داریم حرم حضرت رضا (ع) را به کانون اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم رشد ۱۲.۵ درصدی مشارکت‌کنندگان در جشنواره مفلحون نسبت‌به سال گذشته پایتخت دل‌ها در حرم امام رضا(ع) | سکانسی از سریال پایتخت که ایران را به مشهد گره زد پیام تبریک سردار کارگر به‌مناسبت روز ارتش تغییر در سهمیه حج سوریه | سوری‌ها از سه کشور بدون قرعه به حج می‌روند مهم‌ترین خواسته‌های اموات از نگاه دین و عرف چیست؟ رئیس بنیاد شهید: ستاد‌های استانی بزرگداشت شهدای خدمت راه‌اندازی می‌شود عطر چای حرم از مشهد تا دیار سید سبزقبا| گشایش سومین چایخانه حضرتی امام رضا (ع) در دزفول صدای واژه‌های وحی؛ مستندی در مورد سلوک فعال قرآنی روی آنتن شبکه چهار سیما اعزام بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی به حج تمتع از ۲۳ فرودگاه کشور بازدید تولیت آستان قدس رضوی از مراحل ساخت تزیینات معماری رواق امیرالمؤمنین(ع) + فیلم گل‌هایی که عاقبتشان پژمردگی نیست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: هیئات مذهبی ایران و منطقه باید کار ویژه‌ای برای مظلومیت غزه انجام دهند
سرخط خبرها

انفاق و ایثار، رمز زندگی جهادی است

  • کد خبر: ۳۲۰۳۰۶
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
انفاق و ایثار، رمز زندگی جهادی است
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به آیه ۹۲ سوره آل‌عمران، انفاق و ایثار را از عناصر اصلی زندگی جهادی دانست و تأکید کرد: انسان زمانی به حقیقت نیکی می‌رسد که از آنچه دوست دارد در راه خدا انفاق کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، در چهارمین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سومین آیه از آیات زندگی با آیه‌ها، آیه ۹۲ سوره مبارکه «آل‌عمران» است، انسانی که می‌خواهد در دنیا با قرآن زندگی کند، زندگی او جهادی خواهد بود و این زندگی عناصری مانند انفاق و ایثار دارد.

وی افزود: گاهی انسان در گذران زندگی خود، مازاد زندگی خود را به دیگران احسان می‌کند و این انفاق است؛ گاهی اوقات افراد به دنبال تأمین آتیه و پس‌انداز هستند که با یک حادثه سختی که در زندگی پیش می‌آید تمام پس‌انداز آنان از بین می‌رود، در کنار این افراد، انسان‌هایی هستند که زیادی زندگی خود را به افراد نیازمند انفاق کرده است، این فرد در عرصه زندگی با هیچ بلا و بیماری خطرناکی مواجه نخواهد شد که نیاز داشته باشد تا هزینه سنگینی کند و برای نداشتن پس‌انداز مستأصل شود.

انفاق و ایثار، رمز زندگی جهادی است

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: چگونه این مازاد زندگی برای انسان پس‌انداز می‌شود، خداوند متعال در قرآن ما را نسبت به این مسئله هدایت کرده است و می‌فرماید «مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ یُضَاعِفُ لِمَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»؛ کسانی که مازاد زندگی خود را در راه خدا انفاق می‌کنند، مانند کسی هستند که دانه‌ای را در زمین می‌کارند و از دل این دانه هفت سنبله می‌روید و در هر سنبله‌ای صد دانه وجود دارد.

وی با بیان اینکه اگر شما هزار تومان در راه خدا انفاق کنید در حساب پس‌انداز شما ۷۰۰ هزار تومان می‌نویسند، بیان کرد: از هر تجارت و فعالیت اقتصادی قوی‌تر این نوع سرمایه‌گذاری است، امیرالمؤمنین (ع) در این زمینه می‌فرمایند «اگر تو یک حمالی پیدا کردی که امروز دارایی تو را بار کند و ببرد و آنجایی به تو بدهد که تو به آن محتاج هستی، غنیمت بدان بار تو بده برای تو ببرد»؛ بنابراین با انفاق کردن فرصت طلایی سرمایه‌گذاری برای آخرت را نباید از دست بدهیم.

عضو عالی حوزه علمیه خراسان در تعریف ایثار بیان کرد: عنصر بالاتر در زندگی جهادی ایثار هست، آنجایی که شما قبل از اینکه درآمد و سرمایه خودت را برای زندگی‌ات خرج کنی به دیگران ببخشی و این ایثار هست؛ اگر در زندگی انفاق و ایثار داشتید، برحسب آیه‌های قرآنی زندگی کردید.

انفاق واقعی یعنی بخشیدن چیزی که بیشتر دوست دارید

وی با اشاره به این آیه مبارکه «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِیمٌ» تصریح کرد: خداوند متعال در این آیه می‌فرماید «هرگز به [حقیقتِ]نیکی [به طور کامل]نمی‌رسید تا ازآنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا]یقیناً خدا به آن داناست»؛ در این عمل دو توجه وجود دارد، توجه اول توجه به فرد فقیر هست، توجه دوم این هست که من در مقام تأمین رضای خداوند به این فرد کمک می‌کنم.

علم‌الهدی ادامه داد: اگر انسان در احسانی که می‌کند از چیز‌هایی باشد که دوست ندارد و آنچه دوست دارد را انفاق نمی‌کند، نشان می‌دهد که او آن را بیشتر از خداوند متعال دوست دارد؛ درحالی‌که باید از چیزی انفاق و ایثار کنید که آن را دوست دارید و چیزی در زندگی شما وجود نداشته باشد که بیشتر از خدا دوست داشته باشید.

وی تصریح کرد: انسان باید حرف خداوند را که در قرآن می‌خواند باور کند و برحسب این باور رفتار و عمل کند، زیرا اگر باور نکنیم به آن عمل نیز نخواهیم کرد لذا بایستی تا حدی که می‌توانیم به افراد نیازمند و کم‌توان کمک کنیم.

شهدا و خانواده‌هایشان، برترین مصداق «البر» در قرآن هستند

امام‌جمعه مشهد در تفسیر کلمه «الْبِرَّ»، اظهار کرد: یکی از خصوصیات این کلمه باور کردن معاد، توحید و انفاق از چیز‌هایی که دوست دارید، هست؛ از دیگر خصوصیات کلمه «الْبِرَّ» متعهد بودن، مقاوم بودن و وفای به عهد هست، بنابراین طبق این آیه بهترین انسان‌ها ابتدا شهدا هستند که جان خود را در راه خدا فدا کردند و در مرحله دوم خانواده شهدا هستند که عزیزترین فرد زندگی خود را در راه رضایت خدا فدا کردند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->