واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید

  • کد خبر: ۳۲۰۳۳۷
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید
مغز انسان تقریباً حاوی یک قاشق غذاخوری میکروپلاستیک و نانوپلاستیک است که سطوح آن در افراد مبتلا به زوال عقل سه تا پنج برابر بیشتر است. پژوهشگران با افزایش نگرانی‌ها در مورد ارتباط میکروپلاستیک با بیماری‌هایی مانند زوال عقل، سرطان و بیماری‌های قلبی، پیشنهاد کردند که تغییری ساده در عادات نوشیدن، می‌تواند میزان مصرف میکروپلاستیک را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، میکروپلاستیک‌ها در همه جا وجود دارند، از غذایی که می‌خوریم گرفته تا آبی که می‌نوشیم و هوایی که تنفس می‌کنیم. پژوهشگران می‌گویند: با توجه به حضور گسترده میکروپلاستیک‌ها در محیط، حذف کامل قرار گرفتن در معرض آن غیر واقعی است و رویکرد عملی‌تر، کاهش مهمترین منابع جذب میکروپلاستیک است.

آنان دریافتند، تغییر روش نوشیدن آب از آب داخل بطری به آب لوله‌کشی تصفیه شده می‌تواند مصرف میکروپلاستیک را از ۹۰ هزار به ۴۰۰۰ ذره در سال کاهش دهد و آن را به یک «مداخله تاثیرگذار» تبدیل کند.

پژوهشگران اظهار کردند: در حالی که کاهش مصرف رویکردی منطقی است، اما هنوز مشخص نیست که آیا این مورد به کاهش قابل اندازه‌گیری تجمع میکروپلاستیک در بافت‌های انسان تبدیل می‌شود یا خیر. فراتر از آب بطری، از جمله منابع غذایی مهم دیگر دارای میکروپلاستیک‌ها، غذا‌های دریایی هستند.

آنان جدا از حذف بطری‌های پلاستیکی، چندین راهبرد عملی دیگر را برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک در زندگی روزمره ما برجسته کردند که شامل عادت معمول گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی نیز بود، زیرا می‌تواند تا ۴.۲۲ میلیون ذره میکروپلاستیک در هر سانتی‌متر مربع را آزاد کند که باید از آنها اجتناب کرد. کاهش استفاده از چای کیسه‌ای که اغلب حاوی میکروپلاستیک هستند و خودداری از نگهداری مواد غذایی در ظروف پلاستیکی نیز از اقدامات توصیه شده است.

این پژوهش همچنین بر اهمیت انتخاب غذا‌های کامل به جای غذا‌های کنسرو شده یا فوق‌فرآوری شده تاکید کرد: به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان دادند که غذا‌های فرآوری شده مانند ناگت مرغ در مقایسه با سینه مرغ تازه حاوی ۳۰ برابر بیشتر میکروپلاستیک در هر گرم هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که انسان در هر سال ۶۲هزار ذره میکروپلاستیک را تنفس می‌کند. از آنجایی که استنشاق منبع اصلی قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک است، پژوهشگران استفاده از فیلتر‌های هپا (HEPA) که توانایی حذف ذرات معلق بسیار ریز مانند گرده، آلرژن‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند، پیشنهاد می‌کنند، زیرا می‌توانند تا ۹۹.۹۷ درصد از ذرات معلق در هوا را به کوچکی ۰.۳ میکرون حذف کنند.

محققان خاطرنشان کردند که سن، تاثیری بر میزان تجمع میکروپلاستیک در بدن ندارد که یافته امیدوارکننده است، زیرا نشان می‌دهد، با وجود قرار گرفتن مداوم در معرض میکروپلاستیک‌ها در محیط، بدن می‌تواند به‌طور طبیعی آنها را از طریق تعریق، ادرار و حرکات روده در طول زمان حذف کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Genomic Press منتشرشده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->