تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید

  • کد خبر: ۳۲۰۳۳۷
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید
مغز انسان تقریباً حاوی یک قاشق غذاخوری میکروپلاستیک و نانوپلاستیک است که سطوح آن در افراد مبتلا به زوال عقل سه تا پنج برابر بیشتر است. پژوهشگران با افزایش نگرانی‌ها در مورد ارتباط میکروپلاستیک با بیماری‌هایی مانند زوال عقل، سرطان و بیماری‌های قلبی، پیشنهاد کردند که تغییری ساده در عادات نوشیدن، می‌تواند میزان مصرف میکروپلاستیک را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، میکروپلاستیک‌ها در همه جا وجود دارند، از غذایی که می‌خوریم گرفته تا آبی که می‌نوشیم و هوایی که تنفس می‌کنیم. پژوهشگران می‌گویند: با توجه به حضور گسترده میکروپلاستیک‌ها در محیط، حذف کامل قرار گرفتن در معرض آن غیر واقعی است و رویکرد عملی‌تر، کاهش مهمترین منابع جذب میکروپلاستیک است.

آنان دریافتند، تغییر روش نوشیدن آب از آب داخل بطری به آب لوله‌کشی تصفیه شده می‌تواند مصرف میکروپلاستیک را از ۹۰ هزار به ۴۰۰۰ ذره در سال کاهش دهد و آن را به یک «مداخله تاثیرگذار» تبدیل کند.

پژوهشگران اظهار کردند: در حالی که کاهش مصرف رویکردی منطقی است، اما هنوز مشخص نیست که آیا این مورد به کاهش قابل اندازه‌گیری تجمع میکروپلاستیک در بافت‌های انسان تبدیل می‌شود یا خیر. فراتر از آب بطری، از جمله منابع غذایی مهم دیگر دارای میکروپلاستیک‌ها، غذا‌های دریایی هستند.

آنان جدا از حذف بطری‌های پلاستیکی، چندین راهبرد عملی دیگر را برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک در زندگی روزمره ما برجسته کردند که شامل عادت معمول گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی نیز بود، زیرا می‌تواند تا ۴.۲۲ میلیون ذره میکروپلاستیک در هر سانتی‌متر مربع را آزاد کند که باید از آنها اجتناب کرد. کاهش استفاده از چای کیسه‌ای که اغلب حاوی میکروپلاستیک هستند و خودداری از نگهداری مواد غذایی در ظروف پلاستیکی نیز از اقدامات توصیه شده است.

این پژوهش همچنین بر اهمیت انتخاب غذا‌های کامل به جای غذا‌های کنسرو شده یا فوق‌فرآوری شده تاکید کرد: به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان دادند که غذا‌های فرآوری شده مانند ناگت مرغ در مقایسه با سینه مرغ تازه حاوی ۳۰ برابر بیشتر میکروپلاستیک در هر گرم هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که انسان در هر سال ۶۲هزار ذره میکروپلاستیک را تنفس می‌کند. از آنجایی که استنشاق منبع اصلی قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک است، پژوهشگران استفاده از فیلتر‌های هپا (HEPA) که توانایی حذف ذرات معلق بسیار ریز مانند گرده، آلرژن‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند، پیشنهاد می‌کنند، زیرا می‌توانند تا ۹۹.۹۷ درصد از ذرات معلق در هوا را به کوچکی ۰.۳ میکرون حذف کنند.

محققان خاطرنشان کردند که سن، تاثیری بر میزان تجمع میکروپلاستیک در بدن ندارد که یافته امیدوارکننده است، زیرا نشان می‌دهد، با وجود قرار گرفتن مداوم در معرض میکروپلاستیک‌ها در محیط، بدن می‌تواند به‌طور طبیعی آنها را از طریق تعریق، ادرار و حرکات روده در طول زمان حذف کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Genomic Press منتشرشده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->