عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد سریال وحشی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی دیدار وزیر ارشاد با قباد شیوا، هنرمند پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی
سرخط خبرها

برنامه‌ریزی اقتصادی برای بهبود وضعیت سینمای مستند در ایران ضروری است

  • کد خبر: ۳۲۰۷۵۰
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۳
برنامه‌ریزی اقتصادی برای بهبود وضعیت سینمای مستند در ایران ضروری است
یک تهیه کننده و مدرس سینما با اشاره به مشکلات اقتصادی سینمای مستند در ایران، بر لزوم طراحی و برنامه‌ریزی حرفه‌ای در بخش مالی این حوزه تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید الهی درباره وضعیت سینمای مستند بیان کرد: سینمای مستند در ایران نیازمند طراحی و برنامه‌ریزی آینده‌نگرانه و حرفه‌ای در بخش اقتصادی و مالی است. در حالی که سینمای داستانی با حمایت‌های دولتی، فروش در گیشه و یا حق کپی به بهای مناسب در پلتفرم‌ها امکان بازگشت سرمایه خود را دارد و متاسفانه مستندسازان ما از این امکانات و امتیاز‌های طبیعی محروم هستند.

تهیه‌کننده مستند «زومر‌های ایرانی» با اشاره به نقش حاکمیتی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی گفت: این مرکز اگرچه ماموریت تنظیم‌گری، نظارت و حمایت دارد، اما از نگاه راهبردی، سیاست‌گذاری کلان و برنامه‌ریزی برای ایجاد شرایط بهتر در چرخش سالم اقتصادی مستند در کشور را نیز بر عهده دارد. مشارکت در تولید یک فیلم برای آغاز پژوهش، نگارش و فیلمبرداری توسط مرکز امر بسیار پسندیده‌ای است، اما ایجاد ساز و کاری مانند برخورداری فیلمساز از ظرفیت‌های صندوق اعتباری هنر و یا سایر موسسات و مراکز فرهنگی و مالی برای اعطای وام و یا کمک‌های بلاعوض متناسب با سوژه ازجمله پیشنهاد‌هایی است که می‌شود در سال آتی آن را اجرایی کرد.

الهی گفت: توسعه تعاملات و گفت‌و‌گو‌های مستمر با مجامع و محافل از جمله سازمان‌های مردم‌نهاد و در کنار آن دستگاه‌های اجرایی که فعالیت‌های فرهنگی بخشی از برنامه‌های آنها است از سوی مدیران مرکز و نیز خانه سینما می‌تواند یاری‌بخش جذب و یا تزریق سرمایه به تولید مستند باشد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: انتظار از فروش بالا در گیشه برای فیلم مستند به جهت عدم اقبال عمومی توقع بیجایی است و غیر از چند فیلم خاص در هیچ جای دنیا امکان بازگشت سرمایه از طریق بلیت فروشی وجود ندارد؛ اما این نافی تقویت زیرساخت‌ها برای علاقه‌مندان این حوزه در سراسر کشور نیست و آرام آرام می‌توان به هزینه کردن برای تماشای مستند همچون سینمای داستانی امیدوار بود.

الهی گفت: در حال حاضر بهبود وضعیت اقتصادی به منزله عدم ورشکستگی و جلوگیری از ناامیدی مستندسازان و در عین حال تامین اولیه معیشت آنان همزمان با تولید فیلم است. کافیست مراجع مربوط در سازمان سینمایی، حمایت از ساخت فیلم مستند را محدود به تامین و یا رشد چند درصدی بودجه مرکز گسترش سینمای مستند در طول سال نکنند و به هر طریق همه مبادی مرتبط را درگیر کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->