وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات
سرخط خبرها

شرط کاهش نرخ ارز آزاد چیست؟

  • کد خبر: ۳۲۰۷۷۵
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
شرط کاهش نرخ ارز آزاد چیست؟
یک تحلیلگر اقتصادی گفت: اگر بانک مرکزی انضباط بخشی را در تخصیص ارز رعایت کند باید به کاهش و حتی سقوط نرخ ارز تا کف کانال ۸۰ هزار تومان امیدوار باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن حسن‌خانی کارشناس پولی و ارزی در خصوص اهمیت نرخ ارز تامین کالا‌های اساسی و هشدار نسبت به شوک‌درمانی اقتصادی در شرایط کنونی، گفت: در اقتصاد، یک نرخ ارز با عنوان ارز سیاستی وجود دارد که بانک مرکزی به کالا‌های حمایتی تخصیص می‌دهد که این نرخ، علاوه بر اینکه کالا‌های اساسی را قیمتگذاری می‌کند و باعث کاهش تورم می‌شود؛ لنگر ارزی نیز برای سایر نرخ‌های ارز در بازار‌ها محسوب می‌شود.

وی در این باره تصریح کرد: اگر بانک مرکزی بتواند این لنگر را با نرخ‌های متعادل به خوبی در اقتصاد حفظ کند، نرخ ارز بازار آزاد نیز به واسطه اثر گرفتن از آن در اقتصاد کنترل می‌شود؛ اما مشروط بر اینکه بانک مرکزی مدیریت قابل قبولی در این نرخ داشته باشد.

این تحلیلگر اقتصادی گفت: خوب اداره کردن این نرخ بدین معناست که میزان تخصیص و تامین ارز چه ارز ترجیحی و ارز تجاری به صورت موثر با یک حرکت کاملا روان بدون صف‌های بلند تخصیص و تامین ارز شکل بگیرد. با توجه به اینکه در کشور دو مکانیزم تخصیص ارز اعم از مکانیزم تخصیص ارز ترجیحی که ۲۸۵۰۰ تومان است و ارز تجاری داریم؛ سیاست تخصیص ارز حمایتی را با نرخ اعلامی بانک مرکزی باید قابل توجه و مثبت ارزیابی کرد.

حسن‌خانی با اشاره به تداوم تخصیص ارز ترجیحی به واردات سال آینده کالا‌های اساسی با همان نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و تثبیت نرخ ارز تجاری در یک کانال مشخص، اظهار کرد: تصمیمات دولت و بانک مرکزی در راستای عدم افزایش نرخ ارز ترجیحی و ارز تجاری بدین جهت مثبت ارزیابی می‌شود، زیرا بالا بردن این نرخ‌ها کمکی به اقتصاد کشور نبود، بلکه موجب افزایش تورم و تنگ شدن بیش از پیش معیشت مردم می‌گردید.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید داشت: در این موضوع تردیدی وجود ندارد که همه کالا‌های دریافت کننده ارز ترجیحی اساسی و ضروری هستند و در یک مسیر خاصی قرار دارند که باید به صورت سفارشی وارد کشور شوند بنابراین نوع نگاه سیاست گذار به عدم کاهش رفاه مردم در این حوزه مطلوب است.

وی در ادامه بحث افزود: با توجه به اینکه اصولا نرخ ارز تجاری با نگاه به ارز سیاستی بالا می‌رود یا پایدار می‌ماند اگر بانک مرکزی بتواند با همراهی وزارت صمت، جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو مصارف ارزی کالا‌ها را کنترل کند و منابع خود را بیش از حد واقعی و مورد نیاز به این کالا‌ها اختصاص ندهد و از بازگشت ارز حاصل از صادرات استفاده کند، دست بانک مرکزی برای مداخله در بازار تجاری باز و شرایط مداخله در بازار غیر رسمی نیز فراهم می‌شود لذا بانک مرکزی می‌تواند نرخ ارز را در سایر بازار‌ها کنترل کند.

حسن‌خانی در ادامه بحث به سیگنال‌های کاهش نرخ ارز طی هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز اشاره‌ای داشت و گفت: در صورتی که با تداوم سیاست گذاری‌های درست این سیگنال به فعالان بازار داده شود و آنها به شرایط اقتصاد کشور اطمینان بیابند، یعنی نسبت به هماهنگی سیاست‌ها، ذخایر ارزی بانک مرکزی و فروش نفت و بازگشت ارز حاصل از فروش نفت مطمئن شوند، می‌توانیم امیدوار باشیم نرخ ارز در بازار غیر رسمی به تدریج کاهش می‌یابد و می‌تواند با نرخ ارز تجاری همگرا شود.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در پایان با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز که در حال حاضر شاهد هستیم، خاطر نشان کرد: دلار وارد کانال ۸۹ هزار تومانی شده و می‌توان امیدوار بود بیشتر از این هم کاهش یابد. اگر بانک مرکزی انضباط بخشی را در تخصیص ارز رعایت کند باید به کاهش و حتی سقوط نرخ ارز تا کف کانال ۸۰ هزار تومان امیدوار باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->