هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی

  • کد خبر: ۳۲۰۸۱۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسیب‌های ناشی از بینایی قرنیه را می‌توان با استفاده از یک درمان آزمایشی پیشگامانه با سلول‌های بنیادی ترمیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، قرنیه - بیرونی‌ترین لایه چشم - اگر آسیب یا بیماری، توانایی آن را برای بازسازی سلول‌های جدید از بین ببرد، می‌تواند به طور جبران ناپذیر آسیب ببیند.

محققان گزارش دادند که در این فرآیند جدید، سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم سالم افراد می‌توانند برای بازسازی قرنیه چشم آسیب دیده وی استفاده شوند.

نتایج کارآزمایی بالینی اولیه نشان می‌دهد که این فرآیند در ۱۴ بیمار که به مدت ۱۸ ماه تحت درمان و پیگیری قرار گرفته‌اند، عملی و ایمن بوده است.

این نوع درمان، درمان سلول‌های اپیتلیال لیمبال اتولوگ کشت شده یا CALEC نامیده می‌شود.

دکتر «اولا جورکوناس»، محقق ارشد و دستیار مدیر خدمات قرنیه در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «اولین کارآزمایی ما روی چهار بیمار نشان داد که CALEC ایمن و امکان پذیر است.»

او گفت: «اکنون ما این داده‌های جدید را داریم که نشان می‌دهد CALEC بیش از ۹۰ درصد در ترمیم سطح قرنیه مؤثر است، که تفاوت معنی‌داری را در افراد مبتلا به آسیب قرنیه که غیرقابل درمان تلقی می‌شود، ایجاد می‌کند.»

محققان در یادداشت‌های پس زمینه توضیح دادند که مرز خارجی قرنیه، لیمبوس، حاوی بسیاری از سلول‌های بنیادی سالم به نام سلول‌های اپیتلیال لیمبال است. این سلول‌ها دائماً قرنیه را بازسازی می‌کنند و آن را شفاف و صاف نگه می‌دارند.

هنگامی که قرنیه یک فرد آسیب می‌بیند، آسیب می‌تواند سلول‌های اپیتلیال لیمبال را تخلیه کند. در نتیجه، سطح چشم دچار آسیب دائمی می‌شود - وضعیتی به نام کمبود سلول‌های بنیادی لیمبال.

به گفته محققان، بدتر از آن، این آسیب می‌تواند چشم را برای جراحی تعویض قرنیه که قرنیه آسیب‌دیده یا بیمار را با بافت اهداکننده جایگزین می‌کند، نامناسب نماید.

محققان توضیح دادند که CALEC شامل برداشتن سلول‌های بنیادی از یک چشم سالم و سپس گسترش آنها به یک پیوند بافتی با استفاده از یک فرآیند ساخت جدید است که دو تا سه هفته طول می‌کشد.

سپس پیوند با قرنیه آسیب دیده با جراحی به چشم پیوند زده می‌شود و توانایی بازسازی قرنیه را بازیابی می‌کند.

نتایج نشان می‌دهد که CALEC قرنیه نیمی از شرکت کنندگان در مطالعه را به طور کامل در عرض سه ماه ترمیم کرد و این میزان موفقیت پس از یک سال و نیم به حدود ۸۰ درصد افزایش یافت.

به گفته محققان، میزان موفقیت کلی CALEC با در نظر گرفتن افرادی که به بهبودی نسبی دست یافته‌اند، حدود ۹۰ درصد است.

محققان معتقدند این روش همچنین بی‌خطر بود و هیچ عارضه جانبی جدی در اهداکننده یا چشم آسیب‌دیده بیماران رخ نداد.

محققان گفتند که این روش هنوز آزمایشی است و آزمایشات بالینی بیشتری مورد نیاز است.

در این میان، محققان امیدوارند که این روش را اصلاح کنند.

محققان در نهایت می‌خواهند بتوانند این روش را با استفاده از سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم اهداکنندگان فوت شده انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->