گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ۹۷۰ نوزاد از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) واکنش دانشگاه کاشان به حادثه مارمولک در غذای سلف دانشجویی ریزش معدن در بجستان خراسان رضوی یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت تولید شیر خشک در کشور وضعیت و کم و کیف خدمات سراهای سالمندان در مشهد | تن لرزان سالمندان برای شهریه گران! بهترین رژیم غذایی برای داشتن پیری سالم مرگ غم انگیز ۲ نوجوان ۱۱ و ۱۲ ساله در استخر ذخیره آب در گلبهار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | جوی نسبتا پایدار طی امروز و فردا مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟ پایان زورگیری‌های وحشتناک مردی با خنجر پوستی بررسی عوامل تصادفات جاده ‎ای | سکوت در برابر ۸۸۰ قربانی جاده ورود سامانه بارشی جدید از فردا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) چرا باید میوه و سبزیجات فریز شده بخوریم؟ تفاوت علائم حساسیت فصلی با آنفلوانزا چیست؟
سرخط خبرها

ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی

  • کد خبر: ۳۲۰۸۱۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسیب‌های ناشی از بینایی قرنیه را می‌توان با استفاده از یک درمان آزمایشی پیشگامانه با سلول‌های بنیادی ترمیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، قرنیه - بیرونی‌ترین لایه چشم - اگر آسیب یا بیماری، توانایی آن را برای بازسازی سلول‌های جدید از بین ببرد، می‌تواند به طور جبران ناپذیر آسیب ببیند.

محققان گزارش دادند که در این فرآیند جدید، سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم سالم افراد می‌توانند برای بازسازی قرنیه چشم آسیب دیده وی استفاده شوند.

نتایج کارآزمایی بالینی اولیه نشان می‌دهد که این فرآیند در ۱۴ بیمار که به مدت ۱۸ ماه تحت درمان و پیگیری قرار گرفته‌اند، عملی و ایمن بوده است.

این نوع درمان، درمان سلول‌های اپیتلیال لیمبال اتولوگ کشت شده یا CALEC نامیده می‌شود.

دکتر «اولا جورکوناس»، محقق ارشد و دستیار مدیر خدمات قرنیه در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «اولین کارآزمایی ما روی چهار بیمار نشان داد که CALEC ایمن و امکان پذیر است.»

او گفت: «اکنون ما این داده‌های جدید را داریم که نشان می‌دهد CALEC بیش از ۹۰ درصد در ترمیم سطح قرنیه مؤثر است، که تفاوت معنی‌داری را در افراد مبتلا به آسیب قرنیه که غیرقابل درمان تلقی می‌شود، ایجاد می‌کند.»

محققان در یادداشت‌های پس زمینه توضیح دادند که مرز خارجی قرنیه، لیمبوس، حاوی بسیاری از سلول‌های بنیادی سالم به نام سلول‌های اپیتلیال لیمبال است. این سلول‌ها دائماً قرنیه را بازسازی می‌کنند و آن را شفاف و صاف نگه می‌دارند.

هنگامی که قرنیه یک فرد آسیب می‌بیند، آسیب می‌تواند سلول‌های اپیتلیال لیمبال را تخلیه کند. در نتیجه، سطح چشم دچار آسیب دائمی می‌شود - وضعیتی به نام کمبود سلول‌های بنیادی لیمبال.

به گفته محققان، بدتر از آن، این آسیب می‌تواند چشم را برای جراحی تعویض قرنیه که قرنیه آسیب‌دیده یا بیمار را با بافت اهداکننده جایگزین می‌کند، نامناسب نماید.

محققان توضیح دادند که CALEC شامل برداشتن سلول‌های بنیادی از یک چشم سالم و سپس گسترش آنها به یک پیوند بافتی با استفاده از یک فرآیند ساخت جدید است که دو تا سه هفته طول می‌کشد.

سپس پیوند با قرنیه آسیب دیده با جراحی به چشم پیوند زده می‌شود و توانایی بازسازی قرنیه را بازیابی می‌کند.

نتایج نشان می‌دهد که CALEC قرنیه نیمی از شرکت کنندگان در مطالعه را به طور کامل در عرض سه ماه ترمیم کرد و این میزان موفقیت پس از یک سال و نیم به حدود ۸۰ درصد افزایش یافت.

به گفته محققان، میزان موفقیت کلی CALEC با در نظر گرفتن افرادی که به بهبودی نسبی دست یافته‌اند، حدود ۹۰ درصد است.

محققان معتقدند این روش همچنین بی‌خطر بود و هیچ عارضه جانبی جدی در اهداکننده یا چشم آسیب‌دیده بیماران رخ نداد.

محققان گفتند که این روش هنوز آزمایشی است و آزمایشات بالینی بیشتری مورد نیاز است.

در این میان، محققان امیدوارند که این روش را اصلاح کنند.

محققان در نهایت می‌خواهند بتوانند این روش را با استفاده از سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم اهداکنندگان فوت شده انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->