مهاجرانی پس از تماشای فیلم «پیرپسر»: فضای فرهنگی باید مجال گفت‌و‌گو بدهد همایون، بازیگر معروف سینمای پیش از انقلاب، درگذشت گیشه داغ؛ رقابت کمدی‌ها با فیلم پرحاشیه این روزهای سینما رئیس سازمان سینمایی: سینما در روزهای جنگ تعطیل نشد + تصاویر ابوالفضل پورعرب گواهینامه درجه یک هنری گرفت + عکس نگاهی به قسمت اول سریال «از یاد رفته» | نمایشی از روابط پیچیده و پرتنش مراسم یادبود یعقوب صباحی در تماشاخانه ایران‌شهر روایت واکین فینیکس از وحشتناک‌ترین شب زندگی‌‌اش ویدئو | گریم سنگین پرویز پرستویی در سریال «شکارگاه» کافکا و همسر شکسپیر در پنجاهمین دوره جشنواره تورنتو بیانیه خانه مطبوعات خراسان رضوی درباره ممانعت از ورود رسانه‌ها به حوزه کنکور در دانشگاه فردوسی مشهد دبیر هفته کتاب در سال ۱۴۰۴ را بشناسید پربیننده‌ترین سریال‌های ۲۰۲۵ را بشناسید ساخت یک مجموعه مستند درباره سپهبد شهید غلامعلی رشید برگزاری آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی بازگشت «کامرون دیاز» به سینما پس از ده سال
سرخط خبرها

آثول فوگارد درگذشت

  • کد خبر: ۳۲۱۱۸۱
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
آثول فوگارد درگذشت
آثول فوگارد، نویسنده سیاسی اهل آفریقای جنوبی، در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز، آثول فوگارد، داستان‌نویس، نمایشنامه‌نویس و کارگردان اهل آفریقای جنوبی، که آثارش شامل نمایشنامه «سی‌زوئه بانزی مرده است» و رمان «تسوتسی» می‌شد، در سن ۹۲ سالگی از دنیا رفت.

فوگارد به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نمایشنامه‌نویسان مخالف سیاسی قرن بیستم، بیش از ۳۰ نمایشنامه نوشت، از جمله «اظهارات پس از دستگیری تحت قانون فساد اخلاقی» (۱۹۷۲) و «آقای هارولد... و پسران» (۱۹۸۲). هر دو این آثار از دوران دهه ۱۹۵۰ الهام گرفته شده‌اند، زمانی که او تنها می‌توانست به عنوان منشی در یکی از دادگاه‌هایی کار کند که در آن سیاه‌پوستان آفریقای جنوبی به دلیل نقض «قوانین گذرنامه» (که برای کنترل حرکت جمعیت تفکیک‌شده نژادی تحت سیستم آپارتاید طراحی شده بود) و متهمان به طور اجتناب‌ناپذیری محکوم می‌شدند.

تأثیر فرهنگی و سیاسی فوگارد تنها با نمایش‌نامه‌های نوشته واتسلاو هاول در چک‌اسلواکی تحت کنترل شوروی قابل مقایسه بود. هاول زندانی شد و پس از آزادی، تئاتر را رها کرد تا به عنوان اولین رئیس‌جمهور جمهوری چک انتخاب شود.

به گزارش گاردین، فوگارد با وجود تأسیس دو کمپانی تئاتری در شهرک‌های جداشده سیاه‌پوستان و امتناع شجاعانه از اجرا برای مخاطبان «فقط سفیدپوست» که توسط دولت تعیین شده بود، به دلیل این که خود سفیدپوست بود و هدف اصلی دولت نژادپرست آفریقای جنوبی نبود، به زندان نرفت، با این وجود با مصادره گذرنامه‌اش و ممنوعیت گاه‌به‌گاه نمایش‌ها و سوزاندن کتاب‌هایش مواجه شد.

نلسون ماندلا رهبر مخافان حکومت آپارتاید آفریقای جنوبی حضوری قوی در نمایش‌نامه‌های فوگارد به ویژه در «جزیره» (۱۹۷۲) داشت که درباره جزیره روبن، زندان زندانیان سیاسی که ماندلا بخشی از ۲۷ سال حبس خود را در آنجا گذراند، است.

«جمعه بد»، «نونگوگو»، «زنی با بیست و پنج سنت»، «پیوند خونی»، «سلام و خداحافظ»، «آن‌ها زنده‌اند»، «بوسمن و لنا»، «درسی از آلوئس»، «دی میتیوس»، «اورستس»، «مهمان»، «جایی در میان خوک‌ها»، «غم‌ها و شادی‌ها»، «لوکوموتیوران» و «شهربازی» از جمله دیگر آثار این نویسنده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->