دانلود قسمت سوم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم ویدئو | تیتراژ فصل ششم «جوکر ۲» فیلم‌های سینمایی نوروزی تلویزیون، امروز (۶ فروردین ۱۴۰۴) ترکیب رنگ و دیوار با طعم بهار در جشنواره هنر‌های شهری نوروز ۱۴۰۴ مشهد ویدئو | معرفی کتاب | حدیدچی دانلود قسمت دوم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم نوروز فرصتی برای ارتباطات و تقویت روابط اجتماعی ازسرگیری فعالیت‌های تئاتر در مشهد پس از پایان شب‌های قدر | برنامه‌های نمایشی نوروز ۱۴۰۴ شهرداری مشهد برای زائران و مجاوران بازگشایی سینما‌های خراسان رضوی پس از شب‌های قدر | تداوم اکران تا سحر در ماه رمضان مشهد میزبان رویدادی بی‌نظیر در جشنواره هنر‌های شهری در نوروز ۱۴۰۴ فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد + اسامی و ساعت پخش (۵ فروردین ۱۴۰۴) ترندهای خطرناک برای زبان فارسی دانلود قسمت اول سریال پایتخت ۷ + فیلم سریال پایتخت از امشب (۴ فروردین ۱۴۰۴) در تلویزیون پخش می‌شود + ویدئو و جزئیات مروری بر برخی کتاب‌های مهم منتشر شده در سال ۱۴۰۳ توسط شاعران و نویسندگان مشهدی جزئیات جدید درباره سریال پایتخت۷ فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۳فروردین ۱۴۰۴) داریوش ارجمند: مرا مسخره کردند تحصیل‌کرده فرانسه برای پذیرش یک نقش استخاره می‌کند فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۲ فروردین ۱۴۰۴) + زمان پخش اجرای نمایش‌های آیینی برای مهمانان نوروزی مشهد | آغاز ویژه‌برنامه‌های فرهنگی استقبال از زائران در پایانه امام‌رضا(ع)
سرخط خبرها

سیدعباس صالحی: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشیم

  • کد خبر: ۳۲۱۲۷۰
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
سیدعباس صالحی: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها نگاه جدی‌تری داشته باشیم و منابع و فضای آنها را تقویت کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین گرامی‌داشت بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دوشنبه (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) در ساختمان ستاد مرکزی نهادکتابخانه‌های عمومی برگزارشد.

سیدعباس صالحی با اشاره به فعالیت ۲۱ ساله نهاد کتابخانه‌های عمومی، به دو نکته در حوزه کتاب تاکید کرد و گفت: مصرف کتاب و میزان کتابخوانی در این روز‌ها مسائل اساسی حوزه نشر است. آنچه در ایران به عنوان کتاب و کتابخوانی می‌شناسیم شایسته فرهنگ و تمدن ایرانی نیست و باید اقداماتی انجام شود؛ پاره‌ای از اقدامات انجام شده بی‌تاثیر هم نبود، برگزاری جشنواره‌های کتابخوانی رضوی یکی از آنها است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه تسهیل دسترسی به کتاب نیازمند توسعه است، افزود: در حوزه تسهیل دسترسی به کتاب باید برای خرید کتاب و مناسب‌سازی کتابخانه‌ها اقدام شود. با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده‌ها سبد خرید مردم به سطح پایین‌تر از قبل رسیده است. این زنگ خطر، مسیر کتابخوانی را به شدت تهدید می‌کند.

به گفته او در سال ۹۶ میانگین هزینه فرهنگی خانوار در سال حدود ۲۶ میلیون تومان بود، اما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است. این افت نشان دهنده این است که در خانواده‌ها برای فرهنگ کمتر هزینه می‌شود.

صالحی با اشاره به کاهش خرید و مطالعه کتاب، مجله و روزنامه ادامه داد: در مقایسه سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۲ می‌بینیم میزان خرید، کتاب درسی کمک درسی، روزنامه و مجله همه با هم در سبد مصرف خانواده‌ها حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همین آمار نشان می‌دهد به علت شرایط اقتصادی در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته خانوار‌ها امکان کمتری برای مصرف فرهنگی دارند و در حوزه کتاب این داستان با شیب شدیدتر حرکت می‌کند.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه راه‌های دسترسی مردم به کتاب و خرید این کالای فرهنگی در سال‌های اخیر سخت‌تر شده است، بیان کرد: در شرایطی که فضای سبد مصرف فرهنگی خانوار‌ها به طور عام و سهم خانواده‌ها به طور خاص کمتر می‌شود، اگر بخواهیم به آینده کتاب‌خوان فکر کنیم، باید به کتابخانه‌ها جدی‌تر نگاه شود، در نتیجه وظیفه تصمیم‌سازها، تصمیم‌گیرنده‌ها و ما که در حوزه کتابخانه‌ها کار می‌کنیم بیشتر از دیگران است.

به گفته او منابع کتاب در کتابخانه‌ها به‌شدت رنجور است. به همین دلیل تلاش می‌شود بخشی از بودجه سفر‌های استانی رییس جمهور به خرید کتاب برای کتابخانه‌ها اختصاص پیدا کند. برای تصویب این قانون در مجلس تلاش می‌کنیم.

صالحی با تاکید بر لزوم گسترش کتابخانه‌ها بیان کرد: در موضوع کتابخانه‌ها از نظر منابع و فضای میانگین کتابخانه‌ای ضعیف هستیم. در ایران برای هر ۱۰۰ هزار نفر چهار کتابخانه وجود دارد در حالی که این رقم در روسیه ۶۴ و در هند ۱۱ کتابخانه است. اگر می‌خواهیم کتاب و کتابخوانی به تاریخ نپیوندد، باید با استفاده از منابع دولتی و خصوصی همت کرد و کتابخانه‌ها را جدی گرفت.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه باید کتابخانه‌ها جذاب شوند، ادامه داد: مشاهده شده حتی افرادی که اهل مطالعه هستند به کتابخانه‌ها رجوع نمی‌کنند. جذاب کردن کتابخانه‌ها راهکار‌های متفاوتی دارد باید موانع را برداشت و بر جذابیت‌ها افزود. کار‌هایی را شروع کردند و در دوره جدید ادامه پیدا می‌کند. باید کاری کرد تا اهالی محله و منطقه بدانند کتابخانه‌ای در این محل یا منطقه وجود دارد.

او افزود: باید فرصت‌های کتابخانه معرفی شود و زمینه استفاده بیشتر اهل کتابخانه به وجود بیاید. باید طوری اقدام شود که که کتابخانه گلستان جان و روح شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->