روایت وزیر خارجه عمان از دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی: غنی‌سازی حتما باید ادامه پیدا کند| در موضوعات اختلافی به هم خیلی نزدیک شدیم روایت مقام آمریکایی از مذاکرات دور چهارم با ایران ۲۵ فلسطینی طی ساعات گذشته در غزه به شهادت رسیدند (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام می‌شود ایران زیباست | چای ایرانی دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به پایان رسید+فیلم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از سیاست‌های راهبردی کشور‌های اروپایی | رکود فعلی اروپا در حال آسیب رساندن به تمامی طرفین است انتقال تیپ چتربازان رژیم صهیونیستی از سوریه به مرز‌های غزه سخنگوی وزارت خارجه: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد بقائی: مذاکرات با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد توافقات تهران-تاشکند برای ارتقای سطح همکاری‌ها اکونومیست: احتمالا شمار شهدای جنگ غزه ۱۰۹ هزار نفر باشد اعضای فراکسیون مستقلین مجلس با رئیس‌جمهور دیدار خواهند کرد روایت یک دیدار | اشرف گرامی از دومین تجربه حضورش به عنوان یکی از نمایندگان جامعه کارگری نزد مقام معظم رهبری می‌گوید تاکنون ۱۵۰۰ فلسطینی در جنگ غزه بینایی خود را از دست داده‌اند معرفی وزیر اقتصاد به مجلس به تعویق افتاد ترکیه برای میزبانی مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد استقبال رسمی عارف از نخست وزیر ازبکستان در تهران (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جهاد خدمت‌رسانی نقطه قوت نظام اسلامی است | نقش تحسین برانگیز هلال‌احمر در کنترل حادثه بندر شهید رجایی وزیر ارتباطات: سرعت ۵۰۰ مگابیت در ثانیهٔ اینترنت همراه فراگیر خواهد شد عراقچی به عمان سفر کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ساعت برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب طرح دوفوریتی فوق‌العاده خاص برای شهرداری‌ها و کارکنان اجرایی کشور + فیلم ادامه تنش قاهره و تل‌آویو بر سر غزه | مصر تعیین سفیر جدید برای تل‌آویو را به تعویق انداخت تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب مخالفت محمود عباس با مدیریت غزه توسط آمریکا وزیر خارجه: از هیچ کوششی جهت کاهش تنش میان کشور‌های همسایه دریغ نمی‌کنیم
سرخط خبرها

نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر

  • کد خبر: ۳۲۱۳۹۳
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر
طبق گزارش مرکز بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) درباره روند انتقال سلاح بین‌المللی، بازار سلاح در جهان عرب بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ در مقایسه با دوره بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این گزارش به کاهش واردات سلاح به برخی کشور‌های عربی به میزان ۲۰ درصد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد. چهار کشور عربی بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ بزرگترین واردکنندگان سلاح در لیست ۱۰ کشوری هستند که بیشترین واردات سلاح جهانی را داشته‌اند. این چهار کشور عبارتند: قطر، عربستان، مصر و کویت.

در جدولی شامل ۴۰ کشوری که بیشترین واردات سلاح در جهان را داشته‌اند قطر سومین کشور بزرگ وارد کننده سلاح در جهان و اولین در میان کشور‌های عربی در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با میزان ۱۲۷ درصد بوده است. بیشتر واردات قطر از آمریکا، ایتالیا و انگلیس بوده است.

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، واردات سلاح عربستان ۴۱ درصد کاهش یافت و در جایگاه چهارم جهانی و دوم عربی قرار گرفت. بیشتر واردات آن از آمریکا، اسپانیا و فرانسه است.

مصر طی این دوره با کاهش ۴۴ درصدی در جایگاه هشتم جهانی و سوم عربی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آلمان، ایتالیا و فرانسه بوده است.

واردات کویت طی این دوره ۴۶۶ درصد افزایش یافته و در جایگاه چهارم عربی و دهم جهانی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آمریکا، ایتالیا و فرانسه بوده است. امارات نیز با کاهش ۱۹ درصدی بعد از کویت قرار دارد و بیشتر تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و ترکیه وارد می‌کند.

الجزایر در جایگاه ۲۱ جهانی و ششم عربی قرار دارد. واردات سلاح ان ۷۳ درصد کاهش یافته است و بیشتر تسلیحاتش را از روسیه، چین و آلمان وارد می‌کند.

بحرین در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد و واردات ان بین دوره مذکور ۸۹۸ درصد افزایش یافته است و بیشتر آن را از ترکیه و انگلیس وارد می‌کند.

مراکش در جایگاه ۳۱ جهانی قرار دارد و واردات آن ۲۶ درصد کاهش یافته است. مراکش تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و اسرائیل وارد می‌کند.

در این گزارش اشاره شده که نیمی از واردات سلاح به منطقه از آمریکا (۵۲ درصد) می‌آید. ۱۳ درصد نیز از ایتالیا، ۹.۸ درصد از فرانسه، ۷.۶ درصد از آلمان و باقیمانده از کشور‌های دیگر.

«زین حسین» پژوهشگر برنامه انتقال سلاح در مرکز استکهلم گفت: نزاع‌ها و تنش‌های منطقه‌ای همچنان درخواست برای واردات سلاح در خاورمیانه را افزایش می‌دهد. خاورمیانه همچنان منطقه اصلی برای واردات سلاح است.

علی رغم جنگ غزه واردات سلاح از جانب اسرائیل تا حد زیادی بین دوره مذکور باثبات بوده است. در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ آمریکا بزرگترین میزان از واردات سلاح (۶۶درصد) را به اسرائیل داد. بعد از آن آلمان با ۳۳ درصد و بعد ایتالیا با یک درصد قرار دارد. رژیم صهیونیستی در این دوره در جایگاه ۱۵ وارد کننده سلاح در سطح جهان قرار دارد.

زین حسین گفت: اسرائیل در پی هفت اکتبر ۲۰۲۳ کمک‌های نظامی بزرگی از آمریکا دریافت کرد.

درباره صادرات، کشور‌های عربی به طور کلی از لیستی شامل ۲۵ کشور غیب شده‌اند به جز امارات که در جایگاه ۲۱ جهانی قرار دارد و میزان صادرات آن ۲۳ درصد کاهش یافته است. بزرگترین دریافت کننده سلاح آن اردن، سپس کانادا و بعد مصر هستند.

اردن با کاهش ۹۲ درصدی میزان صادرات در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد. بزرگترین واردکنندگان ابتدا اوکراین و سپس آمریکا و اتریش قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->