مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید ۶ نظامی اسرائیلی در غزه زخمی و کشته شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد وزارت خارجه از رسانه‌ها خواست به اخبار نادرست ضریب ندهند تکذیب ادعای حضور هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در یک اتاق مشترک سلطان عمان برای دیدار با پوتین به کرملین می‌رود ویدئو | حضور سیاستمدار ایتالیایی در محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا با تی‌شرت و شلوارک! روایت شهرآرانیوز از حواشی نشست خبری استاندار خراسان رضوی | از ماجرای واکنش جنجالی «علی دایی» تا بازی مهم ایران و کره‌شمالی + فیلم آغاز دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم به میزبانی عمان (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آنتونیو تاجانی پس از دیدار با عراقچی با گروسی دیدار خواهد کرد وزیران امور خارجه ایران و عمان در رم با هم دیدار کردند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: نباید اقتصاد را شرطی کنیم که اگر FATF تصویب شود چه خواهد شد عراقچی در دیدار با همتای ایتالیایی خود: تنها مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای، رژیم صهیونیستی است شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه چیست؟ وزیران امور خارجه ایران و ایتالیا رایزنی کردند رئیس جمهور مصوبه انتخاب رئیس جهاددانشگاهی را ابلاغ کرد عراقچی در گفت‌وگو با یک رسانه روس: روابط تهران و مسکو هیچ‌گاه تا این حد نزدیک نبوده است تحلیل گاردین از مذاکرات | دولت ترامپ دانش و صبر لازم در حل مناقشات را ندارد نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان | طحان نظیف: شورای نگهبان ایراداتی نسبت به cft داشته است شمخانی ۹ اصل تیم ایرانی مذاکرات را بیان کرد رئیس پلیس راهور فراجا: قوانین ترافیکی باید اصلاح و بازنگری شود برنامه جهانی غذا درباره خطر مرگ ناشی از گرسنگی در نوار غزه هشدار داد آمریکا ۳ استان یمن را هدف بمباران قرار داد ایده جالب استاندار خراسان رضوی برای برگزاری اولین نشست خبری | وقتی صدای توسعه استان از دالان بازار می‌گذرد ارتش ایران، نخستین سپر امنیت کشور و منطقه آخرین خبر‌ها از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نخستین نشست خبری استاندار خراسان رضوی برگزار شد | مظفری: آزادراه حرم تا حرم، ۱۰ درصد اعتبار، ۹۰ درصد فاینانس | زیرساخت قطارشهری مشهد خیلی جلوتر از کشور است انتقاد دوباره اردوغان از نسل‌کشی در غزه | باید جلوی دیوانگی کابینه نتانیاهو گرفته شود
سرخط خبرها

نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر

  • کد خبر: ۳۲۱۳۹۳
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر
طبق گزارش مرکز بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) درباره روند انتقال سلاح بین‌المللی، بازار سلاح در جهان عرب بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ در مقایسه با دوره بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این گزارش به کاهش واردات سلاح به برخی کشور‌های عربی به میزان ۲۰ درصد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد. چهار کشور عربی بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ بزرگترین واردکنندگان سلاح در لیست ۱۰ کشوری هستند که بیشترین واردات سلاح جهانی را داشته‌اند. این چهار کشور عبارتند: قطر، عربستان، مصر و کویت.

در جدولی شامل ۴۰ کشوری که بیشترین واردات سلاح در جهان را داشته‌اند قطر سومین کشور بزرگ وارد کننده سلاح در جهان و اولین در میان کشور‌های عربی در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با میزان ۱۲۷ درصد بوده است. بیشتر واردات قطر از آمریکا، ایتالیا و انگلیس بوده است.

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، واردات سلاح عربستان ۴۱ درصد کاهش یافت و در جایگاه چهارم جهانی و دوم عربی قرار گرفت. بیشتر واردات آن از آمریکا، اسپانیا و فرانسه است.

مصر طی این دوره با کاهش ۴۴ درصدی در جایگاه هشتم جهانی و سوم عربی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آلمان، ایتالیا و فرانسه بوده است.

واردات کویت طی این دوره ۴۶۶ درصد افزایش یافته و در جایگاه چهارم عربی و دهم جهانی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آمریکا، ایتالیا و فرانسه بوده است. امارات نیز با کاهش ۱۹ درصدی بعد از کویت قرار دارد و بیشتر تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و ترکیه وارد می‌کند.

الجزایر در جایگاه ۲۱ جهانی و ششم عربی قرار دارد. واردات سلاح ان ۷۳ درصد کاهش یافته است و بیشتر تسلیحاتش را از روسیه، چین و آلمان وارد می‌کند.

بحرین در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد و واردات ان بین دوره مذکور ۸۹۸ درصد افزایش یافته است و بیشتر آن را از ترکیه و انگلیس وارد می‌کند.

مراکش در جایگاه ۳۱ جهانی قرار دارد و واردات آن ۲۶ درصد کاهش یافته است. مراکش تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و اسرائیل وارد می‌کند.

در این گزارش اشاره شده که نیمی از واردات سلاح به منطقه از آمریکا (۵۲ درصد) می‌آید. ۱۳ درصد نیز از ایتالیا، ۹.۸ درصد از فرانسه، ۷.۶ درصد از آلمان و باقیمانده از کشور‌های دیگر.

«زین حسین» پژوهشگر برنامه انتقال سلاح در مرکز استکهلم گفت: نزاع‌ها و تنش‌های منطقه‌ای همچنان درخواست برای واردات سلاح در خاورمیانه را افزایش می‌دهد. خاورمیانه همچنان منطقه اصلی برای واردات سلاح است.

علی رغم جنگ غزه واردات سلاح از جانب اسرائیل تا حد زیادی بین دوره مذکور باثبات بوده است. در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ آمریکا بزرگترین میزان از واردات سلاح (۶۶درصد) را به اسرائیل داد. بعد از آن آلمان با ۳۳ درصد و بعد ایتالیا با یک درصد قرار دارد. رژیم صهیونیستی در این دوره در جایگاه ۱۵ وارد کننده سلاح در سطح جهان قرار دارد.

زین حسین گفت: اسرائیل در پی هفت اکتبر ۲۰۲۳ کمک‌های نظامی بزرگی از آمریکا دریافت کرد.

درباره صادرات، کشور‌های عربی به طور کلی از لیستی شامل ۲۵ کشور غیب شده‌اند به جز امارات که در جایگاه ۲۱ جهانی قرار دارد و میزان صادرات آن ۲۳ درصد کاهش یافته است. بزرگترین دریافت کننده سلاح آن اردن، سپس کانادا و بعد مصر هستند.

اردن با کاهش ۹۲ درصدی میزان صادرات در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد. بزرگترین واردکنندگان ابتدا اوکراین و سپس آمریکا و اتریش قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->