آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند
سرخط خبرها

نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر

  • کد خبر: ۳۲۱۳۹۳
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر
طبق گزارش مرکز بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) درباره روند انتقال سلاح بین‌المللی، بازار سلاح در جهان عرب بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ در مقایسه با دوره بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این گزارش به کاهش واردات سلاح به برخی کشور‌های عربی به میزان ۲۰ درصد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد. چهار کشور عربی بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ بزرگترین واردکنندگان سلاح در لیست ۱۰ کشوری هستند که بیشترین واردات سلاح جهانی را داشته‌اند. این چهار کشور عبارتند: قطر، عربستان، مصر و کویت.

در جدولی شامل ۴۰ کشوری که بیشترین واردات سلاح در جهان را داشته‌اند قطر سومین کشور بزرگ وارد کننده سلاح در جهان و اولین در میان کشور‌های عربی در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با میزان ۱۲۷ درصد بوده است. بیشتر واردات قطر از آمریکا، ایتالیا و انگلیس بوده است.

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، واردات سلاح عربستان ۴۱ درصد کاهش یافت و در جایگاه چهارم جهانی و دوم عربی قرار گرفت. بیشتر واردات آن از آمریکا، اسپانیا و فرانسه است.

مصر طی این دوره با کاهش ۴۴ درصدی در جایگاه هشتم جهانی و سوم عربی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آلمان، ایتالیا و فرانسه بوده است.

واردات کویت طی این دوره ۴۶۶ درصد افزایش یافته و در جایگاه چهارم عربی و دهم جهانی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آمریکا، ایتالیا و فرانسه بوده است. امارات نیز با کاهش ۱۹ درصدی بعد از کویت قرار دارد و بیشتر تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و ترکیه وارد می‌کند.

الجزایر در جایگاه ۲۱ جهانی و ششم عربی قرار دارد. واردات سلاح ان ۷۳ درصد کاهش یافته است و بیشتر تسلیحاتش را از روسیه، چین و آلمان وارد می‌کند.

بحرین در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد و واردات ان بین دوره مذکور ۸۹۸ درصد افزایش یافته است و بیشتر آن را از ترکیه و انگلیس وارد می‌کند.

مراکش در جایگاه ۳۱ جهانی قرار دارد و واردات آن ۲۶ درصد کاهش یافته است. مراکش تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و اسرائیل وارد می‌کند.

در این گزارش اشاره شده که نیمی از واردات سلاح به منطقه از آمریکا (۵۲ درصد) می‌آید. ۱۳ درصد نیز از ایتالیا، ۹.۸ درصد از فرانسه، ۷.۶ درصد از آلمان و باقیمانده از کشور‌های دیگر.

«زین حسین» پژوهشگر برنامه انتقال سلاح در مرکز استکهلم گفت: نزاع‌ها و تنش‌های منطقه‌ای همچنان درخواست برای واردات سلاح در خاورمیانه را افزایش می‌دهد. خاورمیانه همچنان منطقه اصلی برای واردات سلاح است.

علی رغم جنگ غزه واردات سلاح از جانب اسرائیل تا حد زیادی بین دوره مذکور باثبات بوده است. در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ آمریکا بزرگترین میزان از واردات سلاح (۶۶درصد) را به اسرائیل داد. بعد از آن آلمان با ۳۳ درصد و بعد ایتالیا با یک درصد قرار دارد. رژیم صهیونیستی در این دوره در جایگاه ۱۵ وارد کننده سلاح در سطح جهان قرار دارد.

زین حسین گفت: اسرائیل در پی هفت اکتبر ۲۰۲۳ کمک‌های نظامی بزرگی از آمریکا دریافت کرد.

درباره صادرات، کشور‌های عربی به طور کلی از لیستی شامل ۲۵ کشور غیب شده‌اند به جز امارات که در جایگاه ۲۱ جهانی قرار دارد و میزان صادرات آن ۲۳ درصد کاهش یافته است. بزرگترین دریافت کننده سلاح آن اردن، سپس کانادا و بعد مصر هستند.

اردن با کاهش ۹۲ درصدی میزان صادرات در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد. بزرگترین واردکنندگان ابتدا اوکراین و سپس آمریکا و اتریش قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->