متوقف شدن نشست خبری ترامپ هنگام تکرار ادعاهای تهدیدآمیز علیه ایران+فیلم مقدمه‌چینی ترامپ برای اخراج رئیس بانک مرکزی آمریکا واکنش سخنگوی کاخ کرملین به پیام رهبر معظم انقلاب به پوتین جزئیات گفت‌وگو ۳ساعته عراقچی و لاوروف در مسکو دستور اخراج جدید آمریکا به پناهجویان افغان ویتکاف: هدف ما حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران است آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را به مذاکره شرطی نکنیم | ارتش انقلابی محور اقتدار نظام است امیر سرتیپ امان‌اللهی: تجهیزات مورد نیاز یگان‌های مسلح با تکیه بر توانمندی داخلی تأمین می‌شود لاوروف: با ایران در موضوع برجام موضع یکسانی داریم فرمانده لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع): نیروهای مسلح آمادگی لازم برای مقابله با هر تهدید را دارند وزیر اطلاعات: در جریان مذاکره باید از خوش‌بینی‌ها و بدبینی‌های افراطی پرهیز کنیم دیدار اسرائیلی‌ها در پاریس با ویتکاف استاندار خراسان رضوی: ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشی مستقل، مقتدر، مردمی و متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی است زائر ایرانی بازداشت شده در عربستان آزاد شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بمباران بندر نفتی رأس عیسی در یمن ۳۸ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: شنبه باجدیت در مذاکرات حاضر می‌شویم پزشکیان در مراسم رژه روز ارتش: باوجود ارتش، باقدرت مواضع خود را بیان می‌کنیم برگزاری مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور + فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مراسم رژه روز ارتش در مشهد برگزار شد+ فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + ویدئو در دیدار شاهزاده سعودی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟ | روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گزارش وزیر دفاع عربستان از دیدار با مقامات ایران و سفر به تهران ترامپ: ایران خواستار مذاکره است | من نمی‌خواهم به ایران آسیب بزنم گزارش عراقچی از سفر به روسیه و دیدار با پوتین (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عمان درباره تغییر محل مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو
سرخط خبرها

نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر

  • کد خبر: ۳۲۱۳۹۳
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
نگاهی به نقشه بازار تسلیحات عربی در سال‌های اخیر
طبق گزارش مرکز بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) درباره روند انتقال سلاح بین‌المللی، بازار سلاح در جهان عرب بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ در مقایسه با دوره بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این گزارش به کاهش واردات سلاح به برخی کشور‌های عربی به میزان ۲۰ درصد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد. چهار کشور عربی بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ بزرگترین واردکنندگان سلاح در لیست ۱۰ کشوری هستند که بیشترین واردات سلاح جهانی را داشته‌اند. این چهار کشور عبارتند: قطر، عربستان، مصر و کویت.

در جدولی شامل ۴۰ کشوری که بیشترین واردات سلاح در جهان را داشته‌اند قطر سومین کشور بزرگ وارد کننده سلاح در جهان و اولین در میان کشور‌های عربی در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با میزان ۱۲۷ درصد بوده است. بیشتر واردات قطر از آمریکا، ایتالیا و انگلیس بوده است.

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، واردات سلاح عربستان ۴۱ درصد کاهش یافت و در جایگاه چهارم جهانی و دوم عربی قرار گرفت. بیشتر واردات آن از آمریکا، اسپانیا و فرانسه است.

مصر طی این دوره با کاهش ۴۴ درصدی در جایگاه هشتم جهانی و سوم عربی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آلمان، ایتالیا و فرانسه بوده است.

واردات کویت طی این دوره ۴۶۶ درصد افزایش یافته و در جایگاه چهارم عربی و دهم جهانی قرار گرفته است. بیشتر واردات آن از آمریکا، ایتالیا و فرانسه بوده است. امارات نیز با کاهش ۱۹ درصدی بعد از کویت قرار دارد و بیشتر تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و ترکیه وارد می‌کند.

الجزایر در جایگاه ۲۱ جهانی و ششم عربی قرار دارد. واردات سلاح ان ۷۳ درصد کاهش یافته است و بیشتر تسلیحاتش را از روسیه، چین و آلمان وارد می‌کند.

بحرین در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد و واردات ان بین دوره مذکور ۸۹۸ درصد افزایش یافته است و بیشتر آن را از ترکیه و انگلیس وارد می‌کند.

مراکش در جایگاه ۳۱ جهانی قرار دارد و واردات آن ۲۶ درصد کاهش یافته است. مراکش تسلیحاتش را از آمریکا، فرانسه و اسرائیل وارد می‌کند.

در این گزارش اشاره شده که نیمی از واردات سلاح به منطقه از آمریکا (۵۲ درصد) می‌آید. ۱۳ درصد نیز از ایتالیا، ۹.۸ درصد از فرانسه، ۷.۶ درصد از آلمان و باقیمانده از کشور‌های دیگر.

«زین حسین» پژوهشگر برنامه انتقال سلاح در مرکز استکهلم گفت: نزاع‌ها و تنش‌های منطقه‌ای همچنان درخواست برای واردات سلاح در خاورمیانه را افزایش می‌دهد. خاورمیانه همچنان منطقه اصلی برای واردات سلاح است.

علی رغم جنگ غزه واردات سلاح از جانب اسرائیل تا حد زیادی بین دوره مذکور باثبات بوده است. در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ آمریکا بزرگترین میزان از واردات سلاح (۶۶درصد) را به اسرائیل داد. بعد از آن آلمان با ۳۳ درصد و بعد ایتالیا با یک درصد قرار دارد. رژیم صهیونیستی در این دوره در جایگاه ۱۵ وارد کننده سلاح در سطح جهان قرار دارد.

زین حسین گفت: اسرائیل در پی هفت اکتبر ۲۰۲۳ کمک‌های نظامی بزرگی از آمریکا دریافت کرد.

درباره صادرات، کشور‌های عربی به طور کلی از لیستی شامل ۲۵ کشور غیب شده‌اند به جز امارات که در جایگاه ۲۱ جهانی قرار دارد و میزان صادرات آن ۲۳ درصد کاهش یافته است. بزرگترین دریافت کننده سلاح آن اردن، سپس کانادا و بعد مصر هستند.

اردن با کاهش ۹۲ درصدی میزان صادرات در جایگاه ۲۳ جهانی قرار دارد. بزرگترین واردکنندگان ابتدا اوکراین و سپس آمریکا و اتریش قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->