نگاهی به آیین زیارت و حج‌گزاری ایرانیان در طومار زیارتی موزه آستان قدس رضوی جزئیات ویژه‌برنامه‌های تاسوعا و عاشورای حسینی در حرم امام‌رضا(ع) اعلام شد دهمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود جزئیات زمان و مکان برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار ایران اعلام شد روایتی از حضور جامعه قرآنی در بین بسیجیان حافظ امنیت + فیلم مرقع اربعین رضوی رونمایی و معرفی شد پخش زنده هیئت‌های مذهبی کشور در پلتفرم «تکیه» افزایش تعداد دفاتر امانات آستان قدس رضوی در ایام محرم ۱۴۰۴ توصیه‌های امام‌رضا(ع) برای بهره‌بردن از ماه محرم هیئت «عشاق‌الحسین(ع)»؛ از نذر در کربلا تا سه دهه خدمت فرهنگی در مشهد اکران ۵۰ قاب مفاخر شهری مزین به تصاویر خادمین‌الحسین(ع)، هم‌زمان با دهه اول محرم ۱۴۰۴ اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در ایام تابستان ۱۴۰۴ ثبت ۵ هزار و ۵۰۰ موقوفه با نیت‌هایی منطبق با محرم و صفر در خراسان رضوی اجتماع «احلی من العسل» در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + زمان درباره شهید علی باکوئی، دانشمند هسته‌ای که در حملات رژیم صهیونیستی شهید شد | ستاره‌ها خاموش نمی‌شوند نیاز‌های امروز جامعه به آموزه‌های مربوط به روز تاسوعا چیست؟ عاشورا را از خون شهیدانمان می‌خوانیم درباره شهید محمدرضا صدیقی صابر و خانواده شهیدش | فدائیان وطن کودک، جوان و نوجوان شیعه هنوز هم شهید می‌دهد | ندای «هَلْ‌مِنْ‌ناصِرٍ» هنوز به گوش می‌رسد مسئله فلسطین از منظر برخی از مهم‌ترین اندیشمندان معاصر جهان | نهیب فیلسوفان و مورخان بر سر رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: جامعه، بدون عدالت در گفتار، سقوط خواهد کرد | رسانه‌های دشمن واقعیت را تحریف می‌کنند

  • کد خبر: ۳۲۱۴۷۰
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
آیت‌الله علم‌الهدی: جامعه، بدون عدالت در گفتار، سقوط خواهد کرد | رسانه‌های دشمن واقعیت را تحریف می‌کنند
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی بر اهمیت عدالت در گفتار تأکید کرد و آن را یک تکلیف شرعی مرتبط با زندگی اجتماعی دانست و افزود: بسیاری از گناهان کبیره ناشی از گفتار هستند و برخی از آن‌ها توبه‌پذیر نیستند.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در نهمین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هشتمین آیه از آیات زندگی با آیه‌ها، بخشی از آیه ۱۵۲ سوره مبارکه انعام است که می‌فرماید «وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ کَانَ ذَا قُرْبَى وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ذَلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ»؛ این آیه در مقام بیان یک سلسله دستورات اجتماعی اسلام است، مانند مسئله رسیدگی به ایتام و اجتناب از مال یتیم، پیشگیری از گران‌فروشی و کم‌فروشی و وفای به عهد را بیان می‌کند.

گفتار، هویت و شخصیت انسان را تعیین می‌کند

او با بیان اینکه گفتار و سخن، هویت و شخصیت انسان را تعیین می‌کند، افزود: نکته مهم و اختصاصی که در این آیه بحث شده است، مسئله عدالت در گفتار و کلام است که به عنوان یک تکلیف شرعی مرتبط با زندگانی اجتماعی بشر بیان می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: زبان در اعضای بدن انسان هم خطرناک‌ترین و هم پربرکت‌ترین عضو بدن است؛ که اکثر گناهانی که با زبان انجام می‌شود، گناهان کبیره است که حق‌الناس بوده و توبه کردن ندارد؛ گاهی اوقات انسان‌ها به‌وسیله زبان مشکلات مادی و اخروی برای خود ایجاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: شما در مناجات امام سجاد (ع)، در دعای ابوحمزه ثمالی به درگاه خداوند امام سجاد (ع) عرضه می‌دارد «ای خدای من، من با زبانی دارم تو را دعا می‌کنم که این زبان مرا از گناه لال کرده است»؛ این خیلی مهم است که انسان بتواند در برابر گناه زبان خود را حفظ کند.

علم‌الهدی ابراز کرد: گناهی که با زبان است خیلی برای انسان ترک کردنش خیلی سخت است، به‌طور مثال هنگام حرف زدن متوجه می‌شود که ادامه صحبتش به غیبت و دروغ می‌کشد؛ لذا اینجا خیلی سخت است که سکوت کند و گناه را ترک کند.

او خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند «ایمان هیچ بنده‌ای درست در نمی‌آید تا قلب او درست نشود، دلش هم درست نمی‌شود تا زبانش درست شود»؛ وقتی انسان زبانش گناه کرد، دل دیگر آلوده می‌شود، در این زمان ایمان او سست می‌شود.

عضو عالی شورای حوزه علمیه خراسان بیان کرد: ما باید در عرصه زندگی خودمان باید خیلی مراقب زبان خودمان باشیم، چون زبان به‌راحتی می‌تواند انسان را به جهنم بکشاند؛ لذا بایستی در مسئله زبان بسیار مراقبت کرد.

وی با تأکید بر اینکه در شهادت دادن جانب انصاف و حق را نگه‌دارید، عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند «حق را بگو چه به نفع تو بود، چه به ضرر تو بود؛ حتی در مورد نزدیک‌ترین افراد خود»؛ این همان عدل در گفتار است؛ این عدل در گفتار تنها محدود به شهادت دادن نیست، بلکه شامل تحلیل‌های سیاسی در زندگی امروز ما نیز می‌شود.

تحلیل‌های سیاسی بایستی با عدالت در گفتار همراه باشد

علم‌الهدی خاطرنشان کرد: امروز همه دارای رسانه هستند و در مورد مسائل مختلف مطلب می‌نویسند و بیان می‌کنند، لذا اگر خواستید در مورد موضوعی تحلیلی ارائه کنید حتی اگر به ضرر جناح و گروه خودتان بود، عدالت را رعایت کنید و حق را بگویید.

وی افزود: عدل در گفتار یعنی چه در تحلیل سیاسی، چه شهادت دادن، چه تائید و چه تکذیب فردی باید حق را بگویم، پیامبر اکرم (ص) فرمودند «باتقواترین فرد کسی است که حق را بگوید چه به نفع او باشد و چه به ضرر او باشد».

امام‌جمعه مشهد مقدس تأکید کرد: ما امروز به شدت تحت محاصره دشمن به‌وسیله رسانه هستیم، کار رسانه اسیر کردن انسان‌ها با فاصله انداختن بین واقعیت و ذهنیت است؛ در حال حاضر دشمن با سلطه رسانه‌ای آنچه می‌خواهد را به صورت ذهنیت برای مردم ما خلاف واقعیت به وجود می‌آورد و مردم نیز برحسب این ذهنیت تصمیم می‌گیرند، حرف می‌زنند و موضع می‌گیرند.

جامعه بدون عدالت در گفتار سقوط خواهد کرد

وی ابراز کرد: یکی از مشکلات امروز این هست که ما حدسیات خود را به صورت خبر بیان می‌کنیم، درحالی‌که کسی این را نگفته است و شایعات دروغ بین مردم پخش می‌شود؛ تا آنجایی که این شایعه در جامعه اثرگذار باشد، خداوند من را عذاب می‌کند و در نامه عمل من گناه و معصیت ثبت می‌شود.

علم‌الهدی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که مردمان عدل در گفتار نداشته باشد، ساقط خواهد شد؛ لذا بایستی ما نسبت به این تکلیف الهی که عدل در گفتار هست، را به‌درستی انجام دهیم؛ انسان می‌تواند با زبان در جهت اشاعه فرهنگ و مبانی دینی به مقامات بالایی نیز به دست آورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->