صادرات سیب‌زمینی آزاد شد| قیمت سیب‌زمینی همچنان ۴۰ هزار تومان! صندوق بین‌المللی پول: آمریکا در تحریم نفت ایران ناکام است زیان میلیارد دلاری صنعت فولاد از قطع برق| اعمال ۵۰ درصد محدودیت برق بر صنایع فولادی محدودیت‌های ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی به‌مناسبت میلاد امام‌رضا(ع) ساعت کاری جدید بانک‌های کشور اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ بهره بین‌بانکی کاهش یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی ۲۵ میلیون تومان کاهش یافت کاهش قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بیت‌کوین از ۱۰۹ هزار تومان بیشتر می‌شود؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان مشهد سه‌شنبه هفته آینده (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتظر عرضه اولیه «مهر» باشید + جزئیات ویدئو | بانک آینده زیان‌ده نیست | دارایی‌های بانک درست ارزش‌گذاری نشده است شوینده‌ها در  آستانه موج چهارم گرانی وام خوداشتغالی، از  وعده تا پرداخت قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود مجدد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان جزئیات کارمزد خدمات بانکی اعلام شد | برای خرید با کارت و دریافت وجه نقد از بانک هم باید پول بدهید علت گرانی حبوبات چیست؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاریخ شارژ مجدد کالابرگ الکترونیکی اعلام شد وزیر نفت: صادرات در بالاترین سطح ادامه دارد ریسک خرید طلا در قله تاریخی | خرید طلا در شرایط فعلی منطقی است؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت موز رکود در بازار خودرو همچنان وجود دارد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت کدام یک از کالا‌های اساسی گران شد؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت آمار نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد | نرخ بیکاری افزایش یافت تعرفه هزینه ارزیابی خسارت خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۴ مشخص شد مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بروکراسی، مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

  • کد خبر: ۳۲۱۷۱۴
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۶
بروکراسی، مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر
مدیرعامل خانه هم‌افزایی آب و انرژی خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرا دلایل ناترازی انرژی و راهکار‌های حل این مشکل را تشریح کرد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ بحران ناترازی برق در کشور، یکی از چالش‌های جدی صنعت انرژی به شمار می‌رود و بنا بر گفته مدیرعامل خانه هم‌افزایی آب و انرژی خراسان‌رضوی، رفع مسئله ناترازی نیازمند همکاری، هماهنگی و هم‌افزایی دولت، بخش خصوصی و مردم است و بدون هماهنگی و هم‌افزایی جمعی، خروج از این مسئله دشوار است.

محمدرضا فلفلانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا با تأکید بر توجه رسانه‌ها و مسئولان بر ضرورت تغییرات اساسی در این حوزه، اظهار کرد: با چالش‌های جدی در زیرساخت‌های انرژی کشور روبه‌رو هستیم. یکی از مهم‌ترین مسائل تأمین انرژی، یارانه‌های دولتی است که به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود. این یارانه‌ها به صورت زنجیره‌ای در مراحل مختلف تأمین انرژی توزیع می‌شوند، اما نتیجه آن به نبودصرفه اقتصادی تولید برق و دوری از سرمایه‌گذاری در این بخش منجر شده است.

وی افزود: راندمان نیروگاه‌های برق به طور متوسط حدود ۴۰درصد است که نشان‌دهنده نبودکارآیی و بهره‌وری در استفاده از منابع انرژی است. این موضوع موجب ناترازی در تأمین انرژی و ایجاد مشکلات جدی در این صنعت می‌شود.

بروکراسی زائد، مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است

فلفلانی همچنین به اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره و بیان کرد: با وجود پیشرفت‌های تکنولوژیکی، هنوز ظرفیت‌های کافی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور وجود ندارد. این درحالی است که به‌عنوان مثال، کشاورزان می‌توانند با احداث نیروگاه‌های خورشیدی، مصرف برق خود را تا حد زیادی کاهش دهند و حتی از قطع برق معاف شوند. او در ادامه گفت: سیاست‌گذاران باید به استفاده بهینه از ابزار‌ها و منابع برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های انرژی توجه داشته باشند و بازنگری در سیاست‌ها و تسهیل فرایند‌های سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین و انرژی‌های پاک باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

مدیرعامل خانه هم‌افزایی آب و انرژی خراسان رضوی از تمامی نهاد‌ها و مؤسسات خواست تا به یک همکاری مؤثر در راستای بهبود شرایط زیرساخت‌های انرژی بپردازند و برای دستیابی به یک سیستم انرژی پایدار و باصرفه تلاش کنند.

مدیر خانه هم‌افزایی آب و انرژی استان در ادامه گفت: بروکراسی زائد، مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و ناترازی برق در کشور، معلولی است با علت‌های فراوان که نیازمند راهکار‌های جامع و بلندمدت است.

ضعف زیرساخت‌ها از عوامل اصلی ناترازی برق

فلفلانی با اشاره به بروکراسی زائد در مسیر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، گفت: متأسفانه، بروکراسی احداث این نیروگاه‌ها و اتصال آنها به شبکه، فرایندی زمان‌بر و پیچیده است. این مسئله، موجب دلسردی سرمایه‌گذاران و مشترکانی می‌شود که قصد دارند در این حوزه فعالیت کنند. اگرچه تلاش‌هایی برای تسهیل این فرایند صورت گرفته، اما هنوز به سطح مطلوب نرسیده‌ایم و نیازمند یک نقشه راه روشن و شفاف با حداقل رسوب زمانی هستیم. البته ضعف زیرساخت‌های موجود هم یکی دیگر از عوامل اصلی ناترازی برق است.

او افزود: زیرساخت‌های ما، به‌روز نشده و مستهلک شده‌اند. این مسئله، ناشی از تحریم‌ها، کمبود بودجه و سایر مسائل اقتصادی است. ما باید برای بهبود و نوسازی زیرساخت‌ها، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

فلفلانی با تأکید براهمیت توجیه اقتصادی تولید برق، تصریح کرد: اگر تولید برق، صرفه اقتصادی داشته باشد، سرمایه‌گذاران بیشتری به این حوزه جذب خواهند شد. در حال حاضر، بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل ضرر‌های ناشی از قطعی برق، به سمت تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورده‌اند، نه به دلیل صرفه اقتصادی این کار. باید شرایطی را فراهم کنیم که تولید برق به یک فعالیت اقتصادی جذاب تبدیل شود.

مدیر خانه هم‌افزایی آب و انرژی خراسان رضوی، مدیریت مصرف را نیز از جمله عوامل مهم در کاهش ناترازی برق دانست و گفت: متأسفانه ما در سطح صنایع و مصارف خانگی، بهینه‌سازی مصرف انرژی را جدی نگرفته‌ایم. ارزان بودن برق و گاز، باعث شده است که بسیاری از کسب‌وکارها، هزینه انرژی را به‌عنوان یک هزینه اصلی در بهای تمام‌شده خود لحاظ نکنند. باید طرح‌هایی را برای مدیریت مصرف انرژی تعریف و اجرا کنیم.

حل ناترازی برق در کوتاه‌مدت میسر نیست

او با تأکید بر پیچیدگی مسئله ناترازی برق، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی شبکه مسائل و وجود مجموعه‌ای از علت‌ها و معلول‌ها، برون‌رفت از این مسئله در کوتاه‌مدت میسر نیست. ما نیازمند یک مسیر بلندمدت و اجرای طرح‌های جامع در حوزه‌های مختلف هستیم. اگر بتوانیم راهکار‌های مؤثر را در این زمینه‌ها تعریف و به‌خوبی اجرا کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که مسئله ناترازی برق، طی یک بازه سه تا پنج ساله، به نحوی حل‌شدنی باشد.

مدیرعامل خانه هم‌افزایی آب و انرژی خراسان رضوی به اهمیت توجه به زنجیره تأمین انرژی پرداخت و اظهار داشت: باید به موضوع عرضه و تقاضا به‌طور هم‌زمان توجه کنیم. برای تحلیل بهتر موضوع عرضه، تنها باید برق را بررسی نکنیم، بلکه باید کل زنجیره تأمین را در نظر بگیریم.

فلفلانی افزود: این زنجیره از استحصال سوخت از منابع طبیعی شروع می‌شود و به پالایش و انتقال آن به نیروگاه‌ها می‌انجامد. همچنین لازم است که کارایی این فرایند در تبدیل سوخت به برق و کاهش تلفات در شبکه‌های انتقال و توزیع به دقت بررسی شود. فلفلانی بر لزوم اجرای راهکار‌های نوین در حوزه عرضه، همچون انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین طرح‌های مدیریت مصرف تأکید کرد. او خاطرنشان کرد: باید اطلاعات و آمار مرتبط با این فعالیت‌ها دردسترس عموم قرار گیرد تا مردم از تلاش‌ها و فعالیت‌ها در این حوزه‌ها آگاهی پیدا کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->