۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

حل مشکل پایگاه‌های بهداشت استیجاری با همراهی سازمان‌ها

  • کد خبر: ۳۲۱۷۱۸
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
حل مشکل پایگاه‌های بهداشت استیجاری با همراهی سازمان‌ها
برخی پایگاه‌های بهداشتی اجاره‌ای در مشهد به‌دلیل تمدید‌نکردن موجر تخلیه شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «بیش از ۲۸۰ مرکز و پایگاه بهداشت در مشهد داریم که ۱۸۵ مورد از این تعداد استیجاری است.» این آماری است که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد. البته اخیرا خبر‌هایی مبنی بر تخلیه بعضی مراکز بهداشت اجاره‌ای نقل شده است که معاون بهداشت آن را تأیید کرد و علت آن را تمدید‌نکردن برخی موجران دانست.

مهدی قلیان اول در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، گفت: پس از اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۴ و با توسعه خدمات در حاشیه شهر مشهد، به تعداد مراکز اضافه شد، اما فضای فیزیکی نداشتیم بنابراین مسئولان در آن دوره ناچار شدند که ساختمان‌هایی را اجاره کنند و در حال حاضر در سطح شهر ۱۸۵ واحد استیجاری داریم. برخی اوقات موجر این ساختمان‌ها را تمدید نمی‌کند و ناچاریم جابه‌جا شویم.

انتقال پایگاه به مراکز خدمات جامع سلامت

او درخصوص سرنوشت مراکز بهداشتی اجاره‌ای که تخلیه می‌شوند، بیان کرد: ممکن است این پایگاه‌ها را به مراکز خدمات جامع سلامت همان منطقه منتقل کنیم و در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، یک مکان جدید در همان منطقه اجاره می‌کنیم.

رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه اگر مرکزی تخلیه شود در مکان دیگری راه‌اندازی خواهد شد و ارائه خدمت تعطیل نمی‌شود، افزود: در واقع پایگاه‌های بهداشت زیرمجموعه مراکز خدمات جامع سلامت هستند.

اجاره ماهانه یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی پایگاه‌ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از مراکز استیجاری تاکنون تخلیه شده است؟ گفت: در حال حاضر آمار دقیقی در این زمینه نداریم. ضمن اینکه اکنون هزینه اجاره واحد‌های استیجاری در ماه حدود یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است. قلیان اول بیان کرد: متأسفانه ناچاریم از اعتبارات جاری دانشگاه این اجاره را تأمین کنیم؛ هرچند گاهی اوقات در پرداخت نیز تأخیر داریم. البته به‌مرور اعتباراتی برای ساخت مراکز بهداشتی ارائه می‌شود، اما در بعضی قسمت‌ها در تأمین زمین مشکل داریم، زیرا معمولا در ساخت مراکز خدمات جامع سلامت هزینه خرید زمین نداریم و اعتباری که داده می‌شود، برای ساخت و بهره‌برداری است و باید تأمین زمین با مشارکت سایر سازمان‌ها انجام شود.

او راهکار حل این معضل را همکاری سایر سازمان‌ها بیان کرد و ادامه داد: درخواستی که از سایر سازمان‌ها مانند استانداری، شهرداری، آستان قدس و... داریم، این است که در تأمین فضای فیزیکی به ما کمک کنند، زیرا مراکز بهداشت خدمات رایگانی از واکسیناسیون گرفته تا مراقبت‌های مختلف به مردم ارائه می‌دهند؛ حتی ویزیت پزشک هم در این مراکز برای گروه‌های هدف مانند مادران باردار و دانش‌آموزان رایگان است. بعضی بخش‌ها نیز که هزینه‌ای دریافت می‌شود با تعرفه‌ای بسیار پایین است.

قلیان اول با اشاره به اینکه فعالیت این مراکز به‌نوعی حیاتی است، بیان کرد: در زمان کرونا و سایر پاندمی‌ها این مراکز از هجوم بیماران به سمت بیمارستان‌ها جلوگیری کردند از آنجا که مراکز جامع خدمات سلامت در حوزه پیشگیری فعال هستند، اگر پوشش و مراقبت کمی داشته باشند، ممکن است شاهد بازگشت بعضی بیماری‌ها مانند سرخک و... باشیم، بنابراین نیاز داریم که سایر سازمان‌ها به ما کمک کنند؛ تاکنون نیز مکاتباتی انجام داده‌ایم که امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.

او افزود: نیرو‌های مراکز استیجاری که تخلیه شده است تقریبا در همان محدوده و در مراکز خدمات جامع سلامت مشغول به کار می‌شوند. به طور کلی معمولا یک مرکز خدمات جامع سلامت سه پایگاه زیرمجموعه دارد که بعضی اوقات این پایگاه‌ها در داخل خود مرکز مانند مرکز شهدای سلامت در خیابان معلم فعال هستند و گاهی در نقاط پیرامونی مرکز فضایی برای آنها در نظر گرفته شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->