خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان ۲ برابر بزرگسالان است دستگیری عامل انتشار سؤالات کنکور در ایلام (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایتی از قهرمانان سفید و سرخپوش ایران عزیز از جعبه‌های پوچ تا استخدام‌های دروغ | رازهای شگردهای نوین کلاهبرداران اعترافات تکان‌دهنده متهم‌به‌قتل در دادگاه: مشروب خورده بودم، حال طبیعی نداشتم جزئیات تازه از ماجرای قتل مسلحانه مدیر موقوفه عادل شاهی در مشهد ۲ نفر از مفقودان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت پرتکرار طب ایرانی ۸۰۰ هزار واحد واکسن پنتاوالان در مراکز بهداشتی کشور توزیع شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی: سکونتگاه‌های غیررسمی را مجرم‌پرور می‌شناسیم، نه جرم‌خیز فعالیت غیرمجاز آرایشگر‌ها در حوزه زیبایی ثبت حدود ۷۸۲ هزار نفرشب اقامت در خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴  رقم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟ | جزئیات افزایش ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور مشارکت‌های محلی برای نجات اکوسیستم زاگرس اهمیت دارد زیرساخت‌های فرسوده موجب وقوع سیل، تنها با ۶ میلی‌متر باران شده است! اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) باید در آموزش و پرورش نظام مددکاری ایجاد شود زمان ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها اعلام شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها فقط به شرط سنجش سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان وقف ارزشمند معلمان نمونه | اهدای هدایای روز معلم برای ساخت مدرسه بازنشستگان، گرفتار امروز و  فردا شدن واریز حقوق! برای حفاظت از یوزپلنگ، اول باید زیستگاه‌های طبیعی حفظ شوند درباره صدرنشین تخلفات رانندگی در مشهد | توقف بدون تقدم! ۳۵ درصد حوادث کارگاهی خراسان رضوی مربوط به حوزه ساختمانی است تمام غذای کپک‌زده دورریز است ابلاغ دستورالعمل تشدید نظارت بر تبلیغات پزشکی در فضای مجازی
سرخط خبرها

چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟

  • کد خبر: ۳۲۲۱۰۹
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟
عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم.

عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم. مشارکت‌دادن مردم در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌تواند ضمانت اجرایی تصمیمات را ایجاد و تقویت کند. ایجاد و تشویق به مشارکت اجتماعی آحاد مردم نه‌تنها به اجرای بهتر تصمیمات کمک می‌کند، بلکه همگرایی در جامعه را افزایش می‌دهد و مقاومت‌هایی را که ممکن است ازسوی برخی گروه‌های ذی‌نفع در اجرای طرح‌های مدیریت منابع آب ایجاد شود، کاهش می‌دهد.

در مسئله آب، حضور مردم ضروری است؛ البته، این موضوع به‌معنای نادیده‌گرفتن نقش ارکان دیگری مانند دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، قوه‌قضائیه و قوه مقننه در مدیریت منابع آب نیست. ما به ساختاری نیاز داریم که بتواند به‌عنوان یک مجموعه بی‌طرف، نیاز‌ها و انتظارات ذی‌نفعان مختلف را جمع‌آوری کرده و درراستای شناسایی و حل مسائل مرتبط با آب تلاش کند. 

در‌این‌زمینه، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند نقشی کلیدی ایفا کنند؛ به‌ویژه سازمان‌هایی که در ساختار، مالکیت و حاکمیت شرکتی خود، اصل بی‌طرفی را رعایت کرده‌اند. این سازمان‌ها می‌توانند در شناسایی شبکه مسائل آب و حل آنها کمک کنند، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دقیق‌تری به جامعه ارائه دهند و بازخورد‌های مردم را به مسئولان منتقل کنند تا تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ها اصلاح شوند. 

علاوه‌بر‌این، سازمان‌های مردم‌نهاد بستری مناسب برای نظارت مردمی بر عملکرد مسئولان فراهم می‌کنند. تقویت این جایگاه فقط با حضور فعال و مؤثر مردم امکان‌پذیر است. اگر جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور، به‌ویژه در حوزه آب، تقویت شود، می‌توانیم شاهد باشیم که این ساختار در مواقع بحرانی و شرایط اضطراری نیز به کمک کشور، ارکان حاکمیت و عموم مردم می‌آید و در تعریف اقدامات و برنامه‌های واکنش سریع به بحران‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کند. 

سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین بستر برای وارد‌کردن مهم‌ترین ذی‌نفعان آب، یعنی مردم، در ساختار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی هستند. مسائل آب بدون پشتیبانی مردمی قابل‌حل نیستند و نمی‌توان پشت در‌های بسته تصمیماتی در این حوزه گرفت، ابلاغ کرد و انتظار داشت که به‌درستی اجرا شوند. چنین‌رویکردی اگرچه ممکن است در برخی مسائل دیگر جواب داده باشد، در حوزه آب بعید به نظر می‌رسد که موفقیت‌آمیز باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->