۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟

  • کد خبر: ۳۲۲۱۰۹
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟
عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم.

عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم. مشارکت‌دادن مردم در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌تواند ضمانت اجرایی تصمیمات را ایجاد و تقویت کند. ایجاد و تشویق به مشارکت اجتماعی آحاد مردم نه‌تنها به اجرای بهتر تصمیمات کمک می‌کند، بلکه همگرایی در جامعه را افزایش می‌دهد و مقاومت‌هایی را که ممکن است ازسوی برخی گروه‌های ذی‌نفع در اجرای طرح‌های مدیریت منابع آب ایجاد شود، کاهش می‌دهد.

در مسئله آب، حضور مردم ضروری است؛ البته، این موضوع به‌معنای نادیده‌گرفتن نقش ارکان دیگری مانند دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، قوه‌قضائیه و قوه مقننه در مدیریت منابع آب نیست. ما به ساختاری نیاز داریم که بتواند به‌عنوان یک مجموعه بی‌طرف، نیاز‌ها و انتظارات ذی‌نفعان مختلف را جمع‌آوری کرده و درراستای شناسایی و حل مسائل مرتبط با آب تلاش کند. 

در‌این‌زمینه، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند نقشی کلیدی ایفا کنند؛ به‌ویژه سازمان‌هایی که در ساختار، مالکیت و حاکمیت شرکتی خود، اصل بی‌طرفی را رعایت کرده‌اند. این سازمان‌ها می‌توانند در شناسایی شبکه مسائل آب و حل آنها کمک کنند، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دقیق‌تری به جامعه ارائه دهند و بازخورد‌های مردم را به مسئولان منتقل کنند تا تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ها اصلاح شوند. 

علاوه‌بر‌این، سازمان‌های مردم‌نهاد بستری مناسب برای نظارت مردمی بر عملکرد مسئولان فراهم می‌کنند. تقویت این جایگاه فقط با حضور فعال و مؤثر مردم امکان‌پذیر است. اگر جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور، به‌ویژه در حوزه آب، تقویت شود، می‌توانیم شاهد باشیم که این ساختار در مواقع بحرانی و شرایط اضطراری نیز به کمک کشور، ارکان حاکمیت و عموم مردم می‌آید و در تعریف اقدامات و برنامه‌های واکنش سریع به بحران‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کند. 

سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین بستر برای وارد‌کردن مهم‌ترین ذی‌نفعان آب، یعنی مردم، در ساختار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی هستند. مسائل آب بدون پشتیبانی مردمی قابل‌حل نیستند و نمی‌توان پشت در‌های بسته تصمیماتی در این حوزه گرفت، ابلاغ کرد و انتظار داشت که به‌درستی اجرا شوند. چنین‌رویکردی اگرچه ممکن است در برخی مسائل دیگر جواب داده باشد، در حوزه آب بعید به نظر می‌رسد که موفقیت‌آمیز باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->