۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟

  • کد خبر: ۳۲۲۱۰۹
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟
عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم.

عموم مردم همواره مهم‌ترین و برجسته‌ترین ذی‌نفعان آب بوده‌اند. این موضوع به ما یادآوری می‌کند که باید در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، مشارکت و همراهی عموم مردم را جلب کنیم. مشارکت‌دادن مردم در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌تواند ضمانت اجرایی تصمیمات را ایجاد و تقویت کند. ایجاد و تشویق به مشارکت اجتماعی آحاد مردم نه‌تنها به اجرای بهتر تصمیمات کمک می‌کند، بلکه همگرایی در جامعه را افزایش می‌دهد و مقاومت‌هایی را که ممکن است ازسوی برخی گروه‌های ذی‌نفع در اجرای طرح‌های مدیریت منابع آب ایجاد شود، کاهش می‌دهد.

در مسئله آب، حضور مردم ضروری است؛ البته، این موضوع به‌معنای نادیده‌گرفتن نقش ارکان دیگری مانند دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، قوه‌قضائیه و قوه مقننه در مدیریت منابع آب نیست. ما به ساختاری نیاز داریم که بتواند به‌عنوان یک مجموعه بی‌طرف، نیاز‌ها و انتظارات ذی‌نفعان مختلف را جمع‌آوری کرده و درراستای شناسایی و حل مسائل مرتبط با آب تلاش کند. 

در‌این‌زمینه، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند نقشی کلیدی ایفا کنند؛ به‌ویژه سازمان‌هایی که در ساختار، مالکیت و حاکمیت شرکتی خود، اصل بی‌طرفی را رعایت کرده‌اند. این سازمان‌ها می‌توانند در شناسایی شبکه مسائل آب و حل آنها کمک کنند، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دقیق‌تری به جامعه ارائه دهند و بازخورد‌های مردم را به مسئولان منتقل کنند تا تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ها اصلاح شوند. 

علاوه‌بر‌این، سازمان‌های مردم‌نهاد بستری مناسب برای نظارت مردمی بر عملکرد مسئولان فراهم می‌کنند. تقویت این جایگاه فقط با حضور فعال و مؤثر مردم امکان‌پذیر است. اگر جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور، به‌ویژه در حوزه آب، تقویت شود، می‌توانیم شاهد باشیم که این ساختار در مواقع بحرانی و شرایط اضطراری نیز به کمک کشور، ارکان حاکمیت و عموم مردم می‌آید و در تعریف اقدامات و برنامه‌های واکنش سریع به بحران‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کند. 

سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین بستر برای وارد‌کردن مهم‌ترین ذی‌نفعان آب، یعنی مردم، در ساختار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی هستند. مسائل آب بدون پشتیبانی مردمی قابل‌حل نیستند و نمی‌توان پشت در‌های بسته تصمیماتی در این حوزه گرفت، ابلاغ کرد و انتظار داشت که به‌درستی اجرا شوند. چنین‌رویکردی اگرچه ممکن است در برخی مسائل دیگر جواب داده باشد، در حوزه آب بعید به نظر می‌رسد که موفقیت‌آمیز باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->