گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است

  • کد خبر: ۳۲۲۶۶۷
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار با کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان در وین را به‌موقع خواند و گفت که همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: دیدار با کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه ایران به‌موقع بود.

وی افزود: همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارائه تضمین‌های معتبر درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.

غریب آبادی نیز ساعاتی پیش با انتشار پیامی در شبکه ایکس، ملاقات با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «صریح و سازنده» توصیف کرد. وی توضیح داد: در این دیدار همکاری بین ایران و آژانس، حل و فصل دو موضوع باقی مانده، امنیت تاسیسات هسته‌ای، و آخرین تحولات پیرامون موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون وزیر امور خارجه افزود: ایران و آژانس سابقه‌ای طولانی از همکاری دارند که آنها را قادر می‌سازد تا اندک اختلافات موجود را حل کنند، منوط به اینکه به فشار‌های سیاسی بیرونی به آژانس خاتمه داده شده و آژانس نیز رویکردی مستقل، فنی، بی طرفانه و حرفه‌ای اتخاذ نماید.

وی تاکید کرد: ایران ضمن حفاظت از امنیت و منافع ملی خود، به همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی‌اش متعهد است.

دیدار میان معاون وزیر امور خارجه ایران و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی برگزار شد که کشور‌های غربی، به‌ویژه ایالات متحده و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، در تلاش برای افزایش فشار‌های سیاسی و امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران هستند. در نشست آذرماه شورای حکام، این کشور‌ها قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که در آن، با نادیده گرفتن همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، از مدیرکل این نهاد خواسته شد تا گزارش جامع‌تری درباره برنامه هسته‌ای تهران ارائه کند.

هم‌زمان، نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه هسته‌ای ایران که به درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما برگزار شد، نشان می‌دهد که غرب به دنبال بهره‌برداری از گزارش‌های آژانس برای اعمال فشار‌های دیپلماتیک بیشتر علیه تهران است. این رویکرد در حالی دنبال می‌شود که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت نظارت آژانس قرار داشته و تاکنون هیچ‌گونه انحرافی از تعهدات پادمانی این کشور گزارش نشده است.

ایران در سال‌های اخیر، باوجود خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات خود، همچنان مسیر همکاری با آژانس را ادامه داده است. بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، بسیاری از ادعا‌های غرب را بی‌اعتبار کرد، اما سیاست فشار حداکثری و سوءاستفاده از ابزار‌های نظارتی آژانس برای اعمال فشار‌های سیاسی، همچنان ادامه دارد. در واکنش به این اقدامات، تهران گام‌هایی در راستای کاهش تعهدات برجامی خود برداشت که کاملاً در چارچوب حقوقی این توافق بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی در صورتی موفق خواهد بود که طرف‌های غربی رویکردی سازنده اتخاذ کنند و از فشار‌های یکجانبه دست بردارند. مذاکرات اخیر ایران با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌و‌گو‌های سه‌جانبه در پکن، نشانه‌ای از تمایل تهران به حل‌وفصل دیپلماتیک این موضوع است، به‌شرط آنکه تضمین‌های واقعی برای لغو تحریم‌ها ارائه شود. مقامات ایران تصریح کرده‌اند که هرگونه توافق پایدار باید شامل تعهدات متقابل و اجرای عملی لغو تحریم‌ها باشد تا از سوءاستفاده‌های آینده جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->