بازگشت رئیس مجلس و هیأت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت ویدئو| روایت صالحی از بی‌وفایی عجیب چینی‌ها در قرارداد هسته‌ای UCF دیده‌بان حقوق بشر: حمله آمریکا به بندر رأس عیسی یمن جنایت جنگی است
سرخط خبرها

گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است

  • کد خبر: ۳۲۲۶۶۷
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار با کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان در وین را به‌موقع خواند و گفت که همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: دیدار با کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه ایران به‌موقع بود.

وی افزود: همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارائه تضمین‌های معتبر درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.

غریب آبادی نیز ساعاتی پیش با انتشار پیامی در شبکه ایکس، ملاقات با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «صریح و سازنده» توصیف کرد. وی توضیح داد: در این دیدار همکاری بین ایران و آژانس، حل و فصل دو موضوع باقی مانده، امنیت تاسیسات هسته‌ای، و آخرین تحولات پیرامون موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون وزیر امور خارجه افزود: ایران و آژانس سابقه‌ای طولانی از همکاری دارند که آنها را قادر می‌سازد تا اندک اختلافات موجود را حل کنند، منوط به اینکه به فشار‌های سیاسی بیرونی به آژانس خاتمه داده شده و آژانس نیز رویکردی مستقل، فنی، بی طرفانه و حرفه‌ای اتخاذ نماید.

وی تاکید کرد: ایران ضمن حفاظت از امنیت و منافع ملی خود، به همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی‌اش متعهد است.

دیدار میان معاون وزیر امور خارجه ایران و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی برگزار شد که کشور‌های غربی، به‌ویژه ایالات متحده و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، در تلاش برای افزایش فشار‌های سیاسی و امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران هستند. در نشست آذرماه شورای حکام، این کشور‌ها قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که در آن، با نادیده گرفتن همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، از مدیرکل این نهاد خواسته شد تا گزارش جامع‌تری درباره برنامه هسته‌ای تهران ارائه کند.

هم‌زمان، نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه هسته‌ای ایران که به درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما برگزار شد، نشان می‌دهد که غرب به دنبال بهره‌برداری از گزارش‌های آژانس برای اعمال فشار‌های دیپلماتیک بیشتر علیه تهران است. این رویکرد در حالی دنبال می‌شود که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت نظارت آژانس قرار داشته و تاکنون هیچ‌گونه انحرافی از تعهدات پادمانی این کشور گزارش نشده است.

ایران در سال‌های اخیر، باوجود خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات خود، همچنان مسیر همکاری با آژانس را ادامه داده است. بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، بسیاری از ادعا‌های غرب را بی‌اعتبار کرد، اما سیاست فشار حداکثری و سوءاستفاده از ابزار‌های نظارتی آژانس برای اعمال فشار‌های سیاسی، همچنان ادامه دارد. در واکنش به این اقدامات، تهران گام‌هایی در راستای کاهش تعهدات برجامی خود برداشت که کاملاً در چارچوب حقوقی این توافق بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی در صورتی موفق خواهد بود که طرف‌های غربی رویکردی سازنده اتخاذ کنند و از فشار‌های یکجانبه دست بردارند. مذاکرات اخیر ایران با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌و‌گو‌های سه‌جانبه در پکن، نشانه‌ای از تمایل تهران به حل‌وفصل دیپلماتیک این موضوع است، به‌شرط آنکه تضمین‌های واقعی برای لغو تحریم‌ها ارائه شود. مقامات ایران تصریح کرده‌اند که هرگونه توافق پایدار باید شامل تعهدات متقابل و اجرای عملی لغو تحریم‌ها باشد تا از سوءاستفاده‌های آینده جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->