ارزش بازار فرابورس از ۳ هزار همت فراتر رفت ارائه تخفیف در خدمات نمایشگاهی به واحد‌های تولیدی مشهدی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نرخ دلار چند؟ پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ | نبود تقاضا هم ترمز بازار را نکشید شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم
سرخط خبرها

خرید و فروش خودرو در روز به یک مورد هم نمی‌رسد| مشتری در بازار خودرو نیست!

  • کد خبر: ۳۲۳۳۸
  • ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷
خرید و فروش خودرو در روز به یک مورد هم نمی‌رسد| مشتری در بازار خودرو نیست!
یک کارشناس خودرو با اشاره به افزایش قیمت خودرو در بازار، معتقد است: تنها راه مبارزه با افزایش قیمت، کاهش شدید هزینه‌های دولت، کاهش روند خلق پایه پولی و مدیریت نقدینگی در بانک‌هاست.

 به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های اخیر، رشد نرخ ارز عاملی شده تا رکود معاملات در بازار‌هایی همچون خودرو شدت پیدا کند؛ اگرچه بازار خودرو به دلیل نرخ‌های غیرمعمول و غیرمنطقی، ماه‌هاست با عدم تمایل خریداران مواجه است، ولی در هفته‌های گذشته رشد نرخ ارز موجب شده که دیگر مشتری تمایلی به خریداری خودرو نداشته باشد.

 

گزارش‌ها حاکی از آن است که نمایشگاه‌داران خودرو در حال حاضر از نبود مشتری در بازار گلایه دارند و معتقدند خرید و فروش تقریبا به نزدیک به صفر رسیده است؛ به طوری که معاملات روزانه به زور به یک مورد می‌رسد.

 

این در شرایطی است که بازار دلالی خودرو در فضای مجازی همچنان داغ است و هر کسی با توجه به شرایط و نرخ دلار، اقدام به تعیین قیمت‌ها برای انواع خودرو‌های داخلی می‌کند.

 

ارز با بازار چه می‌کند؟

 

فربد زاوه، کارشناس خودرو در این خصوص اظهار داشت: ابتدا اجازه بدید یک توضیحی در مورد نرخ ارز و تاثیر آن در قیمت کالا‌ها بدهم. نرخ ارز متاثر از تورم بخشی ارز و متناسب با رشد نقدینگی ناشی از هر عاملی مثل کسری بودجه یا تخلفات احتمالی شبکه بانکی و تقاضای تجاری و پس‌اندازی در بازار و عرضه تنظیم می‌شود.

 

وی افزود: نرخ ارز در حال حاضر در ایران، خود عامل تورم به شکل مستقیم نیست و متاثر از سیاست‌های پولی و بی‌انضباطی شدید دولت و بی‌برنامگی سازمان برنامه و برخی سیاست‌های اشتباه وزارت اقتصاد است که منجر به تورم و کاهش شدید ارزش ریال شده است.

 

این کارشناس بازار خودرو متذکر شد: نرخ ارز در شرایط امروز ایران حتی اگر با افزایش عرضه سرکوب شود، گرانی و تورم سایر کالا‌ها منفی یا صفر نمی‌شود و افزایش قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد؛ کما این‌که همین الان در بازار مواد غذایی مانند مرغ و تخم‌مرغ و مسکن که تقریبا ارتباطی به نرخ ارز ندارد و خودرو، شاهد افزایش قیمت هستیم.

 

زاوه تاکید کرد: درواقع دلیل اصلی گرانی، سیاست‌های اشتباه پولی و اقتصادی در کشور است و نیز تعلل در توسعه اوراق قرضه و تولید پول پرقدرت، ریشه گرانی ارز، مسکن و خودرو و همه کالاهاست.

 

او تصریح کرد: این انبساط شدید پولی که تقریبا در همه تاریخ ایران بی‌سابقه است، در کنار ماجراجویی در بازارها، وضعیت را به شدت بغرنج کرده است؛ به گونه‌ای که روند تورمی به مرز هشدار رسیده و کشور در استانه بحران‌های بسیار بزرگی قرار گرفته است.

 

راه مبارزه با افزایش قیمت‌ها چیست؟

 

این کارشناس بازار خودرو در ادامه گفت: انکار مشکل به‌خصوص در بازار خودرو و ارائه طرح‌های بی‌مفهومی مثل فرمول قیمت‌گذاری شورا رقابت و یا طرح تنظیم بازار در سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده مبنی بر الزام به معامله تا سقف ۱۰ درصد قیمت کارخانه که از ابتدا مشخص بود اجرایی نیست و تنها تلاشی برای فرار از پاسخگویی و پذیرش مسئولیت است، خود مشکلات را حادتر کرده است.

 

زاوه با بیان این‌که توهم کنترل تورم در مبادی تولیدی نیز اصولا شدنی نیست، افزود: البته عبور و فاصله شدید قدرت خرید با قیمت کالا‌ها سبب کاهش حجم بازار‌ها شده است و رکود کم و بیش به همه بازار ایران گسترش پیدا می‌کند، بازار خودرو هم کم و بیش مشکل شکست بازار یا عدم امکان خرید توسط مشتریان را تجربه می‌کند و وضعیت در نیمه دوم سال به مراتب بدتر و بغرنج‌تر خواهد شد.

 

وی متذکر شد:، ولی این رکود مانع از روند افزایشی قیمت نمی‌شود و تنها راه مبارزه با افزایش قیمت، کاهش شدید هزینه‌های دولت، کاهش روند خلق پایه پولی و مدیریت نقدینگی در بانک‌هاست.

 

این کارشناس خودرو تاکید کرد: اصرار عدم تغییر در سیاست‌های پولی و مالی و اقتصادی می‌تواند کشور را در تابستان و نهایتا در نیمه دوم سال با مشکلات بسیار عمیقی مواجه سازد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->