راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

انتقاد از نبود نظارت بر هزینه‌های بالای دندانپزشکی

  • کد خبر: ۳۲۴۰۶۳
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
انتقاد از نبود نظارت بر هزینه‌های بالای دندانپزشکی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از هزینه‌های بالای دندانپزشکی و وضعیت نامطلوب بهداشت دهان و دندان در کشور انتقاد کرد و به ارائه راهکار‌هایی برای برون‌رفت از وضعیت موجود پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، سید محمد جمالیان گفت: با توجه به مشکلات و چالش‌های حوزه دندانپزشکی در کشور به ویژه در زمینه هزینه‌های بالا و محدودیت‌های موجود، لازم است تا نگاهی جامع‌تر به این موضوع داشته باشیم؛ در حال حاضر مراکز جامع سلامت از نظر زیرساختی توانایی ارائه خدمات دندانپزشکی را دارند، اما متأسفانه به دلیل تخصیص نیافتن بودجه مناسب، این مراکز قادر به بهره‌برداری کامل از این امکانات نیستند در حالی که اگر این مراکز بتوانند به درستی فعال شوند و بودجه‌های بیشتری به فعالیت‌های پیشگیرانه اختصاص یابد، می‌توانند جلوی مشکلات دندانپزشکی، مانند پوسیدگی دندان، را در مراحل اولیه بگیرند و هزینه‌های درمانی را کاهش دهند.

وی، پیشگیری به جای درمان را راهکار اصلی کاهش هزینه‌های دندان پزشکی دانست و افزود: در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که تا پایان برنامه، نرخ پوسیدگی دندان را از ۲.۱ به ۱.۴ برسانیم و برای تحقق هدف برنامه هفتم، باید سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم؛ اگر دولت و وزارت بهداشت به جای صرف هزینه‌های زیاد برای درمان‌های پرهزینه، بیشتر روی پیشگیری سرمایه‌گذاری کنند، می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات دندانپزشکی جلوگیری کرد این موضوع نه تنها فشار‌های مالی مردم را کم می‌کند بلکه بار هزینه‌های سنگین درمان‌های دندانپزشکی در آینده را نیز کاهش می‌دهد و به همین دلیل، پیشنهاد می‌شود بودجه‌های بیشتری به برنامه‌های پیشگیری در مراکز جامعه سلامت اختصاص یابد.

جمالیان، یکی دیگر از مسائل دندانپزشکی به ویژه در بخش خصوصی را عدم وجود تعرفه‌های مشخص و نظارت بر قیمت‌ها دانست و افزود: متأسفانه بسیاری از خدمات دندانپزشکی تعرفه ندارد و از سویی مواد دندان پزشکی وارداتی و بسیار گران قیمت است و نوسانات ارزی، افزایش قیمت مواد و هزینه‌های درمان دندانپزشکی را در پی دارد و این وضعیت موجب می‌شود که بسیاری از مردم به دلیل عدم توانایی پرداخت هزینه‌های درمان به راحتی از درمان دندان‌هایشان صرف نظر کنند البته نقش درمانگاه‌های دولتی هم همرنگ است.

وی با انتقاد از اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام پزشکی هیچ گونه نظارتی بر روی میزان مبلغ دریافتی دندانپزشکان از مردم ندارند، تصریح کرد: در برخی مناطق کشور مانند اراک هزینه‌های دندانپزشکی حتی از پایتخت هم بیشتر است بنابراین نیاز است که نظارت‌ها بر این حوزه تشدید شود و کمک کنیم مردم حداقل در بحث درمان دندانپزشکی بتوانند خدمات خوبی را دریافت کنند.

جمالیان با اشاره به نقش دانشگاه‌ها و دانشکده‌های دندانپزشکی در کاهش هزینه‌های دندانپزشکی، گفت: یکی از راه‌حل‌های ممکن برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی و دسترسی بیشتر مردم به خدمات درمانی، استفاده از دانشکده‌های دندانپزشکی است، این مراکز آموزشی می‌توانند به عنوان مراکز درمانی ارزان‌تر برای مردم عمل کنند و با استفاده از سیستم ارجاع از مراکز جامعه سلامت، می‌توان بیماران را به این دانشکده‌ها ارجاع داد تا با هزینه‌های کمتر درمان شوند و زیرساخت‌های این مهم هم مهیا است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، فعال‌سازی مراکز جامع سلامت، تشدید نظارت‌ها بر تعرفه‌ها، استفاده از دانشکده‌های دندانپزشکی برای ارائه خدمات ارزان‌تر به بیماران و کاهش هزینه‌های درمانی، توسعه برنامه‌های پیشگیری و سرمایه‌گذاری بیشتر در برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان در مراکز بهداشتی کشور را از جمله پیشنهادات اجرایی برای بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان، برشمرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->