اول شدیم، تبریک! دو عامل پنهان در اختلال خواب و کاهش باروری زنان را بشناسید افراد پیش دیابتی شب‌ها این آجیل را بخورند تدوین بسته‌های آموزشی «از ایران دفاع می‌کنیم» برای همه مقاطع تحصیلی کشف ۶۳۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی و سنتی در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) اولین قطار روسیه به ایران وارد شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) دیابت از کودکی تا سالمندی را تحت تأثیر قرار می‌دهد مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی: هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی شناسایی نشده است با تغذیه درست از سکته مغزی جلوگیری کنید اعلام آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضائیه آیا آب تهران جیره‌بندی شده است؟ | وزیر نیرو: مجبوریم فشار آب را کم کنیم سهل‌انگاری رانندگان جاده‌ای در خراسان رضوی جان یک موتورسوار را گرفت | ۲۶ تصادف طی شبانه‌روز گذشته در جاده‌های استان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۴) | از شدت سرمای هوا کاسته می‌شود شینا انصاری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین فجایع زیست‌محیطی جهان باشد گلایه از تأخیر در پرداخت کارانه‌های کارکنان درمانی بیمارستان‌های مشهد زمان ‌ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تعیین شد + جزئیات گسترش فعالیت پشه آئدس با بارش‌های پاییزی | هشدار گسترش تب دنگی در برخی مناطق کشور ورود کودکان به مدارس از ۵سالگی اجباری خواهد شد؟ زندان، پایان نقشه سرقت متهمان اخراجی از محل کار سابق اجرای طرح کشوری پایش مدارس غیردولتی برای حل مشکلات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: امیدواریم بتوانیم کنکور را حذف کنیم دفاع پلیس فتا از حیثیت دختر نوجوان | بازی مجازی نوجوان، برایش گران تمام شد برای کاهش قند خون چه بخوریم؟ آیا کیک و کلوچه، تنقلاتی کم‌کالری هستند؟ زنان، آمار مصرف قلیان را دو برابر کردند | قلیان‌های طعم‌دار در صدر مصرف با کرونای گلودرد تیغی بیشتر آشنا شوید گازگرفتگی با مونوکسیدکربن را جدی بگیرید دستگیری سارق حرفه‌ای خودرو در خیابان گاز مشهد با خالکوبی عجیب! تصادف مرگبار محور کاشان به قم، ۳ فوتی برجای گذاشت (۱۶ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند

  • کد خبر: ۳۱۶۵۳۶
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴
جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جرم‌گیری دندان از پوسیدگی دندان و عفونت لثه جلوگیری می‌کند و تبلیغات غلط در فضای مجازی که مردم را از آسیب درپی جرم‌گیری می‌ترساند، کاملاً دروغ است. جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند و سالی یک بار قابل‌انجام است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمود تمیزی افزود: امروزه اثبات شده است که بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی سکته‌های مغزی با عفونت‌های دهان و دندان مرتبط است؛ اما تصور عامه این است که مشکلات دهان و دندان صرفا محدود به همان قسمت است. گا‌ها حتی بیمار تحت جراحی عروق قرار می‌گیرد، اما ۱۰ سال بعد دوباره با همان علائم مراجعه می‌کند؛ چرا، چون علت اصلی که عفونت دهان بوده همچنان پابرجاست. سلامت عمومی بدن، درد مفاصل، گرفتگی‌های عروقی، دید چشم و حتی ریزش مو می‌تواند از عفونت دهان و دندان سرچشمه گرفته باشد. 

استاد بازنشسته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ادامه گفت: در همه جای دنیا اصل بر پیشگیری است. بیمه‌های ما به طرز عجیبی با سرمایه‌گذاری در بخش پیشگیری مشکل دارند. متاسفانه بیمه‌های ما هنوز سرمایه‌گذاری در پیشگیری را هزینه تلقی می‌کنند. خاطرم هست در زمان تحصیلم در خارج از کشور مرتبا با تبلیغات مربوط به بیمه‌ها برای استفاده بیشتر مردم از خدمات آنها برای ترمیم دندان‌ها و جراحی‌های لثه رو‌به‌رو می‌شدم؛ به یکی از همکلاسی‌های مقیم آن‌جا گفتم عجب بیمه‌های خوبی دارید. این دوست جواب داد «نه! بیمه‌های ما خوب نیستند؛ بیمه‌های ما زرنگ هستند. آنها می‌دادند اگر امروز هزینه ترمیم یک دندان را پرداخت نکنند؛ مجبور خواهد شد عفونت دندانی و چه بسا رسیدن عفونت و التهاب به قلب و در نهایت هزینه‌های یک جراحی قلب را پرداخت کنند. بیمه‌های ما با هزینه کمتر در پیشگیری، سود بیشتر خود را ضمانت می‌کنند».

دکتر تمیزی با اشاره به اینکه عمده بیماری‌های مزمن علائم کمتری دارند و بیماری‌های لثه هم از این دست هستند و کم علامت هستند، گفت: ممکن است بیمار ۱۰ سال مبتلا به بیماری لثه باشد و متوجه نشود و عمدتا زمانی به ما مراجعه می‌کنند که خیلی دیر شده و در مواردی می‌بینیم دندان سالم لق شده و با کوچکترین حرکتی از ریشه جدا می‌شود؛ این زمان خیلی دیر است؛ لذا توصیه من این است که حتما چکاب‌های روتین دقیق را ۶ ماه یکبار و حتما سالی یکبار انجام دهید.

وی در پایان افزود: خدمات دولتی رایگان بایستی توسعه یابد و سرمایه‌گذاری بیمه‌ها با نگاه بازتری بر روی پیشگیری افزایش یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->