شهرآرانیوز؛ نقش تشکلهای مردمنهاد در سیاستگذاری و برنامهریزیهای کلان بخشهای مختلف کشور تاکنون بینظیر بوده است و شاهد بودیم هرجایی که امور به مردم و نهادهای مردمی واگذار شده است، موفقیتهای بسیاری را بهدست آوردهایم.
تشکلهای مردمی در تمام زمینه بهویژه در مواقع بحران نشان دادهاند که از ابتدا بهعنوان بازویی پرتوان در کنار حاکمیت ظاهر شدهاند و توانستهاند بسیاری از ضرورتها و نیازهای جامعه را مرتفع سازند.
حضور در عرصههای گوناگون تشکلهای مردمی از ابتدای انقلاب و در برهههای مختلف زمان سبب شده است اکنون با تجارب بسیار بالایی روبهرو شوند و هرکجا اموری به آنان واگذار شود، با سربلندی از آن میدان خارج خواهند شد.
اگر تشکلهای مردمی با آموزشهای علمی و عملی توانمند شوند، میتوانند بهترین اتاق فکر و بازوی اجرایی کشور و حاکمیت باشند.
تثبیت جایگاه قانونی این تشکلها، ساماندهی آنها برای مواقع بحران، اعطای امتیازات قانونی و مدنی به این افراد و برگزاری کلاسهای آموزشی برای آنها میتواند به ایجاد نیرویی جدید و توانمند در سطح مدیریت بحران بینجامد.
ماهیت جمهوری اسلامی ایران به ۲ رکن اسلامیبودن و جمهوریبودن است که قرآن و عترت و احکام برگرفته از این ۲ منبع نمود رکن اسلامیبودن نظام ماست. جمهوریبودن نظام نیز به حضور مردم در عرصههای مختلف بوده است، بهطوری که مردم بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در سرنوشت و اداره کشور در حوزههای گوناگون همواره نقش داشتهاند.
ابعاد حضور تشکلهای مردمی بسیار گسترده است، حضور در مواقع بحرانی از قبیل سیل، زلزله و برنامههای دینی و مذهبی از جمله همین دهه کرامت یا ولایتمداری و پیروی از مکتب امام و شهدا و پای انقلاب بودن و... بسیاری از عرصههای مختلف اجتماعی و بخشی از حضور پررنگ تشکلهای مردمنهاد است.
یکی از نقاطی که تشکلهای مردمی و جهادگران امروز توانمندی خود را بار دیگر به رخ کشیدند، حضور تأثیرگذارشان در بحران بیماری کرونا در کشور است.
از ابتدای شیوع این بیماری در کشور شاهد حضور جدی و مخلصانه و دلسوزانه آنان برای یاری رساندن به مردم و حاکمیت بودیم.
سازمانهای مردمنهاد اجتماعی، بسیج، جهادگران سلامت و دیگر نهادهای مدنی وارد میدان شدند و برای مقابله و پیشگیری از این بیماری شروعبهکار کردند.
نصب بنر، توزیع بستههای غذایی و اقلام بهداشتی بین نیازمندان، گندزدایی معابر و اماکن خصوصی و عمومی، تولید ماسک و لباس و انواع اقلام بهداشتی، غربالگری و ایجاد ایستگاههای سلامت تنها بخشی از اقدامات مردمی بود.
حضور جهادی و مخلصانه تشکلهای مردمی در بحرانهای این چند وقت نشان داد که تشکلهای مردمنهاد به بلوغ تشکیلاتی رسیدهاند و امروز میتوانیم با اطمینان بگوییم که کرونا با همه تلخیها و دستاوردهای منفیای که در جامعه بهجا گذاشت، نتایج مثبتی هم به همراه داشت که مهمترین آن تمرین عملی تشکلهای مردمی در جامعه برای اقدامی همهجانبه علیه بحران است و این مسئله باری که بر دوش مسئولان است را سنگینتر میکند.
این تجربه نشان داد که میتوانیم در تمام ابعاد اداره جامعه به رکنی اساسی که وجود تشکلهای مردمی در قالب جهادگران واقعی است، بیش از پیش تکیه کنیم و به آنان بها دهیم.