روایت یک اتفاق معمولی برای یک آدم معمولی عذرخواهی مدیر شبکه سلامت برای پخش صحنه ناهنجار مستند پرتره «داوج پارادیزو» به منظور بزرگداشت جواد علیزاده، کاریکاتوریست برجسته کشورمان، در مشهد اکران شد + فیلم آیا اختلافات کارگردان و تهیه کننده سریال ازازیل حل خواهد شد؟ رضا صادقی در بیمارستان بستری شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) «ورود آقایان ممنوع» شنبه به صحنه تئاتر می‌رود دانلود قسمت نوزدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اهدای عواید نمایشگاه نقاشی شاگردان تارا بهبهانی به کودکان محک معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: خدمت و خادمی به زائران کاری بین‌المللی است هنرمند گرافیست هنر انقلاب اسلامی: نیاز به بازتولید اندیشه شهید آوینی داریم آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش ششم) حکمت‌های هزارساله | نگاهی به کتاب «دانش و رامش: شاه بیت‌ها و شاهکار‌های شاهنامه» مینی سریال غرور و تعصب ساخته می شود فیلم‌برداری قسمت جدید فیلم انتقام‌جویان آغاز شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ حضور سرزده رئیس‌جمهور در وزارت فرهنگ و ارشاد + عکس آغاز فرایند داوری پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران انتشار «مثنوی معنوی» مولانا در قطع جیبی
سرخط خبرها

«مانوج کومار» بازیگر و کارگردان سینمای هند درگذشت

  • کد خبر: ۳۲۴۷۶۱
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
«مانوج کومار» بازیگر و کارگردان سینمای هند درگذشت
مانوج کومار بازیگر و کارگردان هندی در ۸۷ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مانوج کومار، بازیگر و فیلمساز هندی که با فیلم‌های ملی‌گرایانه پرشور مانند «اوپکار» و «شرق و غرب» شهرت داشت، دیروز جمعه در بمبئی درگذشت. وی که ۸۷ ساله بود به دلیل عوارض ناشی از سکته قلبی جان باخت.

کومار پس از نقش‌آفرینی‌های اولیه‌اش در فیلم‌های «عروسک شیشه‌ای» (۱۹۶۱)، «سرسبزی و مسیر»(۱۹۶۲) و «او که بود؟» (۱۹۶۴)، با بازی در نقش یک مبارز برای آزادی در فیلم «شاهد» (۱۹۶۵) به عنوان یک بازیگر جدی به شهرت رسید و پس از آن در سال ۱۹۶۷ با کارگردانی و بازی در فیلم «اوپکار» یا «نفع» به عنوان یک چهره مناسب برای نقش‌های میهن‌پرستانه تثبیت شد. این فیلم با الهام از شعار نخست وزیر هند مبنی بر «درود بر سرباز، سلام بر کشاورز» ساخته شده بود.

این بازیگر که برای تعهدش به مضامین میهن‌پرستانه لقب «کومار هند» را دریافت کرد، در دهه ۱۹۷۰ با کارگردانی فیلم‌هایی چون «شرق و غرب» در سال ۱۹۷۰، «شور» در سال ۱۹۷۲ و «نان ، لباس و خانه» در سال ۱۹۷۴، به بررسی هویت هندی و مسائل اجتماعی پرداخت. «کرانتی» یا «انقلاب» درامی درباره جنبش آزادی هند که سال ۱۹۸۱ ساخته شد با تکیه برهمین مضامین به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های هندی آن دهه بدل شد.

وی برای این تلاش‌های فرهنگی و اجتماعی سال ۱۹۹۲ با جایزه «پادمه شری» که چهارمین جایزه عالی غیرنظامی هند است، تجلیل و پس از آن در سال ۱۹۹۹ جایزه یک عمر دستاورد فیلم فیر به وی اهدا شد. وی سال ۲۰۱۵ جایزه داداصاحب فالکه، بالاترین افتخار سینمایی کشورش را دریافت کرد.

با درگذشت این چهره سینمای هند نارندرا مودی نخست وزیر هند نوشت: از درگذشت بازیگر و فیلمساز افسانه‌ای مانوج کومار جی عمیقا متأسفم. او نمادی از سینمای هند بود که غیرت میهن‌پرستانه‌ را در فیلم‌هایش منعکس کرد و موجب غرور ملی شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->