پرواز‌ها و سفر‌های هوایی به مشهد در روز میلاد امام رضا(ع) رکورد ۷ ساله را شکست (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۱ مصدوم بر اثر دو تصادف خودرویی در مشهد و گلبهار (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت خونین بر اثر اختلاف خانوادگی | پسر ۱۷ ساله برادرش را به قتل رساند موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند نماینده مجلس تأکید کرد: ضرورت مدیریت آب‌های سطحی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین زمین‌های کشاورزی افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۴ استان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند هشدار سازمان حج و زیارت در خصوص کلاهبرداری از زائران سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: ساختار امتحانات نهایی از کنکور ۱۴۰۶ به بعد تغییر نخواهد کرد دستمزد راهنمایان گردشگری در سال ۱۴۰۴ چه میزان است؟ اعلام جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت میانگین زمان رسیدن امدادگران خراسان‌رضوی به حادثه، کمتر از کشور است اسناد تاریخی پس از ۴۰ سال منع انتشار ندارند مظفری: به ازای هر مدرسه در خراسان رضوی بیش از ۱۷۲ دانش‌آموز وجود دارد ۱۸۶ هزار میلیارد ریال، مشارکت تاریخی خیرین خراسان رضوی در نهضت مدرسه‌سازی آماده باش ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی در پی وقوع زلزله‌های استان ۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۳۰ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد
سرخط خبرها

نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج

  • کد خبر: ۳۲۴۹۶۴
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۹
نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج
ازدواج یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است، اما در سال‌های اخیر، افزایش تجملات و هزینه‌های سرسام‌آور آن، به دغدغه‌ای جدی برای جوانان تبدیل شده است. یکی از عوامل مهمی که به این روند دامن می‌زند، دخالت خانواده‌ها در نحوه برگزاری مراسم ازدواج است.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از فرهنگ‌ها، خانواده‌ها در تصمیم‌گیری‌های مربوط به ازدواج فرزندان خود نقش کلیدی دارند.

در ایران، برخی والدین برای حفظ شأن و منزلت اجتماعی خود، اصرار دارند که مراسم ازدواج فرزندشان باشکوه و مجلل باشد. این موضوع در بعضی خانواده‌ها به یک رقابت تبدیل شده است؛ خانواده‌ها تلاش می‌کنند با برگزاری مراسم پرهزینه، جایگاه اجتماعی خود را به نمایش بگذارند.

برای مثال، در برخی مناطق، رسم بر این است که هزینه‌های گزافی برای مهریه، شیربها، جهیزیه و مراسم عقد و عروسی پرداخت شود. حتی در برخی شهرها، هزینه‌های مراسم نامزدی و عقد نیز به اندازه یک عروسی کامل است. این فشار‌ها باعث شده بسیاری از زوج‌های جوان زیر بار بدهی بروند و حتی از ترس این هزینه‌ها، ازدواج خود را به تعویق بیندازند.

آمار‌ها چه می‌گویند؟

مطالعات نشان داده که هزینه‌های بالای ازدواج می‌تواند با افزایش نرخ طلاق مرتبط باشد.

پژوهشی که توسط دو استاد اقتصاد، اندرو فرانسیس-تن و هوگو میالون، انجام شده و بیش از ۳۰۰۰ زوج آمریکایی را مورد بررسی قرار داده، نشان داده است که ازدواج‌هایی که هزینه مراسم آنها بیش از ۲۰ هزار دلار بوده، ۳.۵ برابر بیشتر در معرض طلاق قرار گرفته‌اند. در مقابل، زوج‌هایی که کمتر از ۱۰۰۰ دلار برای مراسم خود هزینه کرده‌اند، پیوند مستحکم‌تری داشته‌اند.

در ایران نیز بر اساس بررسی‌های میدانی، هزینه یک مراسم عروسی ساده در تهران، حداقل ۳۰۰ میلیون تومان است. این هزینه شامل تالار، آرایشگاه، لباس عروس، گل‌آرایی، فیلم‌برداری و دیگر موارد است.

 هزینه‌های سنگین عروسی برای حفظ جایگاه اجتماعی

در برخی شهر‌های ایران، رسم بر این است که مهریه‌های سنگین تعیین شود. در برخی موارد، خانواده عروس برای حفظ جایگاه اجتماعی خود، مهریه‌های بسیار بالایی را مطالبه می‌کنند که حتی گاهی داماد توان پرداخت آن را ندارد. همچنین، برخی خانواده‌ها اصرار دارند که عروسی در تالار‌های مجلل برگزار شود و از هزینه‌های اضافی مانند گروه موسیقی، آتش‌بازی، ورودی‌های گران‌قیمت و موارد دیگر چشم‌پوشی نمی‌کنند.

نمونه داخلی

در یکی از پرونده‌های دادگاه خانواده، زوجی به دلیل فشار‌های مالی ناشی از بدهی‌های مراسم ازدواج، در کمتر از یک سال پس از ازدواج از هم جدا شدند. داماد برای برگزاری مراسم، وام سنگینی دریافت کرده بود که توان بازپرداخت آن را نداشت و این موضوع به اختلافات خانوادگی و در نهایت، طلاق منجر شد.

نمونه خارجی

در کشور‌های حاشیه خلیج فارس، هزینه‌های ازدواج به‌شدت بالاست. برای مثال، در قطر، مراسم ازدواج معمولاً بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلار هزینه دارد، زیرا سنت‌ها اجازه برگزاری مراسم ساده را نمی‌دهند. این هزینه‌ها شامل پذیرایی‌های مجلل، جواهرات گران‌قیمت و هدایا برای خانواده عروس است.

در ترکمنستان، میزان شیربها بسته به شرایط دختر تعیین می‌شود. برای دختری که تحصیلات دانشگاهی دارد، در بخش دولتی کار می‌کند یا مهارت خاصی دارد، شیرب‌های بالاتری در نظر گرفته می‌شود. این رسم باعث شده برخی جوانان از ازدواج منصرف شوند یا به فکر مهاجرت بیفتند.

 تأثیرات اقتصادی و اجتماعی

افزایش هزینه‌های ازدواج نه‌تنها موجب فشار مالی بر زوج‌های جوان می‌شود، بلکه می‌تواند به تأخیر در ازدواج و حتی افزایش نرخ تجرد قطعی منجر شود. بسیاری از جوانان به دلیل نداشتن توان مالی، ازدواج را به تعویق می‌اندازند و این مساله می‌تواند پیامد‌های منفی اجتماعی و جمعیتی داشته باشد.

از طرفی، اصرار بر برگزاری مراسم‌های پرهزینه، می‌تواند موجب افزایش اختلافات زناشویی شود. زوج‌هایی که برای مراسم ازدواج خود وام‌های سنگین می‌گیرند، پس از شروع زندگی مشترک با مشکلات اقتصادی روبه‌رو می‌شوند و این امر، پایداری زندگی مشترک را به خطر می‌اندازد.

برای جلوگیری از این مشکلات، ضروری است فرهنگ‌سازی مناسبی در جامعه صورت گیرد تا ازدواج به سمت سادگی و معنویت حرکت کند، نه تجمل و رقابت.

راهکار‌هایی مانند برگزاری مراسم‌های ساده، کاهش مهریه‌های غیرمنطقی و حمایت از ازدواج‌های آسان می‌تواند به حل این بحران کمک کند. در نهایت، ازدواج باید بر پایه عشق و تفاهم بنا شود، نه هزینه‌های سنگین و چشم‌وهم‌چشمی‌های خانوادگی.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->