وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۲۵۲۴۵
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟
با وجود آنکه وزارت آموزش و پرورش از ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها خبر داد و شورای‌عالی آموزش و پرورش ضوابطی را دراین‌باره تدوین کرد اما همچنان شاهد جولان «معلم‌بلاگرها» در کلاس‌های درس هستیم و خبری از ممنوعیت فعالیت‌ها و نظارت بر این اقدامات خلاف نیست!

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، با گسترش شبکه‌های اجتماعی، شاهد افزایش فعالیت معلمان در پلت‌فرم‌هایی مانند اینستاگرام تحت عنوان «معلمان بلاگر» هستیم!

این معلمان با انتشار ویدیو‌ها و تصاویری از دانش‌آموزان در کلاس درس، گاه با اهداف آموزشی و گاه برای جذب مخاطب و درآمدزایی، مرز‌های حریم خصوصی کودکان را تحت تأثیر قرار داده‌اند اما، آیا این اقدامات با حقوق کودکان سازگار است؟

با وجود آنکه وزارت آموزش و پرورش، سال گذشته از ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگر‌ها خبر داد حتی شورای‌عالی آموزش و پرورش ضوابطی را دراین‌باره تدوین کرد تا فعالیت معلمان در فضای مجازی را ساماندهی کند، اما همچنان شاهد تکرار این موضوع در فضای مجازی هستیم و خبری از ممنوعیت فعالیت‌ها و نظارت صحیح از سوی آموزش و پرورش برای کنترل آن مشاهده نمی‌شود!

مانع فعالیت معلم‌بلاگر‌ها می‌شویم

رضوان حکیم‌زاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به سیاست‌های این وزارتخانه در زمینه حفظ حقوق کودکان گفت: کودکان نباید به هیچ عنوان ابزار درآمدزایی یا جذب مخاطب در فضای مجازی قرار بگیرند حتی اگر فعالیتی با اهداف آموزشی انجام شود، در صورتی که موافقت خانواده‌ها را نداشته باشد یا جنبه تبلیغاتی و تجاری پیدا کند، غیرقابل قبول است.

وی تأکید کرد: بر اساس قوانین داخلی و پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، انتشار تصاویر کودکان بدون رضایت آگاهانه والدین و خود کودک (در سنین بالاتر) نقض حریم شخصی محسوب می‌شود، خانواده‌ها و معلمان باید به این موضوع حساس باشند.

در بسیاری از کشورها، استفاده از تصاویر کودکان در فضای مجازی تحت قوانین دقیقی قرار دارد:

در اتحادیه اروپا، مقررات عمومی حفاظت از داده‌ها (GDPR) انتشار تصاویر کودکان را بدون رضایت صریح والدین ممنوع کرده است و تخلف از آن جریمه‌های سنگینی دارد.

در آمریکا، قانون COPPA (مربوط به حریم خصوصی کودکان در فضای آن‌لاین) انتشار محتوای مربوط به کودکان زیر ۱۳ سال را بدون اجازه والدین غیرقانونی می‌داند.

در ژاپن و کره جنوبی نیز مدارس موظفند قبل از ثبت یا انتشار هرگونه تصویر دانش‌آموزان، رضایت کتبی خانواده‌ها را دریافت کنند.

آیا معلمان بلاگر مرتکب نقض حقوق کودکان می‌شوند؟

کارشناسان معتقدند حتی اگر معلمان با نیت آموزشی اقدام به انتشار تصاویر دانش‌آموزان کنند، این کار در صورت عدم رضایت خانواده‌ها می‌تواند تبعات منفی داشته باشد.

سید محسن حسینی‌پویا؛ وکیل پایه یک دادگستری دراین‌باره می‌گوید: حق انسان نسبت به تصویر خود از جمله حقوق مربوط به شخصیت و حریم خصوصی انسان است و قاعدتاً لازمه تصمیم‌گیری راجع به تصویربرداری از انسان و انتشار آن، اخذ مجوز و رضایت آن شخص است، علاوه بر آن عکس یا فیلم منتشرشده باید به حرمت، حیثیت و شخصیت انسانی لطمه‌ای وارد نکند.

لزوم تدوین دستورالعمل شفاف برای معلمان

با توجه به نبود قوانین صریح در ایران درباره فعالیت معلمان در فضای مجازی، به‌نظر می‌رسد وزارت آموزش و پرورش باید دستورالعمل مشخصی برای تعیین حدود انتشار محتوای مرتبط با دانش‌آموزان تدوین کند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش معتقد است: امروز بحث مهمی که مطرح می‌شود این است که حتی پدر و مادر‌ها هم حق ندارند بدون اجازه کودکانشان، عکس‌های آنان را در فضای مجازی منتشر کنند، ممکن است کودک در آینده نخواهد تصاویر خاصی از دوران کودکی‌اش در دسترس عموم باشد، این حق اوست و خانواده‌ها باید به این حق احترام بگزارند.

وی با بیان شرایط فعالیت‌های مربوط به کودکان در فضای مجازی گفت: به‌نظر من، هر فعالیتی در این فضا باید دو اصل اساسی را رعایت کند؛ اولاً با موافقت آگاهانه والدین همراه باشد، زیرا کودکان خود به‌تنهایی نمی‌توانند در این زمینه تصمیم‌گیری کنند. ثانیاً، هیچ‌گونه جنبه درآمدزایی نداشته باشد، حتی اگر فعالیتی از نظر تربیتی مشکلی نداشته باشد، اما خانواده‌ها با آن موافق نباشند، مجاز نخواهد بود.

حکیم‌زاده در پایان با اشاره به تولید محتوا با استفاده از کودکان گفت: هرچه بیشتر از استفاده از کودکان در تولید محتوا خودداری کنیم، رفتاری اخلاقی‌تر و مسئولانه‌تر داشته‌ایم. کودکان باید در محیطی امن و به‌دور از هرگونه بهره‌برداری نادرست رشد کنند.

در حالی که بلاگری معلمان می‌تواند ابزاری برای آموزش و تعامل باشد، عدم رعایت حریم کودکان ممکن است آن را به یک چالش جدی تبدیل کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->