به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که گلودرد معمولا بیضرر است، در حال حاضر، سرطانشناسی زنگ خطر را به صدا در آورد؛ اگر گلودرد شما برای مدت طولانی باقی بماند، نشانهای از بیماری بسیار جدیتر است.
جیری کوبز، از مرکز پروتوندرمانی، هشدار داد که گلودرد طولانیمدت میتواند نشانه اولیه سرطان لوزه، نوعی سرطان گلو باشد. اگر گلودرد بهبود نیابد، پزشک میتواند شما را معاینه کرده و در صورت لزوم برای آزمایشهای بیشتر ارجاع دهد.
وی افزود: اگرچه سرطان لوزه نادر است، اما تشخیص زودهنگام آن میتواند تفاوت زیادی در روند درمان ایجاد کند.
سرطان گلو، بهویژه حنجره، تحت تاثیر طیف وسیعی از عوامل خطر قرار میگیرد که بسیاری از آنها با انتخاب سبک زندگی و قرار گرفتن در معرض محیطی مرتبط هستند. استعمال دخانیات، یکی از مهمترین عوامل است؛ این خطر زمانی که سیگار کشیدن با مصرف بیش از حد الکل ترکیب شود، بهطور چشمگیری افزایش مییابد. رژیم غذایی نقش مهمی در این بیماری ایفا میکند، زیرا غذاهای سرشار از گوشتهای فرآوری شده و چربی خطر را افزایش میدهند. عواملی مانند سبک زندگی، سن و جنسیت نیز در این مورد نقش دارند.
محققان دریافتند که افراد بالای ۴۰ سال با خطر بیشتری روبهرو هستند و مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به این نوع سرطان قرار دارند.
نتایج این تحقیق نشان داد برخی مشاغل نیز به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند آزبست یا غبار اسیدی که با فرآیندهای صنعتی مرتبط است، این خطر را افزایش میدهد. داشتن سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطانهای سر و گردن، به ویژه در میان بستگان درجه یک، خطر ابتلا را افزایش میدهد. سیستم ایمنی ضعیف، ناشی از شرایطی مانند اچای وی، بیماریهای خودایمنی مانند لوپوس یا استفاده از داروهای پیوند عضو نیز در افزایش خطر ابتلا به سرطان حنجره نقش دارند.
افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده و دیسپلازی حنجره (یک بیماری پیش سرطانی) در معرض خطر بیشتری هستند. عفونتهایی مانند اچ پی وی نیز با سرطانهای سر و گردن مرتبط است، اگرچه ارتباط آن با سرطان حنجره هنوز در حال بررسی است.
صدای خشن که بیش از سه هفته طول بکشد یکی از شایعترین علائم سرطان حنجره است. علائم دیگر شامل سرفه مداوم، مشکل در بلع، درد گوش، توده در گلو، گلودرد مداوم و کاهش وزن بدون دلیل میشود.
محققان هشدار دادند، اگر هر یک از این علائم ادامه پیدا کرد، باید به پزشک مراجعه کنید.
منبع: ایسنا