به گزارش شهرآرانیوز، جشنهای پرشکوه و معنوی «زیر سایه خورشید» که اینک بهعنوان عظیمترین نهضت فرهنگی و معنوی مردمی در پهنه ایران اسلامی شناخته میشود هفده بهار است که با پرچم متبرک رضوی، دلهای مشتاق و عاشق را از دورترین نقاط این سرزمین، به خورشید تابناک هشتم، حضرت علیبنموسیالرضا (ع) پیوند میزند؛ آیینی سرشار از شور زیارت از راه دور و جلوهگاه ارادت اقشار گوناگون ملت به امام مهر و مهربانی.
امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) و در حرم امام رضا (ع) در آستانه طلوع هجدهمین سال این حرکت قدسی، آیین شکرانه «زیر سایه خورشید» با حضور پرشور خدام بارگاه رضوی، مبلغان، مداحان، پیشکسوتان کاروانهای سالهای گذشته و جمعی از میزبانان برگزیده از بیش از ۳۰۰ شهرستان سراسر کشور برگزار شد؛ آیینی که پیامآور حضور خالصانۀ بیش از ۴۰ هزار جوان مؤمن، دغدغهمند و خدمتگزار فرهنگ رضوی در پهنه ایران اسلامی است.
آیتالله حیدری، عضو مجلس خبرگان رهبری، در این مراسم اظهار کرد: از درگاه الهی شاکرم که توفیق زیارت و حضور در جمع خادمان کاروان زیر سایه خورشید را پیدا کردم.
وی در ادامه ضمن اشاره به خاطرات و برکات کاروانهای زیر سایه خورشید، بهویژه در خارج از کشور گفت: در دهه ۱۳۹۰، سه سفر به کشورهای عراق، لبنان و سوریه داشتم و از نزدیک شاهد آثار و برکات پرچم مقدس رضوی در این کشورها بودم. حضور این پرچم در خارج از ایران، نهتنها نماد حرم امام رضا (ع)، بلکه نماد اهلبیت، تشیع و محور هدایتگری انسانهاست.
آیتالله حیدری افزود: در شهرهای مختلف عراق، سوریه و لبنان، استقبال گستردهای از پرچم رضوی صورت گرفت. این پرچم به نماد وحدت اسلامی تبدیل شده است؛ چنانکه اهل سنت نیز با علاقه فراوان از آن استقبال کردند. در بصره، زبیر، بغداد و حتی موصل، اهل سنت صف کشیده بودند تا پرچم را تبرک کنند.
وی با اشاره به یکی از خاطرات خود گفت: در زمان حضور کاروان در موصل، که بخشی از آن هنوز درگیر جنگ با داعش بود، پرچم رضوی بر فراز مسجد معروف ابوبکر بغدادی نصب شد. این اقدام بازتاب گستردهای در عراق داشت و هزاران نفر با شنیدن نام امام رضا (ع) برای دیدار کاروان به خیابانها آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: پرچم رضوی، نماد مشترک ادیان الهی نیز هست. در همایش بینالمللی امام رضا (ع) در بیروت، صدها نفر از علمای مسیحی و پیروان دیگر ادیان حضور داشتند و با شور و شوق از شخصیت و سیره امام رضا (ع) سخن گفتند.
آیتالله حیدری به یکی از کرامات پرچم رضوی اشاره کرد و گفت: در لبنان، یکی از همراهان ما که از نیروهای حفاظت حزبالله بود، ما را به خانهای برد که دختری مبتلا به سرطان و در حالت اغما در آنجا حضور داشت. پس از قرائت صلوات خاصه امام رضا (ع) و تبرک پرچم، روز بعد آن دختر بهطور معجزهآسا شفا یافت و فعالیت عادی خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: ارتباط این پرچم با محور مقاومت نیز حائز اهمیت فراوان است. در دیداری که با سید حسن نصرالله داشتم و پیام تولیت وقت آستان قدس، شهید آیتالله رئیسی، را منتقل کردم، ایشان با اشتیاق فراوان از این حضور استقبال کردند و گفتند که به دلیل مشغلههای فراوان برای آزادسازی فوعه و کفریا از برنامههای دهه کرامت بیخبر بودهاند.
آیتالله حیدری با اشاره به حضور خود در مراسم تشییع پیکر شهید بزرگوار، افزود: سخنانی از شهید نصرالله درباره جایگاه شهیدان و عشق به اهلبیت (ع) شنیدم که حاکی از عمق ایمان و باور این مجاهدان راه حق بود.
هاشم خشنودی، یکی از خدام مشارکتکننده در کاروان فرهنگی «زیر سایه خورشید»، در سخنانی بااحساس از تجربه خود در این حرکت معنوی سخن گفت و اظهار داشت: حدود یک سال پیش در این کاروانها ثبتنام کردم و با عنایت حضرت رضا (ع)، در این مجموعه پذیرفته شدم.
وی ادامه داد: این ده تا دوازده روزی که در این برنامه بودم، از عمر من حساب نمیشود. من در این مدت حضور حضرت رضا (ع) را با تمام وجود حس میکردم. نه از نظر فیزیکی، اما از نظر قلبی کاملاً حضور ایشان را در کنارمان احساس میکردم. واقعاً نمیتوانم با کلمات این حس را بیان کنم
خشنودی با اشاره به این سفر معنوی خود به شیراز آن را بسیار پربرکت توصیف کرد و گفت: در این مدت نه تنها بر زائران، بلکه بر منِ خادم هم اثرات عمیقی گذاشت. تغییرات زیادی در درون من ایجاد شد. حالا اینکه بر زائران چه اثری داشته، موضوعیست که خود آنها باید بگویند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت خدمت به زائران امام رضا (ع) گفت: بدا به حال کسی که اگر با وجود تمکن در هر زمینهای، نتواند قدمی برای زائران ایشان بردارد حضرت رضا (ع) به ما نیازی ندارند، ما محتاج ذرهای از عنایت ایشان هستیم.
او همچنین به فرمایشاتی از آیتالله بهجت اشاره کرد که «همه وجودمان و خانههایمان باید وقف حضرت رضا (ع) باشد» و افزود: از زمانی که تولیت جدید آستان قدس رضوی آمدهاند، برنامهریزیها طوری شده که بسیاری از غذاهایی که مصرف میکنیم سهمیه ما نیست، بلکه برای زائران آماده شده است.
خشنودی با تأکید بر لزوم تکریم زائران تصریح کرد: اگر همه خدام حرم، از لحظه ورود زائر تا رسیدنش به ضریح، در خدمت او باشند، باز هم کم است.
وی گفت: اگر از نظر معنوی نمیتوانیم کاری کنیم، دستکم میتوانیم حضور فیزیکی داشته باشیم و روزی یکبار در خدمت زائران باشیم.