اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اعلام شد + جزئیات حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق کشور کشف شد خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی پایتخت زمان واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری بگیران مشخص شد چگونه اوقات فراغت خوبی برای کودکان بسازیم؟ کشف مقادیری شربت موادمخدر از ۲ مسافر قطار تهران - نیشابور (۲۱ تیر ۱۴۰۴) علت اصلی شکاف و تَرک روی زبان چیست؟ حجت‌الاسلام علی طائب درگذشت + زندگینامه و سوابق حق اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از گزش پشه‌ها در تابستان معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خبر داد: تعلیق از خدمت ۲۲ کارمند دولت در استان به جرم ارتشا و اختلاس کمبود چه ویتامینی باعث خارش سر می‌شود؟ نام روز‌های هفته تأمین اجتماعی اعلام شد شرور فضای مجازی در تهران دستگیر شد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) بازگشت محصولات آرایشی قاچاق به بازار با بسته بندی جدید ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور سارقان ۷۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شد سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت

  • کد خبر: ۳۲۶۰۷۰
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸
پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود پاییز ۱۴۰۴ به علت تقویت مونسون، دیرتر آغاز شود و به علت تداوم لانینای ضعیف با گرایش به شرایط خنثی، انتظار می‌رود بارش‌های کمتر از نرمال در ایران و سایر نقاط خاورمیانه رخ دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، احد وظیفه افزود: دمای حوزه مرکزی اقیانوس آرام در شرایط ۰.۵+ و ۰.۵- درجه (نیم درجه زیر نرم و یک درجه بالای نرم) در شرایط نرمال تعریف می‌شود. زمانی که از ۰.۵- درجه عبور می‌کند، شرایط لانینا رخ می‌دهد این در حالیست که میانگین دمای سه ماه گذشته حوزه مرکزی اقیانوس آرام ۰.۶- بوده است.

وی تاکید کرد: دورپیوند‌ها در اقلیم دنیا موثر هستند که مهم‌ترین آن «ِانسوـ یا نوسان جنوبگان است. انسو سه فاز مثبت، منفی و بینابینی دارد. بررسی آماری طولانی‌مدت نشان می‌دهد بارش‌ها در ایران در شرایط لانینا و حتی خنثی گرایش به کم بارشی و خشکسالی دارد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه دو عامل را برای پیش‌بینی بارش طی اواخر پاییز و زمستان سال جاری باید لحاظ کنیم، اظهارکرد: یکی از این عوامل وضعیت ال‌نینو و لانیناست. تا اکتبر و دسامبر (آذر تا دی‌ماه) به‌تدریج اثر ال‌نینو و لانینا مشخص می‌شود. احتمال حاکمیت ال‌نینو ضعیف است و ۸۰ درصد شرایط خنثی و لانینای ضعیف پیش‌بینی می‌شود. در این صورت بر اساس تجربه‌های قبلی به احتمال زیاد بارندگی انتهای پاییز زیر نرمال خواهد بود.

فعالیت مونسون چه تاثیری بر آسیا می‌گذارد؟

وی با بیان اینکه فعالیت مونسون شاخص موثر دیگری است که بر شروع پاییز اثرگذار است، توضیح داد: جریاناتی که رطوبت را انتقال می‌دهند از شرق آفریقا به سمت شبه قاره هند حرکت می‌کنند. با نفوذ روی اقیانوس هند و جنوبی‌ترین نقطه آسیا تابش انرژی خورشیدی شدت پیدا می‌کند و به علت گرمای هوا در انتهای اردیبهشت و اوایل خرداد در هندوستان، بنگلادش و میانمار تلفات انسانی افزایش پیدا می‌کند.

وظیفه اضافه کرد: گرمای بسیار زیاد باعث شکل‌گیری جریانات جنوبی در آن مناطق می‌شود. در این شرایط هوای اطراف در سطوح زیرین به سمت شبه قاره هند جریان پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین جریان‌هایی که بر اثر این فرایند شکل می‌گیرد «جت سومالی» است چراکه جریان باد سریع از سواحل شرق آفریقا به سمت شبه قاره هند تشکیل می‌شود و هر روز رطوبت را به مقدار بسیار زیاد منتقل می‌کند بنابراین سواحل غربی هند با باران‌های بسیار زیاد و هر روزه مواجه می‌شوند که گاهی برخی مناطق آن مانند چراپونچی هند بیش از ۱۰ هزار میلیمتر در سال بارندگی دارند این در حالیست که میانگین بارش سالانه در استان یزد ۸۴ میلیمتر است.

وی افزود: تشدید مونسون هند، «پرفشار یا واچرخند جنب حاره‌ای» - که در تابستان روی ایران مستقر می‌شود - را به عرض‌های بالاتر می‌راند تا بخش‌های جنوبی و مرکزی دریای خزر را پوشش می‌دهد و کل خاورمیانه به‌ویژه حوزه خلیج فارس و مناطق شمالی‌تر را در بر می‌گیرد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: جریان‌های شرقی ناشی از مونسون بر عرض‌های جنوبی‌تر خلیج فارس مانند عمان، یمن و مناطق جنوب شرقی عربستان سعودی مثل طائف حاکم می‌شود و بارش خوبی می‌گیرند، به‌گونه‌ای که بر عکس ایران، عمده بارش خود را تابستان دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: امسال انتظار می‌رود در شرایط لانینا، مونسون هند قوی‌ترعمل کند و بارش‌های بیشتری را موجب شود. در چنین شرایطی واچرخند جنب حاره‌ای را روی ایران به عرض‌های بالاتر می‌راند و تا مرکز خزر را در بر می‌گیرد.

وظیفه در پایان گفت: در پاییز به‌تدریج پرفشار جنب حاره‌ای فروکش می‌کند، چون در تابستان قوی‌تر عمل می‌کند، دیرتر از بین می‌رود، در نتیجه پاییز دیرتر آغاز می‌شود بنابراین احتمال می‌رود به علت تقویت مونسون، پاییز سال جاری دیرتر آغاز شود و به دلیل احتمال قوی‌تر برای تداوم لانینای ضعیف با گرایش به شرایط خنثی انتطار می‌رود بارش‌های کمتر از نرمال در ایران و سایر نقاط خاورمیانه رخ دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->