ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

  • کد خبر: ۳۲۶۲۸۷
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام
معاون میراث‌ فرهنگی استان ایلام درباره معادن تازه کشف شدۀ هخامنشی‌ها توضیحات تازه‌تر داد و گفت: این معادن چندان هم ناشناخته نبودند، حتی افراد محلی از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز استفاده می‌کردند، چون تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود که این معادن به دوره هخامنشی و کاخ آپادانا در شوش مربوط باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رائد ناصری‌فر درباره شناسایی سه معدن سنگ در منطقه آبدانان که احتمال می‌رود سنگ‌های به‌کار رفته در کاخ داریوش بزرگ هخامنشی، آپادانا در شوش از آن‌ها استخراج شده باشند، گفت: در منطقه آبدانان، سه معدن وجود دارد که احتمال می‌رود سنگ‌های کاخ آپادانا در شوش از این معادن تأمین شده‌اند. پیش‌تر نیز مطالعاتی روی این معادن انجام شده بود و کارشناسان ما به همراه افراد بومی منطقه، این معادن را مورد بررسی قرار داده‌ بودند. اخیراً، فردی به نام «محمد حیدری»، که معلم و کوهنورد است، این موضوع را مورد بررسی قرار داد و ادعا کرد که سنگ‌های کاخ آپادانا از این منطقه استخراج شده‌اند. همچنین، آقای احمدزاده شوهانی، کارمند پایگاه شوش و باستان‌شناس، مقاله‌ای در این زمینه نوشته و تحقیقاتی انجام دادند. ایشان ادعا دارند که این سنگ‌ها از سه معدن مذکور استخراج و به کاخ شوش و آپادانا منتقل شده‌اند.

ناصری‌فر افزود: در منابع قدیمی نیز به شهرهایی مانند «ابیرادوش» اشاره شده است که مربوط به این دوره هستند. البته، این‌ها فعلاً در حد یک فرضیه است؛ فرضیه‌ای که به حداقل یک ماه کاوش علمی در منطقه نیاز دارد تا اثبات شود که این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند و از اینجا به شوش منتقل شده‌اند.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

نگاره از بار عام پادشاه هخامنشی در کاخ آپادانا که گمان می رود از سنگ های همین معدن ساخته شده باشد

او ادامه داد: بر این اساس، به همراه رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و کارشناسان حوزه باستان‌شناسی به منطقه رفتیم. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند. برای ما به‌عنوان متولیان میراث فرهنگی، موضوع تا حدی اثبات شده، اما در باستان‌شناسی چیزی صد درصد نیست تا زمانی که کاوش‌های علمی انجام شود، زیرا فاصله محل معدن تا شوش حدود ۱۵۰ کیلومتر است.

معاون میراث فرهنگی استان ایلام با بیان اینکه در حال حاضر، این فرضیه در این سطح قابل‌قبول است، اما نیاز به بررسی بیشتر دارد، اظهار کرد: این معادن چندان گم‌ و ناشناخته نبودند؛ دقیقاً پشت پاسگاه آبدانان قرار دارند. افراد محلی بی‌آنکه بدانند از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز نیز استفاده می‌کردند. اما اینکه این معادن به دوره هخامنشی مربوط باشند یا سنگ‌های کاخ آپادانا از آنها استخراج شده باشند، تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود.

ناصری‌فر در پاسخ به این سوال که در حال حاضر، آیا یگان حفاظت یا تیمی برای مراقبت از این معادن مستقر شده است، گفت: شهرستان آبدانان نمایندگی حفاظت و میراث فرهنگی دارد و وظیفه ذاتی آن‌ها مراقبت از همه آثار است. این کوه‌ها مکان‌هایی نیستند که سرقتی از آن‌ها رخ دهد، چون فقط معادن سنگ هستند.

 محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد که در دامنه زاگرس و منطقه آبدانان ایلام، سه معدن شناسایی شده که احتمال می‌رود همان معادن گمشده‌ دوران هخامنشی باشند.

او گفته است: در حال انجام آزمایش‌هایی هستیم تا مشخص شود سنگ‌ها با نمونه‌های کاخ شوش یکسان‌اند یا نه.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

بخشی از پلکان ورودی به کاخ آپادانا تخت جمشید که گمان می رود از همین معادن نویافته استراخ و ساخته شده باشد

لقمان احمدزاده، باستان‌شناس پروژه، نیز درباره این کشف گفته است: ماجرا از ویدیویی در اینستاگرام شروع شد. محمد حیدری، معلم محلی، به‌طور اتفاقی این معادن را معرفی کرد و ما متوجه شباهتشان با معادن هخامنشی شدیم.

این باستان‌شناس تأکید کرد: احتمال می‌دهیم این معادن همان «ابیرادوش» باشند که در کتیبه کاخ آپادانا آمده است. اگر این فرضیه تایید شود، معادن آبدانان می‌توانند به ثبت جهانی برسند و نقشی مهم در بازسازی تاریخ معماری و مهندسی هخامنشی ایفا کنند.  

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->