زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!

  • کد خبر: ۳۲۵۹۰۵
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۶
یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!
اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد.
مهدی محمدی
نویسنده مهدی محمدی

اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد. به نظر ما این مسئولان بودند که چند تا اشتباه بزرگ کردند که باعث آسیب به آثار باستانی و قدیمی کشورمان شد:

اشتباه اول: ازآنجا که مردم روی وسایل شخصی خودشان بیشتر ازآثار ملی کشور حساسیت دارند نباید به مردم گفته می‌شد مواظب آثار باستانی باشید بلکه باید گفته می‌شد که «نوشتن یادگاری روی سطوح باستانی موجب آسیب خوردن به ماژیک یا خودکار یا خراب شدن کلیدی که با آن یادگاری حک می‌کنید خواهد شد، لطفا مواظب وسایل خودتان باشید.» مطمئنا این‌طوری کمتر روی آثار باستانی یادگاری می‌نوشتند.

اشتباه دوم: چون مردم بیشتر به نوشتن یادگاری روی آثار قدیمی علاقه زیادی دارند، باید تمام آثار باستانی کشور را تازه تأسیس نشان می‌دادند. مثلا تابلویی کنار آثار باستانی نصب می‌شد که سال تأسیس آنها را همین امسال نشان می‌داد. به عنوان نمونه کنار تخت جمشید که متعلق به پنج قرن قبل از میلاد است تابلویی نصب شود که رویش نوشته باشد: تخت جمشید، تأسیس فروردین ۱۴۰۴، پیش پای شما!

اشتباه سوم: وزارت آموزش‌و‌پرورش نباید به دانش‌آموزان هم خواندن یاد می‌داد، هم نوشتن. باید به آنها فقط خواندن یاد می‌داد تا نوشتن یاد نگیرند که بعدا روی در و دیوار آثار باستانی اسم بسیار زیبای خودشان را حک کنند.

شاید بگویید نمی‌شود که خواندن یاد داد، اما نوشتن نه. پس می‌شود همان‌طور که دانشجویان پزشکی در سال آخر تحصیلشان سوگند بقراط یاد می‌کنند که از دانش خود در راه نادرست استفاده نکنند، دانش‌آموزان هم در سال اول تحصیلشان، پس از جشن الفبا سوگند بخورند که با سواد خود در نوشتن، یادگاری ننویسند.

اشتباه چهارم: همان‌طور که روی برگه‌های آزمون سراسری نوشته می‌شود داخل این کادر چیزی ننویسید باید روی تمام آثار باستانی کشور هم کارکنان دولت با خطی که به هیچ نحوی نشود آن را از روی آثار باستانی کشور پاک کرد می‌نوشتند: «نوشتن یادگاری روی این اثر باستانی ممنوع است» یا «هر کس اینجا یادگاری بنویسد خیلی نقطه‌چین است». بهتر است این نوشته‌ها با اندازه بزرگ روی آثار باستانی کشور با تیشه و چکش و با عمق زیاد کنده‌کاری شود تا هم از ده فرسخی راحت دیده شود و هم به راحتی قابل پاک شدن نباشد.

اشتباه پنجم: متأسفانه نوشتن یادگاری روی آثار تاریخی و به طور کلی وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته مشمول مجازات سبک یعنی حبس از یک تا ۱۰ سال است. در صورتی که می‌شد مجازات سنگین‌تر باشد و از یک تا ۱۰ ماه یارانه فرد قطع شود.

اشتباه ششم: فضایی را هم برای کسانی که عاشق یادگاری نوشتن هستند باید در نظر می‌گرفتند، مثلا از این سی‌و‌سه پل، یکی دو تا پلش را به گردشگرانی اختصاص می‌دادند که دوست ندارند یادگاری ننوشته بر روی آثار باستانی از دنیا بروند.

در پایان امیدواریم مسئولان از اشتباه‌های فاحش خود درس بگیرند و طوری از میراث فرهنگی کشور مراقبت کنند که با وجود چند هزار سال قدمتشان، مثل روز اولشان نوی نو بمانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->