به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا صالحی امیری، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، در حاشیه سفر خود به مشهد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان خراسان رضوی و شهر مشهد اولین مقصد گردشگران عراقی با حدود سه میلیون نفر است و مقاصد بعدی آنان شمال کشور و اصفهان و شیراز هستند.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: آذربایجان، در حال توسعه مسیرهای گردشگری است. پیشتر، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر گردشگر از آذربایجان وارد میشدند که این رقم در حال فعالشدن است.
وی افزود: مشهد با دارابودن ظرفیتهای عظیم، باید برای جذب گردشگران جدید از کشورهای حوزه خلیجفارس (از عربستان تا عراق، کویت، بحرین و تمامی کشورهای این حوزه) و همسایگان (ترکیه، پاکستان، بنگلادش و غیره) تلاش کند و به بزرگترین قطب گردشگری، بهویژه برای کشورهای اسلامی، تبدیل شود.
صالحی امیری عنوان کرد: با توجه به اطلاعات موجود از مدیریت استان، عزم جدی برای توسعه زیرساختها وجود دارد. این توسعه نه با تصدیگری دولت، بلکه از طریق سیاستگذاری، حمایت و تسهیلگری دولت و با حضور بخش خصوصی انجام خواهد شد. باید پذیرفت که دولت مجری خوبی نیست، اما متولی و سیاستگذار توانمندی است.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: خوشبختانه، موج سرمایهگذاری در استان در زمینه گردشگری در حال شکلگیری است و مشوقهای لازم توسط دولت و مجلس تصویب شدهاند.
وی بیان کرد: امروز، پنج مورد از مشوقهای مصوب سال گذشته را اعلام کردم؛ این، شامل هزینه گاز بوده که برای واحدهای خدماتی بهشدت کاهش یافته است. هزینه برق نیز همین هفته تصویب شد و کمترین تعرفه به اقامتگاهها، هتلها و واحدهای گردشگری تعلق میگیرد.
صالحی امیری گفت: بر اساس همین مشوقها، واردات تجهیزات هتلداری (شامل خودرو و سایر تجهیزات) با تعرفه صفر گمرکی برای ۲۰۰ قلم کالا امکانپذیر شده است که کمک شایانی به توسعه گردشگری خواهد کرد.
وی اضافه کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی غیرقابلکشت به کاربری گردشگری برای ۲۸ مورد به توافق رسیده و در دستورکار دولت قرار گرفته است همچنین مجتمعهای چندمنظوره (تجاری، اداری، مسکونی و هتل) نیز در دستورکار دولت قرار دارند.
وی افزود: مسیر توسعه گردشگری و رفع موانع در دولت آغاز شده و پنج مورد به نتیجه رسیدهاند. آخرین مورد، «توریستکارت» است که دوشنبه گذشته توسط رئیس بانک مرکزی ابلاغ شد. بر اساس این طرح، گردشگران ورودی به ایران و مشهد، میتوانند در فرودگاه و راهآهن ارز خود را تحویل داده و معادل ریالی آن را در کارت دریافت کنند. این کارت در هتلها، بازار و سایر مراکز قابلاستفاده است و در زمان خروج، باقیمانده ریال به ارز تبدیل و به گردشگر بازگردانده میشود.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: این مصوبه پس از شش ماه تلاش و پیگیری مستمر، توسط بانک مرکزی به تمام بانکهای کشور ابلاغ شده است و گام مثبتی برای زائران و گردشگران ورودی به مشهد است تا در تبدیل ارز و امنیت آن مشکلی نداشته باشند.
وی عنوان کرد: مهمترین هدف دولت، جلب رضایت و اعتماد مردم است. از این رو، بابت تمام کاستیها از مردم عذرخواهی میکنیم. در سال جاری، بودجهای توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نظر گرفته شده است. خوشبختانه، بانک مرکزی تسهیلاتی به مبلغ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ابلاغ کرده و بانکهای عامل نیز مشخص شدهاند.
صالحی امیری اضافه کرد: در این راستا پروندهها در حال ارسال و اعلام برای پرداخت ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی هستند و رایزنی با بانکهای عامل برای افزایش این مبلغ ادامه دارد. انتظار میرود در نیمه اول سال ۱۴۰۴، جهشی در تسهیلات و توسعه زیرساختها رخ دهد.