چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ماه محروم هستند؟ سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کمبود و گرانی روغن در فروشگاه‌ها‌ی مشهد ادامه دارد | تزریق قطره چکانی روغن به بازار

  • کد خبر: ۳۲۶۹۱۳
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۴
کمبود و گرانی روغن در فروشگاه‌ها‌ی مشهد ادامه دارد | تزریق قطره چکانی روغن به بازار
بررسی برخی فروشگاه‌های سطح شهر مشهد حاکی از آن است که نه تنها بیشتر شهروندان با مشکل تهیه روغن روبه رو هستند، بلکه قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها شاهد عرضه اندک روغن است.

سرور هادیان | شهرآرانیوز؛ بررسی برخی فروشگاه‌های سطح شهر حاکی از آن است که همچنان عرضه قطره چکانی روغن خوراکی ادامه دارد و نه تنها بیشتر شهروندان با مشکل تهیه روغن روبه رو هستند، بلکه قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها شاهد عرضه اندک روغن است.

در همین راستا مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرا گفت: سالیانه بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون تن روغن خام برای تأمین نیاز‌های کشور باید وارد شود، این درحالی است که در سال۱۴۰۳، فقط حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰هزار تن واردات صورت گرفت. محمدصادق محمدزاده با تأکید بر نقش واردات در تأمین روغن کشور اظهار کرد: بخش زیادی از تأمین روغن باید توسط واردات انجام شود و لازمه آن، تأمین ارز برای شرکت‌های واردکننده است.

 اما در حال حاضر، تخصیص ارز به درستی انجام نشده و برخی مطالبات شرکت‌ها هنوز پرداخت نشده است. همین موضوع باعث شده شرکت‌ها انگیزه‌ای برای واردات نداشته باشند و ثبت سفارش‌ها نیز به شدت کاهش یافته است. در نتیجه، با کاهش حدود ۳۰درصدی در ورود روغن خام به کشور روبه روییم. وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی نیز بیان کرد: قیمت روغن در بازار جهانی ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داشته است.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف استان درباره وضعیت بازار داخلی نیز گفت: وظیفه تأمین روغن خام برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و بخشی از پیگیری‌ها در حوزه روغن صنعتی نیز مربوط به وزارت صمت است، اما از آذرماه سال گذشته، به دلیل کمبود عرضه، با کاهش شدید توزیع روبه رو شده‌ایم. این کاهش، ناشی از کمبود روغن خام است که در نتیجه آن، تولید کارخانه‌ها نیز کاهش یافته و حتی پخش روغن در سطح استان با مشکل روبه رو شده است. همچنین توزیع‌هایی که از سایر استان‌ها صورت می‌گرفت، خودبه خود محدودتر شده است.

کاهش عرضه روغن در خراسان رضوی

محمدزاده در ادامه با اشاره به سرانه مصرف خانوار گفت: سرانه مصرف ماهیانه روغن برای خانوار‌های خراسان رضوی بین ۷ تا ۸هزار تن بوده است، اما این رقم در ماه‌های اخیر به شدت کاهش یافته و گاه به ۱۵۰۰ تا ۲ هزارتن رسیده است.

وی اضافه کرد: در اسفندماه سال گذشته، زنگ هشدار کمبود روغن به صدا درآمد و طی نامه نگاری‌هایی به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت، موضوع اطلاع رسانی شد تا اقدامی عاجل صورت گیرد. به گفته محمدزاده در تاریخ ۲۰اسفندماه حدود ۳هزار و ۵۰تن روغن خام به استان تخصیص یافت تا در چرخه تولید قرار گیرد و بخشی از نیاز یک ماهه استان را تأمین کند.

با این حال، تاکنون تنها نیمی از این مقدار جذب شده و همین موضوع خود عامل کاهش توزیع است. در سطح شرکت‌ها با کمبود روغن خام روبه رو هستیم. محمدزاده با اشاره به مشکلات حمل ونقل گفت: هزینه‌های حمل ونقل، محدودیت‌هایی برای تأمین روغن ایجاد کرده‌اند؛ چراکه باید ورود کالا به موقع صورت گیرد تا تولید به موقع انجام شود. 

وی به تغییر روند خرید فروشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: پیش‌تر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بین ۵۰ تا ۲۰۰تن روغن را به صورت اعتباری و اقساطی خریداری می‌کردند، اما اکنون که خرید‌ها نقدی شده است، بسیاری از فروشگاه‌ها به دلیل محدودیت‌های نقدینگی، توان خرید گسترده ندارند. فقط فروشگاه‌هایی که ساختار‌های گسترده تری دارند، قادر به تأمین نقدی روغن هستند، اما درمجموع خرید نقدی باعث کاهش حجم خرید شده است.

به گفته مدیر بازرسی و نظارت اصناف خراسان رضوی بیان کرد: اگرچه شرکت‌های پخش که همواره میدان دار عرضه در بازار بوده‌اند، هیچ گونه مشکلی در تأمین اعتبار ندارند، اما آنچه امروز در سطح بازار مشاهده می‌شود، به وضوح بیانگر وجود کمبود روغن است.

وی اظهار کرد: این کمبود باید توسط نهاد‌های ذی ربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی و وزارت صمت پیگیری و تخصیص مناسبی در این حوزه انجام شود تا هم شرکت‌ها توان تأمین روغن مناسب را داشته باشند و هم درسطح خانوار‌ها با مشکلی روبه رو نشویم.

محمدزاده با بیان اینکه با اطلاع رسانی از تزریق قطره چکانی روغن قصد ندارد وضعیت را بحرانی جلوه دهد، افزود: ما این پالس را نمی‌دهیم که در حال حاضر در تأمین روغن برای خانوار مشکل جدی وجود دارد، زیرا توزیع خوبی انجام می‌شود و روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن روغن در سطح مشهد توزیع می‌شود.

با این حال، وی تأکید کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، کمبود در سطح انبوه و عمده است. برخلاف گذشته که روغن در مراکز پخش و فروشگاه‌ها به وفور یافت می‌شد، اکنون این حجم انبوه دیده نمی‌شود. باید بپذیریم که درحال حاضر چه در سطح عمده فروشی‌ها و چه در خرده فروشی‌ها با کمبود واقعی روبه رو هستیم و بخشی از این مسئله به کاهش واردات و تأمین روغن خام بازمی گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->