واکنش وزارت خارجه به خبر تغییر مکان گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبردادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند قطر برای حل موضوع هسته‌ای ایران با روسیه گفت‌و‌گو کرده‌ است اعلام آمادگی امیر قطر برای حمایت همه‌جانبه از لبنان شهادت ۲ جوان فلسطینی در جنین (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: ارتش هماهنگ با سپاه، حصار مستحکم ایران اسلامی شده است سخنگوی کرملین خبر داد: تلاش مسکو برای حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران اظهارات قلدرمآبانه لاپید: هیچ‌کس در خاورمیانه حق غنی‌سازی‌ اورانیوم ندارد! رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد: برگزاری جلسات فوری برای حل وضعیت نیرو‌های شرکتی شهرداری‌ها + فیلم ظفرقندی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: وزارت بهداشت پیگیر رفع کمبود‌های بیمارستانی در مشهد است + فیلم علی اکبر ولایتی به کرونا مبتلا شد | حال عمومی او مساعد است (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: واردات خودرو توسط جانبازان به تصویب دولت رسید | معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا نیازمند برخورد‌های هوشمندانه کنشگران سیاسی و رسانه‌ای است وزیر ارتباطات در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: دستورات لازم برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی خراسان رضوی صادر شده است + فیلم سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال شهرآرانيوز: ایجاد تسهیلات برای سفر‌های زیارتی از موضوعات مهم برای ماست | مشهد اولین مقصد گردشگری زیارت برای ایرانی‌ها و خارجی‌هاست خلف وعده زودهنگام واشنگتن در مرحله اعتمادسازی مذاکرات با تهران | دولت ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت واکنش بروجردی به مخالفان مذاکره با آمریکا: راه‌حل دیگری برای اقتصاد و معیشت ارائه کنید عراقچی: در سفر به روسیه حامل پیام رهبر انقلاب به پوتین هستم | اصل موضوع غنی‌سازی قابل‌مذاکره نیست + فیلم وزیر نیرو: فکر می‌کنم که تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت + فیلم گروسی امروز وارد تهران می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) مجلس لایحه معاضدت متقابل در امور کیفری میان ایران و ونزوئلا را تصویب کرد ابراز امیدواری روسیه به تصویب معاهده مشارکت راهبردی با ایران در اسرع وقت
سرخط خبرها

نقطه مثبت حذف اتحادیه اروپا در مذاکرات

  • کد خبر: ۳۲۶۹۲۴
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷
نقطه مثبت حذف اتحادیه اروپا در مذاکرات
تجربه گذشته ایران در تعامل با اروپایی‌ها، بیشتر منجر به گروکشی و کسب امتیاز‌های یک‌طرفه برای غرب شده است.

رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در عرصه سیاست خارجی با چالش‌های متعددی مواجه است که هنوز نتوانسته است راه‌حلی برای آنها ارائه دهد. مسائل خاورمیانه همچنان در صدر چالش‌های دولت فعلی آمریکا قرار دارد. پیش از ورود به کاخ سفید، رئیس‌جمهور از تلاش برای حفظ آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و نیرو‌های مقاومت خبر داده بود؛ اما درست زمانی که وارد عرصه قدرت شد، جنگ مجدد شعله‌ور شد و به نظر می‌رسد بحران جدیدی نیز به مشکلات قبلی اضافه شده است.

درگیری‌های نیرو‌های آمریکایی با انصارا... یمن، به معضلی جدی تبدیل شده و طی هفته‌های اخیر، بیش از چهارصد حمله هوایی علیه شهر‌های یمن انجام شده است. این حملات، نه مسیر انتقال کشتی‌ها را باز کرده و نه توانسته است واکنش‌های نظامی انصار ا... علیه رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

شکست‌های ایالات متحده در مدیریت این بحران‌ها نشان می‌دهد که آمریکا به دستاوردی ملموس نیاز دارد تا از فشار داخلی و خارجی رهایی یابد. در‌حال‌حاضر، جنگ در اوکراین و یمن به دلایل مختلفی ادامه دارد؛ بدون آنکه سیاست‌های کاخ سفید بتواند مسائل را حل کند. این موقعیت، دولت آمریکا را تحت فشار بیشتری قرار داده و نیاز به ایجاد یک پیشرفت سیاسی یا دیپلماتیک، بسیار حیاتی است.

در‌این‌میان، مذاکرات اخیر ایران و آمریکا، یکی از محور‌های موردتوجه است. نکته شایان‌توجه این است که برای نخستین‌بار، اتحادیه اروپا هیچ نقشی در این مذاکرات ایفا نمی‌کند. این امر می‌تواند به عنوان نقطه‌ای مثبت ارزیابی شود؛ چراکه تجربه گذشته ایران در تعامل با اروپایی‌ها، بیشتر منجر به گروکشی و کسب امتیاز‌های یک‌طرفه برای غرب شده است.

چه در دوران مذاکره مستقیم با اروپا در دولت خاتمی و چه در مذاکرات منجر به برجام، واسطه‌گری اروپایی‌ها همواره با زیان‌هایی همراه بوده است؛ حتی در مذاکراتی که در دولت شهید رئیسی انجام شد، اروپایی‌ها به‌دنبال منافع شخصی خود بودند. حال، حذف اروپا از مذاکرات کنونی نشان می‌دهد که مسیر متفاوتی برای پیشبرد توافقات ایجاد شده؛ هرچند ممکن است در آینده بخواهند از مکانیزم‌هایی مانند ماشه برای اعمال فشار استفاده کنند.

نکته دیگری که باید به آن توجه شود، آثار داخلی و تبلیغاتی این مذاکرات بر تحولات آمریکاست. انتظار می‌رود رسانه‌ها و حتی مقامات سابق، همچون ترامپ، از این موضوع برای موضع‌گیری‌های انتخاباتی و تبلیغاتی خود استفاده کنند. ترامپ احتمالا طی روز‌های آینده با بهره‌گیری از فرصت کنونی، به انتقادهایش از عملکرد دولت قبلی ادامه خواهد داد و به قول خودش، وعده‌هایی دیگر برای بازگشت قابلیت آمریکا مطرح خواهد کرد.

در نهایت، واکنش رژیم صهیونیستی نیز قابل‌توجه است. آنها تصور کرده‌اند که مذاکرات در همان مرحله اولیه ناکام می‌ماند و ایران نمی‌تواند دستاوردی ملموس داشته باشد؛ اما گزارش‌ها از شکل‌گیری مواضع نرم‌تر آمریکا دربرابر روند مذاکرات حکایت دارد. این امر یک تناقض روشن میان آنچه توسط رسانه‌های صهیونیستی مطرح شده و واقعیت موجود است.

با‌این‌حال، شرایط سیاسی و امنیتی کماکان در سطحی پیچیده باقی خواهد ماند. هفته آینده نشان خواهد داد که آیا این مذاکرات می‌تواند نتایج ملموسی به‌همراه داشته باشد یا به بحرانی دیگر در پرونده سیاست خارجی آمریکا تبدیل خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->