علت انسداد آزادراه تهران-کرج به مدت ۸ شب از چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) چیست؟ بیانیه ارتش هند درباره حمله نظامی به پاکستان واکنش ارتش پاکستان به حمله موشکی هند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش عراقچی به دستگیری چند شهروند ایرانی در انگلیس (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دفتر روابط فلسطینیان با سفارت آمریکا در سرزمین‌های اشغالی ادغام می‌شود جنگ هند و پاکستان آغاز شد؟| صدای انفجار در کشمیر پاکستان شنیده شد(۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)+ویدئو هشدار سازمان ملل: امدادرسانی به برخی از مردم غزه امکان پذیر نیست (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخست وزیر هند: آب را به سوی پاکستان می‌بندیم! محسن اسماعیلی: وزیر اقتصاد تا یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) به مجلس معرفی می‌شود سفر احتمالی ترامپ به سرزمین‌های اشغالی ترامپ: حمله به یمن متوقف می‌شود توضیحات سخنگوی وزارت خارجه درباره زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: به کانادا نیازی نداریم چرا ترامپ می‌خواهد زندان آلکاتراز را بازگشایی کند؟ پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی در غزه شکار شد مرتس، صدراعظم آلمان شد رئیس قوه‌قضائیه از آیت‌الله نوری‌همدانی عیادت کرد گالانت: ایران موشک‌های ۵۰۰ تا ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل شلیک کرده است ۴۱۰ اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین تبادل شدند گفت‌و‌گو پوتین و پزشکیان درباره مذاکرات ایران و آمریکا رژیم صهیونیستی به صنعاء پایتخت یمن حمله کرد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر خارجه طالبان هفته آینده به تهران می‌آید (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، در محضر رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود جانشین فرمانده کل انتظامی کشور: برخورد با اتباع غیرمجاز، وظیفه ذاتی پلیس است سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: هدف ما افزایش رضایت‌مندی زائران مشهد است + فیلم ویدئو |وزیر بهداشت در نشست خبری با اصحاب رسانه: در حادثه بندرعباس حدود هزار و ۵۰۰ مجروح در یک لحظه ایجاد شد عراقچی پس از ورود به قم، به زیارت حضرت معصومه(س) رفت زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد
سرخط خبرها

نقطه مثبت حذف اتحادیه اروپا در مذاکرات

  • کد خبر: ۳۲۶۹۲۴
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷
نقطه مثبت حذف اتحادیه اروپا در مذاکرات
تجربه گذشته ایران در تعامل با اروپایی‌ها، بیشتر منجر به گروکشی و کسب امتیاز‌های یک‌طرفه برای غرب شده است.

رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در عرصه سیاست خارجی با چالش‌های متعددی مواجه است که هنوز نتوانسته است راه‌حلی برای آنها ارائه دهد. مسائل خاورمیانه همچنان در صدر چالش‌های دولت فعلی آمریکا قرار دارد. پیش از ورود به کاخ سفید، رئیس‌جمهور از تلاش برای حفظ آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و نیرو‌های مقاومت خبر داده بود؛ اما درست زمانی که وارد عرصه قدرت شد، جنگ مجدد شعله‌ور شد و به نظر می‌رسد بحران جدیدی نیز به مشکلات قبلی اضافه شده است.

درگیری‌های نیرو‌های آمریکایی با انصارا... یمن، به معضلی جدی تبدیل شده و طی هفته‌های اخیر، بیش از چهارصد حمله هوایی علیه شهر‌های یمن انجام شده است. این حملات، نه مسیر انتقال کشتی‌ها را باز کرده و نه توانسته است واکنش‌های نظامی انصار ا... علیه رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

شکست‌های ایالات متحده در مدیریت این بحران‌ها نشان می‌دهد که آمریکا به دستاوردی ملموس نیاز دارد تا از فشار داخلی و خارجی رهایی یابد. در‌حال‌حاضر، جنگ در اوکراین و یمن به دلایل مختلفی ادامه دارد؛ بدون آنکه سیاست‌های کاخ سفید بتواند مسائل را حل کند. این موقعیت، دولت آمریکا را تحت فشار بیشتری قرار داده و نیاز به ایجاد یک پیشرفت سیاسی یا دیپلماتیک، بسیار حیاتی است.

در‌این‌میان، مذاکرات اخیر ایران و آمریکا، یکی از محور‌های موردتوجه است. نکته شایان‌توجه این است که برای نخستین‌بار، اتحادیه اروپا هیچ نقشی در این مذاکرات ایفا نمی‌کند. این امر می‌تواند به عنوان نقطه‌ای مثبت ارزیابی شود؛ چراکه تجربه گذشته ایران در تعامل با اروپایی‌ها، بیشتر منجر به گروکشی و کسب امتیاز‌های یک‌طرفه برای غرب شده است.

چه در دوران مذاکره مستقیم با اروپا در دولت خاتمی و چه در مذاکرات منجر به برجام، واسطه‌گری اروپایی‌ها همواره با زیان‌هایی همراه بوده است؛ حتی در مذاکراتی که در دولت شهید رئیسی انجام شد، اروپایی‌ها به‌دنبال منافع شخصی خود بودند. حال، حذف اروپا از مذاکرات کنونی نشان می‌دهد که مسیر متفاوتی برای پیشبرد توافقات ایجاد شده؛ هرچند ممکن است در آینده بخواهند از مکانیزم‌هایی مانند ماشه برای اعمال فشار استفاده کنند.

نکته دیگری که باید به آن توجه شود، آثار داخلی و تبلیغاتی این مذاکرات بر تحولات آمریکاست. انتظار می‌رود رسانه‌ها و حتی مقامات سابق، همچون ترامپ، از این موضوع برای موضع‌گیری‌های انتخاباتی و تبلیغاتی خود استفاده کنند. ترامپ احتمالا طی روز‌های آینده با بهره‌گیری از فرصت کنونی، به انتقادهایش از عملکرد دولت قبلی ادامه خواهد داد و به قول خودش، وعده‌هایی دیگر برای بازگشت قابلیت آمریکا مطرح خواهد کرد.

در نهایت، واکنش رژیم صهیونیستی نیز قابل‌توجه است. آنها تصور کرده‌اند که مذاکرات در همان مرحله اولیه ناکام می‌ماند و ایران نمی‌تواند دستاوردی ملموس داشته باشد؛ اما گزارش‌ها از شکل‌گیری مواضع نرم‌تر آمریکا دربرابر روند مذاکرات حکایت دارد. این امر یک تناقض روشن میان آنچه توسط رسانه‌های صهیونیستی مطرح شده و واقعیت موجود است.

با‌این‌حال، شرایط سیاسی و امنیتی کماکان در سطحی پیچیده باقی خواهد ماند. هفته آینده نشان خواهد داد که آیا این مذاکرات می‌تواند نتایج ملموسی به‌همراه داشته باشد یا به بحرانی دیگر در پرونده سیاست خارجی آمریکا تبدیل خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->