کمیسیون امنیت ملی: انسداد مرزهای خراسان رضوی در اولویت است آمادگی ایران برای کمک به کاهش تنش بین هند و پاکستان ایروانی: از سوریه‌ای مستقل و عاری از تروریسم حمایت می‌کنیم گفتگوی تلفنی ترامپ با نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار عراقچی و بوسعیدی درباره ترتیبات اجرایی دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا در عمان وزیر خارجه در نمایشگاه کتاب عمان | ترجمه عربی کتاب عراقچی رونمایی شد (۵ ارردیبهشت ۱۴۰۴) خشم گسترده مسیحیان کاتولیک در سرزمین‌های اشغالی از نتانیاهو هلاکت و زخمی شدن ۹ نظامی صهیونیست در نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) صالحی امیری: لغو روادید بین ایران و ترکمنستان، گامی مهم در مسیر تسهیل ارتباطات فرهنگی است تجاوز دوباره آمریکا به پایتخت یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رییس سازمان عقیدتی سیاسی: ۳۰ هزار نفر از نیروهای ارتش، حافظ قرآن کریم هستند ویتکاف روسیه را به مقصد عمان ترک کرد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) گسترش همکاری‌های ایران و چین در ساخت بیمارستان‌های جدید آیت الله علم الهدی: اقتدار نظامی، ابزار بازدارندگی و سرمایه اعتماد عمومی است حضور پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان تازه‌ترین اظهارنظر ترامپ: توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی القسام: رزمندگان ما تا پیروزی یا شهادت آمده مقابله هستند سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران برای ما یک اولویت است اعلام آمادگی عراقچی برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان روایت عارف از جلسه‌ با جمعی از نخبگان و خاطره‌اش از دانشگاه استنفورد آمار جدید قربانیان جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضرورت تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع | بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم
سرخط خبرها

رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبر‌ دادند

  • کد خبر: ۳۲۷۰۷۴
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴
رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبر‌ دادند
رسانه آمریکایی به نقل ‎از منابع مطلع نوشت، تیم امنیت ملی ترامپ بر سر راهکار‌های مناسب و کارآمد رسیدگی به مسئله هسته‌ای ایران دچار شکاف و اختلاف است.

به گزارش شهرآرانیوز، تیم امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بر سر بهترین راه رسیدگی به مسئله هسته‌ای ایران دچار اختلاف است.

پایگاه خبری آکسیوس با این مقدمه در گزارشی نوشت: موضوع صرفا بحث‌های نظری نیست. ترامپ در عین فرستادن مذاکره‌کنندگان خود به خاورمیانه برای توافق با ایران، بمب‌افکن‌های بی-۲ و ناو‌های هواپیمابر را نیز به عنوان نقشه جایگزین به منطقه ارسال کرده است.

در حالی که طی روز‌های پیش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا رئیس‌جمهور آمریکا اظهارات جنگ‌طلبانه‌ای را علیه ایران مطرح کرده و تهدید کرده بود در صورت خودداری ایران از مذاکره و توافق با واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای آن، اقدام نظامی علیه ایران انجام خواهد گرفت، ایران تاکید کرد که شکست‌های آمریکا در جنگ‌های پرهزینه منطقه نشان داده است اقدام نظامی دیگر یک گزینه و راهکاری برای رسیدگی به مسائل منطقه نیست.

دیدگاه جبهه اول

آکسیوس روز چهارشنبه نوشت: مقام‌های دولت ترامپ بر سر این که کدام روش موفقیت‌آمیزتر است، دچار اختلاف هستند. یک مقام آمریکایی که در جریان بحث‌های داخلی دولت است، گفت: «سیاست (دولت) در قبال ایران عمدتا به این دلیل که هنوز به دلیل این که در دست بررسی است، مشخص نیست. این موضوع به دلیل حساسیت سیاسی آن، پیچیده و چالش‌برانگیز است.

ترامپ دوشنبه گذشته، مشاوران ارشد خود و مقام‌های هر دو دوسته این شکاف سیاسی را در «اتاق وضعیت» برای دیداری درباره ایران گردهم آورد.

در ادامه این مطلب آمده است: یک جبهه که به طور غیررسمی از سوی «جی. دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا هدایت می‌شود، عقیده دارد که راهکاری سیاسی هم مورد ترجیح و هم محتمل است و آمریکا باید برای تحقق آن امتیازاتی بدهد. یک مقام رسمی آمریکا گفت که ونس در مباحثات سیاسی پیرامون ایران نقش پررنگی دارد.

این جبهه همچنین شامل «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور غرب آسیاست که مذاکره‌کننده آمریکا در دور اول مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در عمان بود. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا نیز در این جبهه قرار دارد که «تاکر کارلسون» چهره شناخته‌شده رسانه‌ای و نزدیک به ترامپ است.

نگرانی این گروه این است که اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نظامیان آمریکایی در منطقه را در صورت پاسخ متقابل ایران در معرض خطر قرار دهد. آنها همچنین استدلال می‌کنند که یک درگیری جدید در منطقه موجب افزایش شدید قمیت نفت در برهه‌ای حساس برای اقتصاد آمریکا خواهد شد.

تندرو‌ها در جبهه دوم

در ادامه این مطلب آمده است: مقام‌های آمریکایی می‌گویند جبهه دیگر متشکل از «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا به شدت نسبت به ایران شکاک هستند و درباره ایران موضوع که یک شانس یک توافق باعث عقب‌گرد برنامه هسته‌ای ایران شود، تردید دارند. سناتور‌های نزدیک به ترامپ مانند «لیندسی گراهام» و «تام کاتن» نیز این دیدگاه را دارند.

این جبهه بر این باور است که ایران ضعیف‌تر از همیشه است و بنابراین، آمریکا باید از مصالحه خودداری کرده و در عوض، روی برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران پافشاری کند. گزینه دیگر از نظر آنها، اقدام نظامی مستقیم علیه ایران یا حمایت از حمله رژیم صهیونیستی است.

اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا شنبه گذشته به‌طور غیرمستقیم در مسقط با حضور نمایندگانی از ایران و آمریکا و همچنین وزیر امورخارجه عمان به‌عنوان میانجی این گفت‌و‌گو‌ها برگزار شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از پایان این دور از گفت‌و‌گو‌ها در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم، سازنده و امیدوارکننده بود. گفت‌و‌گو‌ها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر ۲ طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

ترامپ نیز در این باره گفته با گروهی از مشاوران و افراد خود درباره ایران دیدار کرده است و خیلی سریع در این‌باره تصمیم‌گیری می‌کند.

او همچنین اظهار کرد که مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود.

دور دوم مذاکرات طرفین قرار است شنبه آتی (۳۰ فروردین) در عمان برگزار شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->