رسانه آمریکایی: از خیال‌پردازی تجزیه ایران دست بردارید تاکید روسای جمهور روسیه و فرانسه بر حق مشروع ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هشدار وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی: تقابل بعدی ما با ایران دشوار‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود سازمان ملل فاش کرد: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند حمله خمپاره‌‌های سرایا القدس و القسام به نظامیان و خودرو‌های ارتش اسرائیل اعتراف بلومبرگ به همکاری آژانس با آمریکا و اسرائیل علیه ایران شلیک یک فروند موشک بالستیک از یمن به اراضی اشغالی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۹ هزار صهیونیست در پی حملات ایران بی خانمان شدند اصابت دقیق موشک‌‌های ایرانی به ۱۰ مرکز راهبردی اسراییل وزیر خارجه عمان: تاکنون موعدی برای ازسرگیری مذاکرات مشخص نشده است عراقچی: غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون با محوریت ایران و اوکراین سنای آمریکا لایحه جنجالی ترامپ را تصویب کرد پزشکیان از برخی مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونیستی بازدید کرد ترامپ: با نتانیاهو حمله به ایران را جشن خواهم گرفت دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنده واقعی جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران بود موضع‌گیری جدید ترامپ درباره ایران تلاش عجیب ترامپ برای برکناری گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین ۵۰ جاسوس اسرائیل در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۱۶ نفر در یک روز در نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران و غزه دیدار می‌کنم اسموتریچ به شکست ارتش اسرائیل در نوار غزه اذعان کرد مقتدی صدر با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد ایران اتهام‌زنی آلمان را رد کرد نخست وزیر پاکستان و معاون وزارت خارجه روسیه دفتر یادبود شهدای اقتدار را امضا کردند + فیلم
سرخط خبرها

واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات

  • کد خبر: ۳۲۷۰۸۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶
واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف نماینده رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه، خطر نئوکان‌ها و جریان تندروی موجود در آمریکا برای تخریب مذاکرات را به وی یادآوری کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف نماینده رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه با انتشار یک پست در شبکه ایکس، خطر نئوکان‌ها و جریان تندروی موجود در آمریکا برای تخریب مذاکرات را به وی یادآوری کرد.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره نوشت: «تغییر دروازه در فوتبال یک خطای بنیادین و یک حرکت غیرمنصفانه است. (خطایی که برخی از تندرو‌های آمریکایی که هنر توافق برد – برد را نمی‌فهمند، آن را بر دولت و مذاکره کننده آمریکایی تحمیل می‌کنند) در دیپلماسی چنین خطایی می‌تواند یک شروع تازه که با دشواری آغاز شده را از بین ببرد. چنین حرکتی می‌تواند به منزله عدم جدیت و حسن نیت تلقی شود. باید برای تغییر، حرکت جدی انجام داد».

بر اساس این گزارش هشدار بقایی به طرف آمریکایی پس از آن صادر شد که استو ویتکاف در یک گفت‌و‌گو از موضع اولیه خود در مذاکرات عمان عدول کرد و اظهار داشت که ایران نباید برنامه هسته‌ای و یا موشکی مرتبط با آن داشته باشد.

بسیاری از تحلیل گران بر این باور هستند که موضع اخیر ویتکاف، متاثر از فشار مشاور امنیت ملی ترامپ و برخی دیگر از مشاوران تندروی وی برای بر هم زدن مسیر مذاکرات شکل گرفته در عمان هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه مسیر در پیش گرفته یک خطای اساسی در مذاکرات خواهد بود، طرف آمریکایی را بر این نکته رهنمون ساخته است که ضمن مقابله با این جریان، حرکتی جدی برای به ثمر رسیدن مذاکرات با ملاحظه‌های دغدغه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حقوقی ایران انجام دهند.

اگر چه مسائل مذکور در زمره مسائل داخلی ایالات متحده قرار دارد و مقامات آمریکایی باید در این باره خود تصمیم بگیرند؛ آنان لازم است نگرانی‌های امنیتی ایران را به رسمیت بشناسید: سیاست منطقه‌ای ایران ریشه در تاریخ جنگ، تهدید و محاصره دارد. نادیده گرفتن این زمینه منجر به مطالبات غیرواقع‌بینانه می‌شود. برای دستیابی به تفاهمی پایدار و معتبر، باید نیاز مشروع ایران به دفاع و بازدارندگی راهبردی را به رسمیت شناخت.

آنچه مشخص است اینکه خط قرمز‌های این روشن است و این موضوع در گفتگوی اول در مسقط با صراحت و قاطعیت به اطلاع آمریکایی‌ها رسانده شده است. اینک توپ در زمین آمریکاست و این کشور است که باید تصمیم بگیرد که برای موفقیت در مذاکرات چه رفتاری از خود نشان دهد.

ایران همچنان در گفت‌و‌گو‌های اولیه به دنبال ارزیابی جدیت، واقع نگری و حسن نیت طرف مقابل است؛ اگر این موارد برای ایران اثبات شود، رسیدن به توافقی برد- برد دور از دسترس نیست.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->