۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن

  • کد خبر: ۳۲۷۱۱۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲
دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن
به گفته سرپرست پایگاه میراث فرهنگی الموت، مستندنگاری دژ دفاعی الموت استان قزوین شامل این قلعه و ۶ قلعه پیرامون آن در حال اجراست و عکس‌ها و حریم‌های قله‌ها به یونسکو ارسال شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قلعه الموت به‌عنوان یکی از مکان‌های تاریخی و بسیار معروف ایران در شمال شرقی روستای گازرخان قزوین قرار گرفته است. این قلعه با ارتفاع ۲۳۶۳ متر از سطح دریا و ۲۰۰ متر ارتفاع از کوهپایه‌ها و همچنین به‌علت قرارگیری در کنار پرتگاه‌های عمیق و غیرقابل نفوذ، «تسخیرناپذیرترین قلعه تاریخی ایران» نام دارد.

در ایام نوروز امسال، با توجه به اجرای طرح مستندنگاری قلعه الموت و قلعه‌های پیرامون آن، امکان بازدید گردشگران فراهم نشد. ما نیز آخرین وضعیت اجرای این طرح را پیگیری کردیم.

لازم به ذکر است پروژه ثبت جهانی قلعه الموت زیر نظر معاونت میراث فرهنگی در حال اجراست و یک گروه راهبردی ثبت جهانی به‌همراه تیمی از کارشناسان مشغول مستندنگاری این قلعه هستند.

حمیده چوبک سرپرست پایگاه میراث فرهنگی الموت، در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: برای ثبت جهانی و قرار گرفتن قلعه الموت در فهرست میراث جهانی، علاوه بر هسته اصلی (قلعه الموت واقع در روستای گازرخان)، ۶ قلعه دیگر که با قلعه اصلی مرتبط هستند نیز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: قلعه الموت مرکز فرمانروایی اسماعیلیان در ایران و جهان بوده و به‌همراه قلعه‌های دیگر، مجموعه‌ای یکپارچه از شبکه دفاعی این منطقه را تشکیل می‌دهند. این مجموعه شامل قلعه‌های لمبسر (رازمیان)، نویزرشاه، شمس‌کلایه، شیرکوه، ایلان و قسطین لار است.

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی الموت تأکید کرد: سرزمین الموت و کوه‌های اطراف آن، حریم دفاعی قلعه‌ها و استحکامات این منطقه محسوب می‌شود و محدوده طبیعی آن را کوه‌های پیرامون تشکیل می‌دهند.

چوبک ادامه داد: قلعه‌های مذکور پشتیبان قلعه اصلی بودند و راه‌های ورودی به منطقه الموت را کنترل می‌کردند. این قلعه‌ها یک نظام دفاعی یکپارچه را تشکیل می‌دادند و حتی از نظر موقعیت جغرافیایی، دید و ارتباط دفاعی متقابل داشتند.

وی آغاز تهیه پرونده و مستندنگاری قلعه الموت را از سال ۱۴۰۲ عنوان کرد و افزود: طی قراردادی، با استفاده از کوادکوپتر‌های مجهز به دوربین، مستندنگاری و نقشه‌برداری دقیقی انجام شده و پرونده ثبت جهانی بر اساس استاندارد‌های یونسکو تهیه شده است.

ارسال عکس‌های قلعه‌ها به یونسکو

چوبک خاطرنشان کرد: عکس‌ها و حریم‌های قله‌ها مشخص و اطلاعات مربوطه به یونسکو ارسال شده است. انتظار داریم ارزیابان یونسکو اواخر شهریورماه برای بازدید به الموت بیایند و مدارک ارائه‌شده را بررسی کنند تا نظر نهایی خود را درباره تأیید علمی این پرونده اعلام نمایند.

وی با بیان اینکه مرحله اول مستندنگاری (برداشت اولیه) به پایان رسیده، گفت: در مرحله دوم باید کاوش‌های باستان‌شناسی انجام شود، بقایای معماری قلعه‌ها برداشت و مرمت گردد. این اقدامات در چارچوب طرح مدیریت میراث فرهنگی جهانی اجرا خواهد شد تا پس از تکمیل مراحل، شرایط لازم برای ثبت جهانی فراهم شود.

چوبک با ابراز امیدواری از پایان مستندنگاری تا پایان امسال و برگزاری جشن ثبت جهانی، توضیح داد: با توجه به شهرت جهانی الموت، ثبت آن ضروری است، اما این امر نیازمند همکاری تمام مسئولان استان قزوین است تا موانع و کاستی‌های موجود برطرف شود.

لزوم حمایت مسوولان برای ثبت جهانی

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی الموت افزود: فرصت ثبت جهانی هر سال تنها یک‌بار به ایران اختصاص می‌یابد و این بار نوبت الموت است. همه مسئولان باید برای تحقق این هدف حمایت لازم را داشته باشند.

چوبک قدمت قلعه الموت را بر اساس متون تاریخی حدود ۱۳۰۰ سال ذکر کرد و گفت:، اما بخشی که امروزه به‌عنوان قلعه الموت شناخته می‌شود، مربوط به دوره اسماعیلیان است که حدود ۱۰۰۰ سال قدمت دارد. اطلاعاتی از دوره‌های پیش از اسماعیلیه در دسترس نیست.

وی در پایان تأکید کرد: قلعه الموت تنها یک بنای تاریخی نیست، بلکه مرکز مقاومت تشیع در جهان بوده و نقش جهانی داشته است. معماری منحصر‌به‌فرد و سیستم آبرسانی آن، این قلعه را به یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان تبدیل کرده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->