به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی که عصر امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) با حضور جمعی از مدیران اقتصادی، فعالان حوزه صادرات و پیشکسوتان عرصه تولید در تالار همایشهای مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در مسیر توسعه صادرات، هرکس یک مسئولیت دارد؛ چه استانداری بهعنوان نماینده دولت و چه فعالان اقتصادی در مقام بخش خصوصی. با این حال، رویکرد حمایتی همیشه متوجه دستگاههای اقتصادی است، زیرا امروزه ۹۰ درصد صادرات استان از مبدأ تولیدکنندگان بخش خصوصی انجام میشود و این فرصت بزرگی است که باید تقویت شود.
وی افزود: اگر امروز ادعا میشود که ۸۰ درصد ترانزیت ریلی کشور از دروازه خراسان رضوی صورت میگیرد، واقعاً زیبنده نیست که ما مدام در تریبونهای مختلف از ضعف زیرساختهای ریلی بگوییم؛ بر همین اساس، به همه معاونتهای مرتبط در استانداری خراسان رضوی مأموریت میدهم که حداکثر تا ۱۵ اردیبهشت، هر مطالعهای درباره تقویت و توسعه شبکه ریلی استان نیاز است، به پایان برسد و گزارش کاملی ارائه شود تا دراینباره پس از اولویتبندی، اعتبار موجود به پروژههای زودبازده و مهمتر اختصاص پیدا کند.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: گلایههای متعددی از گمرک دوغارون مطرح شد. هفته آینده به همراه معاونت اقتصادی استانداری و مجموعه مدیران مرتبط استان در قالب یک هیئت بازرسی به این پایانه مرزی میرویم تا از نزدیک ببینیم منشأ این گلایهها کجاست. این مسائل باید حل شود. در این رقابت بیحدوحصر تجاری در منطقه، ما نباید الان معطل این حرفها باشیم.
وی ادامه داد: در نوروز امسال، ما بیش از ۲۰۰ پرواز ورودی و خروجی در فرودگاه مشهد داشتیم. یکی از چشماندازهای ما بهصورت جدی این است که بخشی از همین پروازها، متمرکز بر ترانزیت هوایی (Cargo) باشد. موضوع دیپلماسی اقتصادی هم خیلی مهم است. رایزنیهای اقتصادی در سایه همکاری دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در منطقه شمالشرق و سازمان توسعه تجارت باید از نظر کمی و کیفی افزایش پیدا کند. تلاش دولت این است که از منطقه اوراسیا گرفته تا بخشهای دیگر، در هر کنسولگری یک رایزن اقتصادی قوی و خبره هم وجود داشته باشد و این تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم گفت: خراسان رضوی استانی برخوردار از مواهب زیرساختی، فنیمهندسی و تجربه فعالان اقتصادی است، اما بازهم ضرورت جهش کیفیت اقلام صادراتی در استان ما اجتنابناپذیر است. این یک تکلیف است که هم بر دوش ما فعالان اقتصادی و هم مدیران نهادهای متولی قرار دارد.
وی بیان کرد: دوران صادرات صرفاًحجمی و مبتنی بر مواد خام و سنتی، رو به پایان است. بازار بزرگتر، پیچیدهتر و پرتوقعتر شده است. ما ناگزیر هستیم که اگر قصد بقا در بازارهای جهانی داریم، رو به صادرات محصولات نوین و دانشبنیان بیاوریم و محصولاتی متمرکز بر کشت گلخانهای، صنایع غذایی و دارویی، قطعات خودرو، نساجی، صنایع معدنی، خدمات فنیمهندسی، زیستفناوری و فناوری اطلاعات برای مشتریان خارجی خود تولید کنیم. در این میان، سؤال اساسی ما اینجاست که آیا زیرساختهای استان ما ظرفیت لازم برای پشتیبانی از این محصولات و تجارت را دارد؟ بانکهای ما چطور؟ گمرکات ما چطور؟