کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۷۱۶۸
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸
پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود
عضو شورای سیاستگذاری کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: پزشک خانواده، قانونی مصوب و از مطالبات جدی دولت به‌ویژه رئیس جمهوری است و پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا جمشیدی اظهار کرد: موضوع پزشک خانواده از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت و مورد تأکید شخص وزیر بهداشت قرار دارد و بر همین اساس، با عزم و اراده‌ای راسخ، در نظر داریم در سال ۱۴۰۴، این طرح را به صورت کامل در مناطق روستایی کشور به مرحله اجرا درآوریم.

وی افزود: زیرساخت‌ها و اقدامات لازم برای این مهم در سال‌های گذشته در روستا‌ها آغاز شده است، اما استقرار کامل نظام پزشک خانواده و ساختار ارجاع در این مناطق همچنان نیازمند تقویت و تکمیل است. امیدواریم با تحقق این مرحله، بتوانیم در سال‌های آتی، گام‌به‌گام به سوی اجرای فراگیر این طرح در مناطق شهری نیز حرکت کنیم.

جمشیدی اظهار کرد: در تاریخ ۲۸ اسفند۱۴۰۳، جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور برگزار شد که من هم به همراه وزیر بهداشت و معاونین وی در آن جلسه حضور داشتم و در این نشست، تصمیم بر آن شد که آغاز اجرای برنامه پزشکی خانواده در سال ۱۴۰۴ از مناطق روستایی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال این تصمیم، سلسله جلسات متعددی با حضور کارشناسان و مسئولین ذی‌ربط برگزار شد؛ از جمله نشست شورای معاونین وزارت بهداشت و جلساتی با ذی‌نفعان مختلفی که در این مسیر نقش‌آفرین هستند. بی‌تردید این گام، نقطه شروع مهمی در اجرای طرحی ملی و گسترده به شمار می‌رود.

دانشگاه‌های علوم پزشکی در صف مقدم اجرای پزشکی خانواده قرار دارند

عضو شورای سیاستگذاری کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع افزود: در چارچوب این اجلاس، ۶ کارگروه تخصصی از جمله کارگروه نظام پرداخت، نظام ارجاع، ساختار، تجمیع منابع مالی، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و فناوری اطلاعات تشکیل شده است؛ هدف اصلی از این کارگروه‌ها، دریافت نقطه‌نظرات اجرایی از سوی رؤسای دانشگاه‌ها است، زیرا آنان در صف مقدم اجرای این برنامه قرار دارند.

وی گفت: در این مسیر، سازمان‌های بیمه‌گر نیز به تدریج در حال ورود به فرآیند مشارکت هستند. جامعه پزشکی، به ویژه انجمن‌های تخصصی و انجمن پزشکان عمومی نیز به صورت گام‌به‌گام درگیر خواهند شد تا با جلب مشارکت تمامی ذی‌نفعان، بتوانیم به یک وفاق حداکثری در طراحی و اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع دست یابیم. امید است که با این همراهی و هم‌افزایی، گام‌های مؤثری در مسیر تحول نظام سلامت کشور برداشته شود.

جمشیدی ادامه داد: تداوم وضعیت فعلی در نظام سلامت کشور نه‌تنها مطلوب نیست بلکه در بسیاری از ابعاد، امکان‌پذیر نیز نخواهد بود. یکی از چالش‌های جدی ما، اشکالات اساسی در نظام پرداخت است، زیرا اکنون پرداخت‌ها بر مبنای درمان بیماری انجام می‌شود، نه بر اساس تولید سلامتی. این یکی از نقاط ضعف مهم در ساختار فعلی است که نیازمند اصلاحی بنیادین است.

وی افزود: هنوز در موضوع سطح‌بندی خدمات سلامت، یا به شکل دقیق برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و یا در مرحله اجرا، به‌طور شفاف و مشخص وارد عمل نشده‌ایم. امکانات کشور محدود است و ناگزیر باید مشخص شود که چگونه و با چه اولویتی این منابع محدود توزیع خواهد شد، اگر هدف ما ساماندهی واقعی نظام سلامت است، نباید به راه‌حل‌های مقطعی و مُسکن‌گونه بسنده کنیم؛ بلکه باید به سراغ ریشه‌ها و پایه‌های اصلی برویم و اصلاحات عمیق و ساختاری را آغاز کنیم.

جمشیدی اضافه کرد: کار آغاز شده و اراده‌ای جدی در سطوح عالی مدیریتی وجود دارد. فرصت مناسبی فراهم آمده است؛ به‌ویژه با حضور رئیس جمهور که تجربه و دغدغه‌های عمیقی در حوزه پزشکی خانواده دارند همچنین، مرور سوابق و دیدگاه‌های وزیر بهداشت و بزرگان این عرصه، از جمله وزیر بهداشت، نشان می‌دهد که نگاه‌ها نسبت به این موضوع از سال‌ها پیش با جدیت مطرح بوده است. اکنون زمان آن رسیده که از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری مؤثر صورت گیرد و منابع مردم و سرمایه ملی با اولویت‌بندی صحیح تخصیص یابد.

وی تاکید کرد: به جای آن‌که بودجه کشور را صرف تجهیزات و دارو‌های گران‌قیمت و شرکت‌های بزرگ خارجی کنیم، باید نیروی انسانی را در مرکز توجه قرار دهیم. رضایت پزشک و تیم سلامت، مقدمه‌ای ضروری برای تحولات بنیادین در نظام سلامت است. اگر پزشک ما دلگرم باشد، می‌توانیم انتظار دستاورد‌های ارزشمند و پایداری را داشته باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->